Aug 5, 2010

Masih kah Kau Ingat ?

Semalam aku ngn akak .lepaking kat Kompleks Pkns Bangi .
kat foodCourt Atas Billion tu .makan abc..
sambil nunggu nak jemput firdaus balik dari sekolah .
sambil tu .aku tengah cari adiah harijadi untuk kawan aku .

Tengah mata melilau .tangan membelek-belek
ada seorang mamat tegur aku .
Mamat : hi aty ..
aku : aiseh .sapa lak nie..mesti dia kenal aku nie (cakap dalam hati je )
aku : hi ..buat pe..(aku tanya ar kan ..kang kata sombong )
Mamat : tengah ..layan anak2..
ada 3 orang anak ..sorang mamat tu pegang..dah 2 minit..nie aku dok berdiri depan mamat tu .still tak hengat ..sapa nama ..
taknak di kata kan sombong ..aku pun tegur-tegur ler.
tegur anak dia comel .orang rumah nya mana..
Mamat : aty buat apa sekarang..
aku : tengah cari barang skit...
Mamat : maksud abang..aty kerja ke sekarang..
aku : senyum je..aah .ni baru balik keroje ..ler..
lepas tu aku terus mintak diri,,..

aku cakap ngn akak..mama dah gemok gedempol nie pun .still ingat ..lagi kat mama.
yang aku lak .agak 1/2 jam baru aku leh refresh balik ...mamat tu keje co lama aku dulu .
tapi sepanjang kerja situ .dia mana pernah tegur aku .ate mamat tu sedikit alim..
tu ler tabiat aku ..kalau ada orang tegur..aku memamg susah .sikit nak ingat ..
kalau jumpa ke apa pun .kadang aku kan nampak ..kecuali orang tegur..ate kerabunan aku ..yang semakin nazak .bayangkan ..akak perkenalkan kawan dia, si Mimi..

Sampai akak cakap..hah ko tgk mimi ..kan aku cakap .mama aku tak nampaknya kau .
dia nie rabun tahap melampau ..
  gambar tade kaitan ngn cerita

p/s : Hari nie aku nak celebrate besday ..kawan aku .yg jatuh minggu depan ..nak belanje dia kat D'One Steak je.lepas tu dia lak banje aku ..tengok wayang malam nie..

esok cuti..yeha...cuti pun still kena bangun awal..huhuhuh..

15 comments:

saya_arief said...

bufday sy pown da nak dekat..
xmau kasik hadiah ke..
:D
jangan marah ha.

a d r e y n i e e l i s y a said...

bestnya kalo bday kna blanja..
bday sy beu lepas 5hari ni..
nk mnta blanja juga laaa.. hihi

julie^beth said...

selalunya sy kalo nama tak ingat, muka memang ingat.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pon kdg2 x igt name org y tego...

[-suziey-] said...

hiks...kty glamor sbb tu org yg ingt:p

Mak Su said...

manalah kita nak ingat, kan.... lain ler kalu hari2 jumpa.

nasib baiklah saya tak lupa rupa laki saya, hahaha , sebab 5-hari, tak jumpa dia from 8 - 6pm

Nurhayati said...

saya pun pernah kena cam kes kakty..ada orag tegur tapi tak ingat dia sape.. dan lupa nama.. nak tanye segan haha..

~~ciklinn~~ said...

hihiiih yg penting akk ingat linn yerkk..

Anie said...

kty birthday anie dah lepas..hikhikhik...

anie pun pernah jumpa kawan lama borak2 bagai nak rak tp sampai skrg pun anie tak ingat sapa nama dia..muka tu ingtlan..

Dee said...

mcm akulah ko ni kty..rabun..ko jgn lupa gi jumpa doktor mata kty..jgn x pakai spek lak..nti lagi rosak mata ko..

Hezesuze said...

wah! kty cuti esok sempena buffday
Ze ke??? ekekekekeke

p/s bila nak banje ze lak...haha

Gina said...

Kak Ty
Dulu masa Gina kerja kat Bangi, selalu makan kat PKNS, restoran kat bawah tu...foodcourt pulak suka makan nasi goreng sardin...sedapnya

mummysyafie said...

kak ty, mesti dah byk gerai jual persiapan raya kan.

dulu waktu alamanda takde..pkns ni la tempat weols jejelan.

Liza said...

samalah kita, liza pun susah nak ingat org

POSH76 said...

bessnyer nak kene belanja...tapi me too susah tul nak ingat org hehe