Aug 23, 2010

Kenapa Nak Langgar...?

Semalam ..aku temankan mak pergi warta
orang semalam punyalah ramai ..
cari parking dalam warta..pusing 2-3 kali .tade parking
udah keluar..carilak parking kat luar..tade jugak.
udahnya aku berhentikan je mak..mak je masuk dgn firdaus..
aku terus mencuba cari parking .

pusing-pusing sampai minyak dah nak abis..
aku terus g shell..isi minyak .lepas tu pusing balik ke warta.
lalu depan pejabat daerah ..depan aku kete kancil.depan kete kancil tak pasan kete apa
kete kancil tu .pasangan pakwe makwe ke laki bini ..aku pun tak pasti..kerjanya asik bergurau senda.
memang perasan dari mula..diaorg asik tercuit antara satu sama lain ..
 stiker kat kete ..PRORIDE..
tapi bawak kete .kejap ke kiri kejap ke kanan..

kereta depan kete kancil tu ..dah kasi signal nak masuk kiri .tapi kete kancil yang sedang duk bermadu kasih nie .sokmo bergurau senda sampai tak perasan kete depan diaorg nak masuk kiri..sebab nak mengelakkan kereta depan tu..pemandu kete kancil tu .terus masuk lorong aku .aku lak terpaksa ..membelok kan kete aku ke lorong sebelah .secara mengejut..hampeh ..betui ..nasib lorong yang aku masuk tade kenderaan..

aku pun hon..tapi diaorang ni buat derk..
bukan nak angkat tangan ke tanda minta maaf..
lepas tu aku kebetulan ..jalan yang sama ngn kete kancil tu .
jadik nya aku senantiasa ade je belakang diaorg..mesti diaorg kalut..sbb tadi aku horn..
diaorg tau aku marah ..ye lah sapa tak marah bawak kete .macam hampeh..


aku follow jer couple dalam kete kancil tu .
yang benarnya aku pun tak hingin nak follow pun ..aku tengah cari parking .
kebetulan je ..macam follow diaorg ..ngn jalan yang jem .kat warta..tertiba aku dapat parking .
aku pun parking .lepas tu aku sempat pergi kat kete kancil .yang tengah bermadu kasih tu ,.
aku ketuk pintu ..lepas tu balak tu turunkan tingkap .

aku cakap lah ..dik .kot ye pun ko nak bercanda ke bermadu kasih ke..
hati-hati lah bawak kete ..jangan kerana kelalaian kau .orang lain lak jadi mangsa.lepas tu kalau dah buat silap minta lah maaf..jgn nak buat selamber je ..macam takde apa salah .
aku tgk couple tu terkedu .aku pun malas nak lama2..aku terus chow..cari mak ..

fuh orang punya lah ramai .
cari baju raya..kasut raya ..tu biasa..ni cari rice cooker raya ..(tu mak aku )..cari gelang ,cincin raya .bagai ..
penuh kedai emas semalam ..
raya ..nie ..macam2 orang nak tukar serba baru ..dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..tapi ..jgn sampai membazir ..ye..pening aku ..dok tgk orang ramai ..
aku tade apa nak cari ..pun raya nie.. semalam pun akak ngn adik g sogo cari baju melayu adik.
nie akak dok merengek..nak ajak g sogo lagi ..
ya allah ..tabahkan lah hati ku ..tak larat rasanya nak menempuh lautan manusia..

23 comments:

Queen said...

betul tu..jalan kaki lagi cepat kan..hee...
tahun ni serdahana je macam taun2 lain..cuma nak gi repair sikit gelang yang dah lama tersimpan tu....
supaya boleh pakai di pagi raya..heee

Ietams said...

ramai dah shopping raya..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bgs k.ty...sound aje setempek org cmtu...

rasp said...

bagus u soundkan dia sis...
agak2 lah kan....
isk isk isk....
a'ah org dah start ramai...
hujung minggu nie mesti lagi ramai...

marinahunny said...

bagus2 kty..berani sgt...!

Sidratul Muntaha said...

lama dah tak ke sana..
warta dulu tmpt lepak mkn..
ade maak kat tpi tu satu jer..
la ni tak thulah..
dulu - dulu time belajo,bei brg umah mesti kat warta.
dgn cari tudung or telekung.
n also brg pc.

Hezesuze said...

semalam ze pegi JJ bukittinggi pun ramai org kty..beselerh weekend kan nak2 pulak nk dekat raya...sume sibuk sopink huhu

||| PöJìé PööH ||| said...

Kene sedas dua.. Padan muka! Kikiki..

Love,
PojiePooh Abdullah

☆ lieya latif ☆ said...

HA'AH KAK...mmg penoh warta ngan pkns bangi weekend ari tu....huhuhu...yelaaa masing2 dah sibuk nak buatpersiapan raye...

kak, kagum akukak, berani ko gi sound...padan ngan muke depa tu...agak2 laa nak berchintaaaik...

yatie sawanila said...

baiknye sound......

Softtouch [Hanim] said...

ramai2 orglah syok kak ty..br terasa nk raya...

pdn muka couple tu..kene sound sekali..

mEiZ SHA said...

Dekat mana2 pon penuh ngan lautan manusia kak atty..:)

Alimaz-Kembara Terasing said...

kalau saya tak sanggup kakty.....

Ruziawati Bukhari said...

bagus akak sound dia gitu.. tp hati2 gak kak.. org skang gile2.. kita tegur je.. dia start marah kita balik.. buat apa2 kat kita.. tu yg takut tu..

Yan said...

ahaks seronok plak yan baca akak sound couple tuh.. siap ketuk cermin tu.. cayalah akak! heheh

asben yanpun kadang cari2 parking.. pastu adela yg sengal2 p blok parking yg kosong.. kite ni dah 3 kali round cari parking.. dia masih kat situ.. menunggu ape tah..
kebetulan kali ke-4 round dpt parking dekat ngan sisengal tu..
time lalu kete depa (tingkap mmg terbuka) asben trus sound.. tk igt ah ape abg sound.. dia sound sambil lalu.. lepas kena sound baru si sengal tu blah.. ahhahaa

Dee said...

fuh..bagus ko sound kty..aku x rasalah laki bini..tu mesti pakwe makwe..kalo laki bini pun baru kahwin..kehkehkeh..

kty..gi sogo ari biasa jelah..kalo weekend..hazab..xpun ko pegi pagi2..kureng sket sesak..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

wah..berani gak sound ye. kalo ct marah dlm hati je. hehe

CuTeMiUt78 said...

iisshhh kurreenngg sopan pemandu kancil tu ya kty.. dlm bulan pose ko buat dosa je.. :D sekurang2nya kty dah siap gak persiapan raya tuk anak2.. kita ni satu apa pun tak prepare lagi

julie^beth said...

gelang cincin raya mesti bling bling!

Liza said...

liza lalu warta gak smalam, punyer ler ramai org, penuh parking sampai tepi jln

mummysyafie said...

kalau saya pun akan buat benda yang sama kak ty. sebab kan kecuaian mereka..orang lain yang kena. amik sebijik..

berani gak mama fir ni..hhuhuhu

dilaOHdila said...

inilah ragam manusia kan atty. aku selalu jugak jumpa org cam ni. kehulu kehilir bawak kete cam semut. elok sekeh jek atty (hehe(

kakyong said...

kakty,
saya sokong tindakan kakty.. bior ditegur.. drp dibiarkan jer...