Aug 30, 2010

Persiapan Raya

Hari Jumaat seawal pukul 10.30 .dah ada kat soping kompleks.
beli baju fir,akak ,dan adik ..
letih layan akak ..adik tak ikut..
dia serah semuanya .kat mama ngn akak dia.
kalau ..dia ikut pun menyakitkan hati je.
jadiknya kitaorang pilih je..apa yg berkenan kat hati kitaorg.ikut fesyen terkini..

destinasi pertama..
kami ke Billion Semenyih cari baju firdaus..settle..budak nie senang.
pilih je.apa pun .dia okeh je..
akak le payah sangat .dari situ .ke JJ..balakong ..
cari baju ,seluar..kasut.utk akak .dan adik .
fuh .seluar jeans.adik harga.mahal ya rabbi ..parah..rabak poket..

barang adik.

tapi tak semua settle kat JJ.Balakong .tu ..lom settle..
tapi kami semua ..terpaksa..ke serdang pulak .
ada barang kami nak beli .
yang untung akak lah ..untung besar untuk akak tahun nie..tapi degil .ya rabbi ..


taukeh tu berkenan ngn akak .nak buat menantu .

settel kat kedai tu ..barang takleh siap .maybe lagi 1 ari nak raya baru siapnya .
antar firdaus balik umah mak .
aku ngn akak rehat kejap .lepas tu continue destinasi seterusnya .
ke Berjaya Time Square.
Sebab malas nak naik pengangkutan awam..
aku terus drive sampai dalam Bangunan Bts tu .
nasib masa pegi tak jem sangat .tak sampai 30 minit..sampai BTS..
Aku bagi akak masa 30 minit jugak tuk beli apa yang dia berkenan ..
dapat lah rembat 2 blouse + 1 beg ..
lepas tu dari BTS..terus ke kajang singgah opis kejap .
ade benda aku nak emailkan urgent..
udahnya sampai umah pukul 6pm++

itu tak abis lagi teman akak sopink..
dalam kul 10++ kami terjah lak bazzar malam kat Jalan Reko..
penat kaki ..rasa nak tercabut.je aritu ..


33 comments:

POSH76 said...

berbaloi sis kalau dapat apa yang diidamkan..penat2 pun penatla...tp raya ni yang seronok mmg budak2kan...hehe

nza said...

biasa la tie, anak dara sorg mmg byk kerenah..kalu nza 4 org anak dara, jgn nk byk kerenah..bila ibu hangin , ha xmerasa la nnti...hi..akta ugutan!!!...

cheqna said...

wah..beshnya akak shopping...
meriah gitu..
rabak pun tak pe kak
setahun hanya sekali merayakan hari yang mulia ini
err..ke akak tiap2 bulan shopping???hehehehehe

momguess said...

aku lasung xsoping raya lagi
hahahahah
xper den kalau soping raya dekat
IKANO n OU jer
heheheheh

sweetie2010.blogspot said...

Salam Atty,

Wah ni betul2 belanja sakan untuk hari raya ni.dapat bonus ker Atty..
Beli utk anak2...mamanya baju kebaya, baju kurung dah beli ker?

dilaOHdila said...

wah shopink sakan akak tahun ni atty (hehehe)
aku malam tu ada gak gi Uptown jalan Reko
tak nampak pulak hang no sebab org ramai menggembik....

Hezesuze said...

wah sopink sakan ye kty...hehehehe

Dee said...

sakan ye kty..tp yelah..mcm dee..alang2 keluar..gi je semua tempat sekaligus..lps tu dh xyah pikir2 dh..hehehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ape lagik kak leh la wat mennetu nanti leh la beli baju & suar free...hu..hu...wah akak punyer barang mana...semua anak punyer je k

atty's said...

@POSH76 akak lah syiok..posh..dia dpt apa dia nak ..

atty's said...

@nza
sama ar ..kdg terpaksa guna ugutan..

atty's said...

@cheqna akak tu selalu dah sopingnya

atty's said...

@momguess sama lah na..akunya barang pun lom beli lagi ..

atty's said...

@sweetie2010.blogspot aty takde beli apa pun ..hehehhe

atty's said...

@dilaOHdila ye lah tu la.mesti tak pasan ..

atty's said...

@Hezesuze utk anak2 je ze.

atty's said...

@Dee
itulah dee..bior penat sehari..

atty's said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥
kty nya lom soping lagi anje.

masviona said...

akak cute sgt kot itu psl lah org tuh berkenan smpai nk buek menantu.....mmg cute pun...:)

~~Ciklinn~~ said...

wah2 mmg sakan ni kak...huhhuh anak2 dah besar2 masing2 nak pilihan sendirikk kan.. linn yg bdk 2 tu pun dah pndai nak pilih sendiri...

hadoiii baju bdk2 laki mmg mahal kan

☆ lieya latif ☆ said...

aduh kak....abis ko tawaf kak...lepas satu ...satu mall n tempat ko pegi kak...tapi ye la kan kak, bile lagi....selagi ade mase ni better pegi....yg penting sume bende settle....

Softtouch [Hanim] said...

sakan akak n anak2 soping..lepas satu, satu kak ty singgah...

rasp said...

mau tak penat kaki...
i yg baca pun terasa penat...
tapi senang...
skali kuar kalo leh bior settle semuanya...

Zura said...

byknye tempat pegi..

Syima Syaz said...

saya pun takde mood dah nak shopping...lgsg dah takde benda nak beli..empty!

FazidElias said...

apa yg akak beli tu kty sampai ke sana ke mari...baik betul omak akak sorang nie :D

Queen said...

matikla mak saya kata dia melayan anak dara dia macam kak ty layan aka..ahaha..maklumla..anak dara je dahada 5 orang..ahahha..last2 redho je apa yang mak sediakan..heeee

Yan said...

kakty nape tetibe bukak blog kakty arini ade malware pulak... ade virus ke??

seronok je soping raya.. yan pun soping raya aritu tp malas nak snap hehe

Redbloodsnow said...

hehe..taukey tuh kenan kat anak dara akak ea...wahhh..hikss

en_me said...

jeliternyerrr.. ehehe

Ietams said...

wah..wah..wah..
selamat bershopping kak ty

cikbedahlaser said...

bagus nye mak...
sporting... nk ape? mak bawa kan... tp x kongkong.. sy suke la cara kak ty nih...
pueh ko ukur jalan tu ha.. smbung lg x lepas ni??

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sakann woo akak sopim raye ekk...beshh2..