Aug 13, 2010

Potong Gaji?

Aku dapat Sms ..dari along


" Abang Harinie kena Pergi berbuka Umah Tan Sri ..semua Staff diwajibkan Gi Sana
  kalau Tak pegi ..nanti kena potong gaji .."


Aku Balas..
" Pergi ler tak pe.."

Tapi dalam hati ..awat ler Tan Sri Tak buat hari sabtu ke ahad ke .leh family join sekali .
Bos along memang rajin buat makan2 nie.memang ..sapa tak pegi . tindakan akan diambil ..Potong Gaji .


Jadinya arini along tak buka posa sama kitaorang..cancel planning awal..nak masak apa.
just masak simple je lah .untuk aku dengan anak2..

20 comments:

sall said...

Apa kata awak masak nasi goreng kerabu. Pehhhh..sedap3 hihihihii...lepas tu anto sepinggan kat aku k.

erienz said...

wah bestnye dapat mkn free ni...apa2pun selamat berbuka...

dilaOHdila said...

wah atty arinih nampak gaya buka posa ngan anak2 jek erk. sama lah ngan aku pun. depa ada Boka POSA kat KLIA petang ni. tinggai aku ngan bIBIK jek lar. nampak gaya masak nasi goreng jer lah

:: p R i n c E s S _ N :: said...

btl tu..klo weekend kn best..

*ayu the sun* said...

ugut potong gaji yang tak menahan tu...
kira ala bayar ganti rugi dia upah caterer kot kak?
hhihihi..
macam2 jenis boss daaaaa

☆ lieya latif ☆ said...

tu la kak....nak belanje mkn tu bagus...tapi tang ugut2 potong gaji tu yg tak sedap tu.....ape la kan kak ty kan...takpe la kak, akak bebuke laa ngna firdaus berdua...

snowwhite664 said...

aty, gitu lak rupenye. main ugut2, bahaya ni.

Hezesuze said...

entah kty kan...nape ler tan sri tu xbuat weekend ke leh kty angkut satu keluarga kan...huhu

eh eh motipp xdtp potong gaji..apa daa tan sri nie...

AiZ said...

fuhh baiknye tan sri ajak makan.. kalo tak datang kene potong gaji ^__^ ini dah jadi paksaan best nih.. haha



Aiz latest entry
Tangkap basah di kem PLKN pada bulan puase

marinahunny said...

hahaha betul ke kena potong gaji..mcm paksa je bos along tu hahahaha

Dee said...

alamak..jadinya suma staf dia pegi sebab terpaksalah ye..kalo lelaki xpe..kalo isteri orang..aduhai..kesian suami dan anak2 yg x dpt join tuh..

Liza said...

bagus boss buat macam tu, mungkin boss tu nak make sure smua staff dtg and nak kenal dgn staff.

Yan said...

owhh kakty jeles eh tak dapat itot. hehe

SyimaSyaz said...

maybe dia gurau kot...dia niat nak bg sume org makan...

Hamzah Ian said...

takkan smpai potong gaji kan..

kak ina kl said...

salam dan selamat menyambut bulan Ramadhan.

Ayat biasalah tu tak nak kasi wife marah bila dia berbuka kat luar.

mommyYen said...

adui..takutnya kena potong gaji..hoo..
btw..slmat berbuka puasa kAty..

mummysyafie said...

belanja makan tu mmg baik la kak ty kan. tanda nya boss hubby kak ty pemurah.

tapi part potong gaji tu macam pelik sikit la. tak patut pun ada nor rasa. kalau la gomen leh main potong sesuka ati..mau nya dah kering kot gaji nor sebab byk xtvt opis nor tak gi dah skrg..dah majuk

KSWSK said...

Reason xmo wat weekend sbb xmo kasi staf bwk famly kak..
Opis wa ni pun pandai gak wat potong gaji ni lau ada makan2 xmo pegi..

Ruziawati Bukhari said...

tegas bunyinya tu.. x pegi kena potong gaji.. x pela kak. lain x boleh bukak pose dgn along lagik..