Aug 26, 2010

aPa Nak Beli Raya Nie.

Aku tengah list kan apa nak beli ..
menjelang raya nie .

  • baju raya - takyah beli ..banyak .baju dah ..bila kenduri beli/buat baju .recycle je.
  • kasut - sama gak ..dari awal tahun ada beli 2-3 pasng.tapi tak pakai .tak pun pakai je kasut feveret aku si hitam.
  • handbag - rasanya takyah beli ..pakai je apa yang ada.
  • make up - ni penting..nak touch up muka yang tak cantik nie 
  • minyak wangi - penting..mesti beli ..nak g raya ..mesti wangi2
  • kuih raya - beli 4-5 jenis je kot..
  • langsir - taun lepas punya ..jadik lah .
  • baju anak2 -beli lah 2 pasang sorg..
  • kasut anak2 -beli utk firdaus ngn adik je..akak dah beli 
  • bunga - ingat beli bunga plastik dalam pasu je..malas nak gubah 
  • spek mata - nie agenda paling utama..nak tukar spekmata.

    apa lagi ye..nanti update lagi .
    kalau ikutkan tade apa pun nak beli .
    jadiknya takyah nak bersesak2 soping..
    boleh caya ke ni..ikut dari yang dilistkan .tak banyak nak beli ..nya ..
    tapi kang jalan sana sini ..ada ler terembat benda yang tak sepatutnya .

    31 comments:

    ☆ lieya latif ☆ said...

    wah....mcm2 gak akak nak bli ni...tapi dari list kak ty ni mmg akak bebelanja secara berhemah....bagus tul kak ty.....kesederhanaan yg bagus kan kak....

    momguess said...

    aku lasung xbeli apa pon
    sobsobsob
    aiman je demand mcm2

    rasp said...

    sis, kalo i nak request satu dua barang i masuk dlm list u leh hehehehehehehe...

    normi said...

    bagus2.. nak raya ni kita mesti berbelanja dgn berhati2.. klu yg tak penting d beli jgn beli.. beli yg betul2 perlu jer kan.. hehe.. bj kasual anak2 belum beli lagi ni.. weekend ni kot..

    Mak Su said...

    saya blum ada idea, heh heh heh

    Softtouch [Hanim] said...

    bagus kak ty siap berlist2 bagai...sy takut nk buat list sbb takut pjg plak sbb mesti ntah hap2 lah brg xpenting pun selit..tp dlm kepala ni dah set bj kasual anak2 n kasutnya...tu yg pnting

    Hezesuze said...

    haaaa kty lupa nk listkan tudung laa...xkan xde tudung raya?? huhu

    alaa kty ckp jek baju xyah beli ujung2 jenjalan rambang mata trus beli agaknye...hehehehe

    wanita ler katekan..

    :: p R i n c E s S _ N :: said...

    wahh k.ty...da list da...da dpt bonus ekk..wink2..

    Dee said...

    aku pun list lebih kurang ko lah kty..tp takut nti bila tgk..terembat sekali..tu yg over budget tuh..hahaha..

    POSH76 said...

    wah sis bagusla checklist ni...add lagi deko2 untuk rumah...duit raya...kuih raya jgn lupa hehe

    Nazz@Purple said...

    lengkap serba serbi raya nie..;)

    KSWSK said...

    tu dia kak..list...yg penting spek mata tu kak...kang buh ye kak..camne rupa spek yg akk boli...

    Redbloodsnow said...

    huiyooo..pjg tueeee list nyer..hikss

    yatie sawanila said...

    nak soping time puasa malas sikit kak.. penat tgk org ramai sgt

    atty's said...

    @☆ lieya latif ☆ Beli apa yang patut je lieya

    atty's said...

    @momguess tu lah kan .anak2 je penting

    atty's said...

    @rasp
    wahahaaha..sis..tak boleh

    atty's said...

    @normikty pun lom beli baju kasual anak2 je.

    atty's said...

    @Mak Su kalo g soping mesti ade je ideanya

    atty's said...

    @Softtouch [Hanim]sama lah ngn kty ..

    atty's said...

    @Hezesuze tu lah ze..kang bila jalan2..mesti ade je yang kenan di hati

    atty's said...

    @:: p R i n c E s S _ N ::bonus dpt n..tapi lom masuk lg dlm bank .3-4 ari bulan baru gajinya

    atty's said...

    @Dee
    tu lah pasal ..dee.

    ||| PöJìé PööH ||| said...

    Wahhh save bajet nmpk, bgus² :)

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    atty's said...

    @POSH76 deco rumah tade apa sgt posh ..

    atty's said...

    @Nazz@Purple simple je naz..

    atty's said...

    @KSWSK beli yg murah je wa..hehehe ..malu le nak tunjuk

    atty's said...

    @Redbloodsnow panjang tp takde apa pun zie..yg penting spek.

    atty's said...

    @yatie sawanila tu lah yat..tak larat ..bulan pose..nie nak sopink.

    mummysyafie said...

    wah..spec mata dalam agenda raya erkk kak ty? bagus tu..leh melaram di pagi raya kan..nak gak la

    Liza said...

    panjang list tu atty, selamat bershopping