Jul 7, 2010

Pretasi Anak-Anak


Minggu lepas aku ke sekolah agama firdaus untuk tandatangan buku laporan 
Ustazah firdaus kasi tau ..fir seorang yang agak bijak jugak ..
sebab dia cepat tangkap apa yang cikgu ajar..
cuma dalam hati ada taman ..jer.bila cikgu marah sikit..dia cepat je sayu ..
firdaus dapat no 10 dalam kelas 1B..

Ustazah cakap .walaupun dia dapat no 10 ..dalam kelas 1B..
Markah dia lagi tinggi dari yang dapat no 1 dalam kelas 1A..
 fir dapat no 10 dengan markah 819 tapi budak yang dapat no 1 di 1A markahnya 700+
alhamdulillah ..tapi harap lepas ni firdaus boleh buat dengan lebih baik lagi .
untuk sekolah kebangsaan belum dapat lagi .sabtu ni baru nak amik ..sempena hari kantin sekali ..


untuk kakak pulak ..dia dapat no 6 dalam tingkatan dia ..aku suruh tingkatkan usaha..perbaiki lagi 
manakala untuk adik ..dia nie payah sikit..memang takde semangat nak belajar..puas kena bebel ngn aku 
dia dapat no 18..memang hangin aku dibuatnya .

tapi sebab dia nie kan kalo kita marah ..asyik buat muka kesian je..
jadiknya ..bebel aku sekejap jer lah ..tak guna aku bebel .kalau dia buat derk..
semoga anak-anak mama dengar kata ..belajar rajin2..

19 comments:

Peminat Katie Holmes said...

kain putih yg dicorakkan warnanya.

Zura said...

teringat masa sekolah dulu...nasib baik dulu sy nie budak baik...hihihihi

momguess said...

moga anak2 kite jadi manusia yg baik demi masa dpn
aku kan bab2 ank ni mesti sayu sikit
huhuhu

nza said...

gitulh atty, kita dh corak yg sama ttp sikap mrk lain....
Farouk pn asyik kena bebel jerr....byk auta dr fakta...geram!!!...xmcm 4 farah yg masih kekalkn kecemerlngan...aduzzz...

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah...bijak anak akak....sejut perut akak kan....moga fir terus maju dlm pelajaran....

Dee said...

bagusnya fir..pd anak2 yg lain tu tingkatkan usaha dan kerajinan ye..sian mama n ayah penat2 keje nk sekolahkan kita..

joegrimjow said...

kena reward anak tu kak

mrs.ecam said...

besela yg adk tu kan bongsu...nk manje lebeh...hikhik....xpe kak alhamdulillah ank2 baik dlm pelajaran...sye lom merase lg g skolah amik report kad...heeeeeeee

POSH76 said...

tapi mmg nampak fir ni smart boy hehe

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah anak2 kak ty semua bijak2...teruskan usaha lagi tuk anak2 kak ty..tahniah sy ucapkan..

sy belum merasa lg amik report card sbb anak sy masih tadika.report card budak2 bwk balik sndiri

Alimaz-Kembara Terasing said...

Cik Min hari ni kat sekolah dia....saya kena pergi la.....

Cik Wanie said...

x per kak,
pelan2 kayuh,
tapi fir tgk muka mmg tahu,
mmg bijak orgnya,
apa saja yg dia nampak,
dia mesti tanya,
itu yg bagusnya tue...

apapun gud luck utk fir & kakak:)

Atie Yusup said...

tahniah... leh dipertingkatkan lagi.. cewah ulasan sy mcm cikgu pulak...

PurPlè said...

tahniah... tingkatkan prestasi, kurangkan taman dalam hati. :D

ratna said...

alhamdulillah kak.. saya tompang gembira dgn kejayaan anak2 akak..

kakyong said...

tahniah fir & kakak.. semoga tingkatkan usaha..

SyimaSyaz said...

bijaknye fir....

congratz kak n fir n anak2 akak....=)

atty's said...

@mrs.ecam adik tu anak no 2 kty ..hehehhehe

atty's said...

thanks semua ..