Aug 2, 2010

Nak Mintak Teman Tapi Ada Syaratnya

Hari sabtu ..aku pagi-pagi lagi dah bangun ..
kali nie ..kami bertiga ..aku,adik dan firdaus..
kami kuar seawal pukul 7 ..untuk sarapan pagi .
lepas tu hantar firdaus pergi sekolah ..

Dalam pukul 11 ..aku keluar balik ngn along
pegi brunch ..lepas tu jemput firdaus dari sekolah .
kami terus ke Tesco ..beli barang .skit..
tapi tertiba along dapat kol dari bos .dia suh masuk keroje..
dalam hati ..aku ..alor boring nya .

Jadi kami bergegas untuk pulang ..sebab along kena pegi kerja.
tapi ..aku ada cakap ngn firdaus..kalau
firdaus nak g swimming..sebab nak terai pelampung tangan..yang baru kami beli kt Tesco..
sebabnya sekarang firdaus ..dah berenang kat kolam dewasa..
walupun dia boleh berenang ..tapi aku tak confident..jadi aku suh dia pakai pelampung tangan .

Oleh sebab excited nak terai .
aku bagi firdaus syarat..mama bawa firdaus .g swimming..
tapi firdaus kena teman mama jalan-jalan .
tapi dengan satu syarat ..firdaus kena siapkan kerja sekolah ..dan basuh kasut sekolah
alhamdulillah .firdaus menepati janji dia siapkan semua yang aku suruh..
dan dalam kol 5.10.kami terus g swimming.
bila dah pakai pelampung ..
tu baru aku berani kasi dia pusing satu kolam tu .
puas lah firdaus berenang..

minggu ni last ..berenang..
sebab nextweek dah pose.
semua aktiviti kena stop..

27 comments:

mummysyafie said...

Fir leh ajar untie how to swim tak? hihihi...dah 32 tahun umo nor ni kak ty..tapi tak pandai nak berenang.

hebat la fir..nanti ajar abang n wawan sekali taw

mrs.ecam said...

fuiyoo siap kuak lentang tuu...jeles tol sbb ai x tau berenang....mama fir nih tau berenang x??? hikhik

Aleeya said...

fir...nnt kita masok renang beganti ganti tu nak..auntie pun ske swim neh hehehe

sI tEDI said...

aku tak tahulah kenapa aku tak pandai2 berenang,.

fir, sila ajau makcik tedi!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bgs laa fir ni...dgr cakap..

atty's said...

untie nor @ leh je fir ajo kan hehehe

atty's said...

mrs ecam@ mama fir..wahahhaa.leh ar ..dua tiga kuak..wakakka

atty's said...

yaya @ ok untie ..jom kita lumba..

atty's said...

untie tedi@ ok nanti fir ajao kan..

atty's said...

N @ kena dgr ...N.tu syarat penting kalo nak swimming.

Alimaz-Kembara Terasing said...

bestnyaaaa..... fir dah pandai berenang...boleh bukak kelas renang nih...

atty's said...

alimaz@hantu renang dia..kalo leh ari2 nak g swimming..tp mama tak kasi..sbb hari persekolahan tidak dibenarkan .hehehhe

Hezesuze said...

mak aii beshnye fir dah pandai swim...bila lak kty nak ajr Ze swim ne?? huuhhu

CuTeMiUt78 said...

eemmm rajin gak kty bawa fir ke kolam swimming ya..

Ietams said...

wahh dasatnya dia dah terer berenang

☆ lieya latif ☆ said...

ye ke kakty firdaus boleh berenang...wahhh tera tu....bagus tul akak, kecik2 dah bagi firdaus belajara berenang....bagus ni kak......

biase la tu kak, budak2ni kalo kite berjanji ngan die tuk buat something yg die suke, sure bersemangat kan heheeheheh

TiNiE said...

terrornya dia swimming...
tinie penah gak belajar berenang dulu...so, tak tau la skang ni leh tak lagi swim swim...huhuhu

Dee said...

kty..dia belajar sendiri ye..budak lelaki ni senang..berani..anak2 dee penakut..hehehe..

ikiqzana said...

pandai firdaus berenang.. harus stop xtvt luar ni sis.. nk pose dh.

atty's said...

@Hezesuze
kalo kty yang ajo ze..sah2 lemas kita berdua..ekekeke

atty's said...

@CuTeMiUt78 tiap2 minggu rina..kasi dia aktif skit

atty's said...

@Ietams aah ita.dia mmg teror dah berenang..leh ar..

atty's said...

@☆ lieya latif ☆ aah lieya..dia dah leh swimming...

atty's said...

@TiNiE mesti leh lagi tu tinie..

atty's said...

@Dee
aah dee..semua anak kty ..diaorg belajar sendiri je

atty's said...

@ikiqzana tu ar zana..nak pose..kena stop semua aktiviti

mizz sue said...

cutenye...