Aug 25, 2010

Ingat Orang Nak Curi Kereta

Semalam lepas aku kuar antar firdaus 
pergi sekolah ..
pergi pasar kejap ..lepas tu balik umah antar lauk ..

terus balik opis ..
sampai je opis kat parking .nampak 2 orang lelaki .
tengah membelek kereta2 bos aku .

aku risau lah kan ..apa diaorang nak buat nie.
orang tarik kereta ke apa ..takan lah tak bayar..aku yang buat payment tiap2 bulan ..
argh..dah naik risau aku di buatnya ..bos aku pulak tah ke mana ilang nya 

aku pun tanya lah lelaki tu ..
u buat apa yer kat sini ? dalam hati aku .nak je tanya ..kau nak curi kereta ke apa..
lepas tu lelaki tu ..terangkan lah ..yang diaorang nak amik kereta2 bos aku ..sebab kan bos aku trade in ..
beli kereta baru..

lor..aku pun leh lupa..awat tak cakap ..nak datang ari ni .bos aku udah le takde..
nak tergelak pun ada gak..tapi mana lah tau kan .

owh ye..di hari raya nie .bos aku beraya ..dengan kereta baru.dua -dua bos tukar kereta .baru ..
takpe..nanti aku leh gak merasa drive..nya .walupun nak beli sendiri jangan harap lah .
mengalah orang nak raya bos nie ..bos aku tak raya ye ..
diaorang sambut tahun baru cina..

tapi ..sebab diaorang dah dapat kereta baru ..semalam diaorang senyum je lah ..
aku pun apa lagi ..bos bonus..wokeh .u prepare..ar..nanti saya sign ..
cumanya .bos aku nie .takut aku membazir lah apa lah .dia suh asing lak..amik gaji dulu .nanti 2-3 ari nak raya ..baru amik bonus..

takde maknanya bos ..sama je jalan nya .aku prepare je sekali .harap hari ni diaorang masuk lah opis..
kang sebab dah dapat kereta baru ..tak masuk ..parah..

Tapi hari nie ..aku bz..nak interview beberapa orang..
bos suh amik staff lagi ..tapi lelaki lah ..kerja berat ..skit.suh aku cari kawan je..kalo kawan takyah interview..tapi tak kose nak suh kawan aku keje sama ngn aku ..
takpe lah .interview je lah diaorang tu kang.dari ari ni aku melangut je takde keje..baik jumpa orang..

10 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wa...masyuklah akk ty ada bonus raya nie...raya sakanlah..Alhamdulillah rezeki

dilaOHdila said...

atty...boss keter baru mesti atty dapat bonus raya nanti (hehehe) ku doakan

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...ade bonus..besh tuu...

☆ lieya latif ☆ said...

untung gak kak ty, bos dpt keter baru akak dpt bonus...seronok raye...kami yg gomen2 ni kak....tak de pun bau2 saguhati raye huhuhuhu.....

suke bace citer akak...nampak akak ngan bos kamcing gitu...

Mak Su said...

wah, cepat2 ler bos bagi bonus, boleh supping :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

bos banyak untung maaaa tahun ni.... siap tukar kete baru ngan bonus sekali dia kasik...

Ruziawati Bukhari said...

best tu beraya dgn keta baru.. barulah betul2 beraya bergaya!

Nazz@Purple said...

kalo dpt bonus..nak duit raye!

Queen said...

bos massyuuukkk ingat dekat staff ok...ni boss masyuuukkk tapi staff dilupain..huuhuhu

sweetie2010.blogspot said...

Seronok dapat bonus tu...bolehlah buat persiapan utk raya yer Atty.