Jul 2, 2010

Parking kena bayar bila nak ke Pasar Malam

Selasa aritu ..
akak citer kat aku 
dia pergi pasar malam dengan che'yah 
diaorg parking motor dekat shell..sekali ada orang mintak 0.50 sen ..untuk parking moto kat situ 
alasan ..tempat yang diaorang parking dalam kawasan shell.kira tanah shell jadik kena bayar

Punyalah lama aku duk kat area situ 
baru lah ada undang-undang cenggitu ..memang kaya lah owner shell tu..(along cakap memang lama dah berbayar kalo parking moto..tp along tak penah bayar..dia buat derk je .)
nie shell kat pasar satu ..yang ada pasar malam .

Jangan sapa nak isi minyak pun kena charge sudah ..
nasib lah 50 sen je..kalo rm1 ringgit..memang ..lah acik kayo .
tapi bagi budak sekolah macam akak dan che'yah ..50 sen tu begitu besar nilai pada diaorg..

13 comments:

Sidratul Muntaha said...

haa?
biar benor?
ape da...
since when kena byo?
dulu time belajo kat mfi pun takde org mtk2?!
sengallah.
ni sheel yg kat fasa 1 tu kan?!
aih!

lily lotus said...

pulak dah :D...tamak haloba betul

Ms.Lilies said...

haihhh...mcm2 style org skrg nak buat duit...

Dee said...

ler..tp nk buat camana..kalo xnak byr..cari jelah parking tmpt lain kty..

myda said...

huihh...
makin lame makin mmg xder bender yg free lam dunia ni...
heish...
susah towl...parking pown sush...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

caitt! prkg psr mlm pon kena byr

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

caitt! prkg psr mlm pon kena byr

rasp said...

suka suka hati je charge org ek...
isk isk isk..

Jasfyra said...

ha?nak kaya cpt la owner shell tu!! ke budak2 yg keje situ yg wat keje tu?tambah duit poket.ish!! sib saya xde motor,kalo ada saya nk try gak paking situ ..hahaa

Edy Ramanov said...

mcm-mcm.
Esok Interview Kerja @ MPH Bookstores

Alimaz-Kembara Terasing said...

sabau je la

Hezesuze said...

oh now macam2 bisnes bleh dijalankan kty...ngeee

dilaOHdila said...

memang bayor pun atty..lately ni jarang pulak aku kena. tapi mgkin dah berkuatkuasa balik gamaknya....