Aug 13, 2010

Dapat Kad Raya


Alhamdulillah .hari ni hari 3 kita berpuasa .
petang semalam ..aku bz memasak di dapur..
firdaus kasi aku sampul..beriyer-iyer.
suruh aku buka..rupanya .dia kasi kad raya.
aku cakap .awalnya baru puasa ke 2..hehehe..

bukan kad raya..siap ade duit raya ..jugak.
alhamdulillah .semalam firdaus..berjaya abiskan puasanya.


antara menu semalam ..
ikan cencaru bakar..air asam..
selain tu aku masak sambal udang.ulam-ulam..

alhamdulillah ..semalam .dah 3 malam aku pergi solat terawih .
walupun sebenarnya ..masa menunggu nak solat terawih .
tiap kali dada aku sakit .sangat .macam susah nak bernafas..
kadang rasa macam tak larat je nak teruskan .
tapi alhamdulillah .aku berjaya abiskan .

27 comments:

genny da bomb said...

kak ty tak sihat ke?take care ya..

ratna said...

kak.. kalau sakit sgt jumpa doktor la..

bestnya fir dpt kad raya & duit raya.. belum raya lagi tu..

Softtouch [Hanim] said...

so sweet fir bg kad raya n duit raya...

sesak nafas?agaknya angin tak atau kenyang sgt...kalu takut cek dioc yer kak ty..

POSH76 said...

confuse fir bagikat mummy ka...mummy bg kat FIR...bnyk RM100 hehe

Sis dugaan bulan ramadan tu sabar sis...

Zura said...

awalnye dpt kad raya...

take care...xsihat jumpe dok cepat..

Aleeya said...

wowwwwwww ikan bakar sedap2..

aik fir ..bagi kad raya kat m ama jeww, kat auntie taknak bagi kewww

mEiZ SHA said...

kak atty sehat x nie kak?

☆ lieya latif ☆ said...

WAH awal akak dah dpt kad raye...heheehh best gitu...

menariks ikan bakar akak...sodap cecah air asam...kak ty kalo serius sgt sakitnye pi klinik tau..

FazidElias said...

waahhh mahal betul kad raya fir tu...kecik2 dah bagi duit raya kat emak ehh..bagus2.

kty, sedap nampak cecaru tu

Queen said...

samela kak ty..smeoga kak ty sihat selalu k!

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

Baguslah Anak atty,pandai jaga hati mamanya dan tentu Seronok dapat kad dari anak tersayang.

Hezesuze said...

aduaaii mesti terharu dpt kad raya dari fir kan kty....

siap tulis mama dia masak sedap2 tu...huhu

rasp said...

bagus lah fir nie...
anak yg penyayang...
aunty pun nak kad raya gak leh :D

sis, u tak sihak ke?
gi lah check up...risau je...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

so sweet fir ni..msti sejuk ati dpt kad raye dr ank kn k.ty..

||| PöJìé PööH ||| said...

Sooo sweet :)

Love,
PojiePooh Abdullah

eT said...

nk gak kad raya...hehe

Yan said...

owwhh fir bahsekan diri dia 'apit' yer...

dulu kecik2 mmg ske dpt kad raya & bg kad raya kt orang... tp skang.. seme pakai online..

KSWSK said...

sakit nape kak?

adenium said...

wahh... ikan cencaru bakar sendirik.. best nya... terhidu2 baunya nih..hehehe...
selamat berpuasa kakty... ;D

dD Fabulous | sitekateki said...

perghhhh terangkat menu2 tu...
selamat berpuasa kak...

ikiqzana said...

rasa nak buat jer cencaru bakar tu.. nmpk sedap la sis.

angin tu sis.. zana pon kdg2 kena. take care yer.

Mummy Dasy said...

kak x sihat ke? kite semalam xlarat nak wat, skip dah...
sedapnye ikan caru tu..

yatie said...

ikan bakar menarik betul

Cik Wanie said...

uish awalnyer dpt kad raya,
so cute,
hihihihi...

x sihat,
g jumpa doc akk,
ok:)

Dee said...

alah..sweetnya fir..siap puji mamanya lagi..

sedap nmpk cencaru bakar ko tu kty..hehehe..

kakyong said...

ohh.. bestnya dpt kad raya dr anak... ;)

mummysyafie said...

akak dah dapat kad raya dari Fir yer..tahun ni tak taw la ada tak orang kasi kad ngan nor. mostly pakai sms n pic kat fb je.

ikan tu nampak sedap kak..kalau nor cecah ngan kicap pun jalan