Sep 1, 2010

Kuih Settle..

kuih raya ..settle..
cuma nak tambah kacang2 skit..maruku ..kerepek..
ada 8 jenis kuih raya.
dodol.
kuih batang buruk ..tu dah selamat ..
aku ngn akak korban kan ..
kena beli lagi .nampak gayanya

33 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

batang buruk kak ty, mmg sodap...lieya kalo mkn tu mmg cam budak kecik...masuk jek mulut pastu buat2 ckp...tersembur2 abuknye heheeheehhe

mummysyafie said...

saya pun angkut biskut raya dari sini kak. kat kuching susah sikit nak cari..yang ada pun kena tempah kat orang dulu. yang jual dah siap tak banyak pilihan

Cik Wanie said...

kuih btg buruk mmg sedap,
mama plak tiap2 thn akn buat jual kat kawasan utara sbb adk ipar mama yg buat,
nyum nyum....

amboi byk jugak kuih raya akk yer,
hihihi:)

J.L said...

makin x sabar nk beraya ;)

zura@iwan said...

bestnya dh settle biskut raya...kita miggu ni br nk gi amik biskut raya...hehe...

Mak Su said...

sy ada 2 kuih dah habih dah, kena beli lagi

rasp said...

terus teruja nak raya...
me dah beli kerepek aritu...
tapi tinggal sepeket je lagi...
lain tu dah settle hahahahaha...

eT said...

xplan pon kuih2 nih..tiba2 tup2 byk jek order..hehe

ratna said...

sama la kak ty kuih raya dah settle..tak sangka dpt awal. hik hik..

Nana said...

hehe kuih batang burok tu sama mcm saya.tp lom buka lagi..en amrul yg ngidam sgt2 simpan utk dia je hehe

Softtouch [Hanim] said...

sy punya blum smpai lg kiuh..minggu dpn br smpai..satu je order..yg lain amik mak sy punya, mak sy buat kuih tahun nie..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sodak errrkkk batang buruk...zana plak next week baru settle kuih2 raya...tak leh ambil awal2..sat lgi tak sampai raya...nak2 kuih tart kak..mmg tak sampai raya gamaknyer kalau ambil awal2....

Hezesuze said...

ambooii tu beli ke buat kty?? heheheh

sblum tlambat Ze nk ucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin ye kty...

Nurhayati said...

blom membeli lagi kuih raya.. tak tau nak beli ke tak.. hehe

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

wah kak atty kuih raya ada 8 lagi.. banyak tu.. tp memang pun, kuih lama dan tradisional lagi sedap kan.. kuih batang buruk memang laku lagi sekarang ni

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sedap ke batang buruk tu k.ty..?? cpt norr abes..bli ktne ekk..cm besh jekk..

atty's said...

@☆ lieya latif ☆ lieya tu lah..tanpa sedar..abis rupanya kty makan dah .hehehehe

atty's said...

@mummysyafie betui tu nor..baik nor beli dr sini .

atty's said...

@Cik Wanie tak byk sgt tu wanie,,tu pun ..tah2., msk mulut sendiri je..
kalo dkt .dah beli kt mama ..btg buruk

atty's said...

@J.L
minggu depan je ..lagi ..raya dah

atty's said...

@zura@iwan tu lah along yg settlekan kuih raya

atty's said...

@Mak Su minggu ni leh dah beli maksu

atty's said...

@rasp
sama lah sis..tinggal nak beli kepek .kacang2 skit

atty's said...

@eT
samalah ..tak plan nak beli ..pun ..sekali along bawak balik lak kuih raya.

atty's said...

@ratna ratna..jgn kasi abis tau .kalo dpt awal tu

atty's said...

@Nana
akak suka sgt kuih btg buruk

atty's said...

@Softtouch [Hanim] mesti lagi sedap kalo mak buat kan

atty's said...

@zAnNa@mAMaBaTriCE kty benornya tak suka sgt zana..sekali bila dah rasa..satu .nak lagi.dan lagi sampai le abis

atty's said...

@Hezesuze beli tu ze..sama gak tau ze..kty minta maaf andai ada salah dan silap ..

atty's said...

@Nurhayati kty kan .mula malas nak beli ..tp ..rupanya along dah beli siap2

atty's said...

@˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ itu lah mimi..tak sangka..along yg beli semua..kty tak tau pun

atty's said...

@:: p R i n c E s S _ N ::
kty senarnya tade le suka ..n..tp bila rasa satu..nak lagi dan lagi.
along beli kt kl tuh ..

ALoNa Cintamaniszlite said...

batang buruk ni kalo dpt dari yg pandai buat...mmg sedap. Kalo time makan tu..jgn ler bercakap, hoho..tersembur2..ngee