Jul 13, 2010

Night Zoo

 tengah pujuk fir masuk ..punya lah susah .
takan nak tinggalkan kat pintu masuk pulak..


10 Julai 2010 
tepat jam 8 malam .kami dah sampai .kat Zoo Melaka.
ingatkan kami antara yang awal .
sekali masa masuk je ..penuh dah rupanya satu track ke apa nak panggil ..tuh.


Tiket masuk berharga rm10 untuk dewasa 
dan rm5 untuk kanak-kanak .
firdaus memula agak takut nak masuk ..sebab gelap .
budak nie memang tau   dalam hati ada taman betui .

sambil naik track ke amenda nak panggil aku pun lupa 
kami diberi penerangan ..
mengenai binatang yang ade kat zoo..


lepas tu kami masuk sini lak .
aku lupa apa nama tempatnya ..
tapi besh gak kat dalam nie .banyak binatang yang dah di awet
memasing menjerit2 nampak ular..buaya..padahal dah mati pun ..
ada satu gua..tu ..pun memasing takut nak masuk ..
dalam gua tu lebih kurang 200mtr gak .keadaan gelap ..
ada utan-utan ..sebab kami masuk malam 
suasana agak menyeramkan ..bukan apa .takut termimpi-mimpi.
firdaus jangan harap lah .langsung taknak masuk gua tu ..





kalau tengok live,..buaya ni sangat lah besar..

23 comments:

adenium said...

aik... napa fir taknak masuk zoo..??? biasa bebudak yang beriya.. hehehhe

Dee said...

fir2..takut gelap ek..hehehe..anak2 dee suma jenis berani2 dlm gelap..tp kalo kt zoo ni x taulah kan..kot2 takut..

atty's said...

sid ~ sbb masa masuk2 dia dgr mcm2 bunyi binatang..tu takut kot

dee ~ tu ar..masuk zoo tertiba je dia takut lak .ekekkeke

☆ lieya latif ☆ said...

lieya tak penah gi malam kak...tingin gak nak pegi...sejuk jek kan kak...kalo siang panas...tapi takut lak nanti, lieya yg tetdo heheheeh...firdaus maintain jek tak ngantuk...bagus tul!

Echa said...

kak... saya orang melaka pun tak penah pegi malam lagi ni.. cam bes je.. hehehehehe

rasp said...

cam best plak nite zoo kat melaka..
dolu pernah gi yg taiping nye...
tapi cam tak syiok sgt...
leh try le bila2 nanti nie...

sI tEDI said...

tak bawa balik buaya ke fir? he he he

hazman aka species1980 said...

Mesti pengalaman lebih buat kita excited kan....

[-suziey-] said...

animals xsleep ke kty..sy serik dh g night safari kt tepeng..natang sume sleep jek..gelap plak tu..haha

atty's said...

suziey@ byk yang sleep ..
yg besh sbb kt zoo melaka ..ade satu building tu ade tmpt binatang yg di awet ,,masuk situ ler yg beshnya

Hezesuze said...

oh lenkali masuk zoo kene pegi siang hari....hahahah

tp time Ze pegi melaka ritu xdan nk terjah zoo melaka...uwaa!!

Queen said...

malam kalau nak tengok haiwan yang cari makan malam...macam seladang ke..ape ke kan...tapi tu bukan kat zoo..tu kat hutan simpan ke ape...kat zoo tak pas tilah pulak..

nama dia tramp..

POSH76 said...

binatang kat zoo ni sumer bess2 tapi malam kan nak tengok apa tak puas tngk....comei sis posing dgn fir hehe

atty's said...

@adenium sid memula mmg beriye .lepas tu takut lak puas pujuk.

atty's said...

@☆ lieya latif ☆ dia mmg susah nak tido.lagi kalau tgk berenjoy2 mana mau nak tdo

atty's said...

@Echa
takde le besh sgt echa..kalo pegi tmpt yg binatang kena awet kan tu besh gak .

atty's said...

@rasp
better sis u pegi siang..malam kang tak nampak pe.

atty's said...

@sI tEDI dia takut tedi

atty's said...

@hazman aka species1980 betui tu ..

atty's said...

@Hezesuze gie siang ler ze,.kalo bwk budak2

ikiqzana said...

gelap ker sume tmpt kt situ sis.. x pernah lg masauk kt zoo di melaka lg. mesti bestkan..

Aleeya said...

best gak yer, damia tengok neh mesti teruja..:))

mummysyafie said...

kak, fir leh geng ngan wawan. selalu kalau tempat gelap camni, dier akan melalak dulu. saya akan pujuk n bagi taw yang Hello Kitty tunggu kat dalam. taktik gitu selalu menjadi..