Sep 7, 2010

Semua Tanya..Tak Balik Kampung ke ?

Lunch hour tadi 
singgah sat kedai ..beli bahan-bahan nak masak ..utk berbuka petang nie 
sekali makcik kat dalam kedai tu tanya ..
tak balik kampung ke dik ?

aku ..nak jawab pun dah naik lenguh ..dah ..mulut nie 
tapi sebab aku kan peramah ..
jadik aku jawab jugak lah .

saya tak balik kampung kak..
umah mak saya ..ngn mil .saya .depan belakang je..satu taman ..
owh .senang lah ye ..takde gadoh2..

Jadiknya ..sebab ari ni ramai benor yg tanya ..aku raya mana.
penat asyik menjawab je.aku rasa perut aku dah masuk angin ler..

ye tahun nie pagi raya aku raya kat bangi je.
lepas balik sembahyang raya ..aku & family nak ke rumah Tan Sri Bos Along..
balik dari situ ..along solat jumaat ..dalam pukul 3 ..aku nak bawak mak aku g balik kampung..
maybe ari ahad atau isnin ..selasa aku raya kat kg mil aku pulak .lawat sedara mara..

13 comments:

cheqna said...

hehehehe
senang la akak
pepun dimana saja kty berada jangan lupa simpan duit raya tuk cheqna hehehehe

atty's said...

cheqna@meh dtg umah ..koling2 dulu tau

Aleeya said...

selamat hari raya kty
maaf zahir batin.
hati2 di jalanraya..
jumpa lagi pas raya yea...:))

Jasfyra said...

yeah, sama ngan saya..hubby org bangi..saya pun..kikikii
penat dan kadang naik nyampah nk jwb org tanya kan.pastu siap ckp

"hek eleh, apa barang raya xde kampung..xsyok ar"

kadang saya laser saya jwb
"best apa, org kampung suma xde,jln lengang wooo..korang balik je sini bosan dowww..jem balik.."hahahaha

gurau2 ajhe..hihi

atty's said...

yaya@hati2 tau balik kg tuh ..

zuera@ betui tu ..ok je..raya kat kl pun ..nak happening terjah jalan tar..camtu lah .org bandar beraya..heheehhe..

momguess said...

untung setaman nie
hehehhe

Joy said...

untung..x yah ber jammed nk redah hiway..apa²pun..salam aidilfitri..

Queen said...

kadang rumah dekat pun susah..ahaha..nik pun sama...malam raya dekat umah mak...pagi raya pun..pastu lepas semayang raya gerak balik kg hubby di tampin..pastu balik balik umah mak di nilai...

malam sikit atau esok paginya baru gerak balik rumah damansara merangkap rumah MIl.. ngee..dah kekdahnya rumah MIL seberang jalan je kan..heeee

Nana said...

haih sama la kita kak..malas dah nk jawap tp tahun ni kebetulan amrul keje je klw tak raya kt kampung dia lah ke penang tu klw dlu b4 MIL pindah mmg sama2 raya KL je

Mak Su said...

dekat dekat senang, tak perlu berjam jam on the road :)

kakngah said...

aarrgghhh!! jasad jekkt sini..
jiwa & hati dh sampai kmpng dh..
esok keje lagi
huwaaaaa!!!!

bintangku said...

sama ler kita. blk kg mertua, tp bkn 1 taman. Lam 15 minit leh sampai. Tp ptg raya nak blk umah mak sendiri lak kat sg buloh nun.. makan sejam lebih gak ler...

Anonymous said...

Amiable dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you on your information.