Aug 9, 2010

Andai itu pilihannya ..

 Sabtu
Memula aku nak citer aktiviti cuti ..buat apa 
hari sabtu macam biasa antar firdaus..g sekolah .
ade citer pasal nie ..ar aku nak citer..
jemput firdaus ..tengahari ..dia sibuk nak pegi umah nenek .
malam aku keluar jap ngn along .jalan2 kat Jaya Jusco & Ronda KL. di malam hari 

Ahad 
pepagi lagi aku dah bangun siap2..nak pegi service kete .

lepas service kete ..akak sebok ajak singgah mines..
  cuci-cuci mata ..sikit..akak .beli barang skit kat Elianto..
lepas tu pegi singgah umah mak sekejap ...
lepas tu gerak g kubur..tu pun dah lewat..

 al fatihah..
masa kat kubur mak kol ..ajak makan Mcd..


Dari minggu lepas firdaus 
ada cakap .dia nak berhenti menari .
nampaknya dia macam tak berminat.
bila tanya kenapa .dia kata .tak ramai lelaki..
agaknya macam tak macho kot kalau dia menari ..ke dia kena ejek ngn kawan dia.
dia tak kasi tau pulak .
malas nak paksa.kalau itu yang firdaus nak.biar lah .janji dia happy 
paksa pun tak guna.

mood nak blogging macam dah tade ..benornya.

dikesempatan ini kty ingin mengambil peluang 
mengucapkan selamat berpuasa..
andai ada salah dan silap harap dimaafkan .
semoga puasa tahun ini lebih mendapat keberkatan hendaknya ..insyallah .
niat tahun ni .nak cuba .terawih ..sebanyak mungkin..
aritu ade dah beli telekung baru .utk aku dan akak..
yelah takan raya je nak berbaju baru kan .
nak pegi terawih pun nak pakai telekung baru , kasi semangat sikit..

19 comments:

Iera said...

Selamat Berpuasa Kak Atty..

Ruziawati Bukhari said...

kak atty sayang..

selamat berpuasa bt akak dan family.. kain telekung baru utk terawih!! lagi bersemangat nak pergi masjid tu kak.. t pun ingat nak cari telekung baru gak ar..

take care kak atty sayang!!

☆ lieya latif ☆ said...

nape ni kak, takde2 mood...jgn ar cam tu kak....suke bace kisah akak....

ohoooooo firdaus masuk menari kat skolah kak yeak...bagus tul...tp tu laaa...die pun dah tak nak teruskan ....takpe la kak, jgn dipakse .....

selamat berpuase jugak buat kak ty...

Cik Wanie said...

Selamat menyambut puasa buat kak tty sekeluarga:)

take care ok:)

Dee said...

selamat berpuasa kty..selamat bertarawikh juga..

Softtouch [Hanim] said...

dah dia xnk xpelah kak ty..

selamat berpose jgk utk kty...

Ms.Lilies said...

selamat menyambut ramadhan k.ty :D

mummysyafie said...

kak ty, pasal kes fir tu..nor nak cuba teka leh tak? nor letak diri kat tempat firdaus..waktu berbelas tahun dulu..sebaya ngan firdaus.

dulu² mmg kami akan pandang pelik sikit la kat boys yang masuk kelab tarian ni. sumtimes ada budak nakal yang akan ejek² or perli². but sumtimes..sifat malu akan datang dari empunya badan sebab tak banyak boys yang akan join

ada dua sebab yang mungkin buat fir rasa takmo join lagi. kak ty kena tanya ngan fir la..kalau dier betul² minat..teruskan minat dier tu tanpa peduli cakap orang lain. tapi kalau minat dier dah takde..kiter ikut je lah kan..

selamat berpuasa tuk kak ty dan keluarga..

秀李李迪秀李李迪 said...

More haste, less speed..................................................................

rasp said...

i pun semangat berbloggin makin samar lah sis...
aiyaaa...
neway, i pun nak mohon maaf atas segala salah dan silap i ya sis...
slamat menyambut ramadhan!

Nurhayati said...

yatipun ada terpikir nak beli telekung baru tuk sambut ramadhan.. bagi semangat over gitu kan. hehe

POSH76 said...

sis saya pun mintak maaf mana la tau ada yg terlebih sudah..semoga puasa ni akan lebih diberkati amin

POSH76 said...

sis saya pun mintak maaf mana la tau ada yg terlebih sudah..semoga puasa ni akan lebih diberkati amin

Queen said...

selamat berpuasa kak ty

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam...budak kalau dah tak minat jangan paksa kak ty...nanti lain jadinya...

J.L said...

selamat ber puasa

Hezesuze said...

selamat berpuasa tuk kty sekeluarga

Love Says it All~ said...

EXPRESS BRIDAL MAKEUP CLASS IN TERENGGANU!!!!

Price: RM480/person
Place: Residence Resort Paka, Terengganu
Date: 17th & 18th December 2010. (pick one date)
Time: from 10:30am-5:30pm

Syllabus includes:
-Makeup application step by step of modern trend of bridal makeup
-3 styles of hairdo tutorial
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-many tips & tricks will be revealed during the class

**certificate of attendance will be given
**bring your friends& family along and get RM100 discount for each person you bring.
**minimum each session 8pax. maximum 10 pax
**free gift for first 5 students

HP: 016-2128740
E: eyrarizal@gmail.com
Web: http://www.eyrarizal.com

Redbloodsnow said...

Al-Fatihah wat arwah...