Jul 16, 2010

Naik kuda..je..

Semalam dalam pukul 4 petang 
dapat sms dari along ..kata dia tak dapat jemput firdaus dari sekolah 
jadiknya aku ler kena jemput firdaus..
alasan along tayar motor pancit.

yang sebenarnya aku ada ler merajuk skit dengan along ..bese lah kan suami isteri
lepas tu aku reply sms along 
len kali naik kude je ..
tak lama kedian .along reply 
wakakakkakahaktuiiiih..

kenapa along reply gitu ..
sebabnya kalau sebut kuda..itu memang trademark along
dikenali alongkuda dikalangan kawan-kawan ..
lepas tu aku reply lak 
okeh beb ..nanti kita amik firdaus ..tapi malam janji banjer kita 3 layer..
aku dan along kalo sms..mmg tak mcm suami isteri ye .
kadang kitaorg guna beb lah apa lah .
sebab dah biasa..no jiwang2..
jiwang2 time tertentu je.ekekekke

firdaus lak malam sekitar pukul 8 ..
dia cakap lak ngn ayah dia .
ayah ..aritu kan kita g zookan ..kuda kat zoo tu ..belang2 tau ..
asik ler citer pasal kuda. .
kitaorang dalam umah tu tersenyum simpul..dengar firdaus citer..

nie moto bai kawan along 
semalam masa moto along tayar bocor tu 
bai tumpang along ..sebabnya dia hantar moto dia .kat kedai 
tah apa nak tambah ke nak kurang 
along kasi lah sms tu kat bai ....bai gelakkan along .

11 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hoho..klo romntik sll pon x bes..sempoi2 la bes kn k.ty..

julie^beth said...

cun moto

Cik Wanie said...

lps nie ajak along bawak akak naik motor tue,
hahahaha:)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun mcm kak ty kdg2 xde jiwang2 pun..main redah ejr sms tu..he he he

☆ lieya latif ☆ said...

erm biaser ar tu kak ty, leiya pun ngan hubby kdg2 gua2 lu2 laaaa....mcm2 ar....ala2 gurau2 manje2 kan hik hik hik

sI tEDI said...

he he he
time bercinta je kan, bukan maiN! he he he

Hezesuze said...

tgh bayangkan kty nek kudan ngan along keliling KL..mihahahaha

Dee said...

hahaha..mtk belanja 3 layer je..nti berlayer2 dia bg ko kak..muakaka..

Echa said...

eh.. cantik nya moto....

mummysyafie said...

betul2 kak ti..romantik time tertentu je kan

sebab tu kat fb kalau nor n hubby berbalas komen orang ingat kami gaduh..adoii...

cikbedahlaser said...

haahah kdg2 syok msg2 gitu...
sarip die ok la time sms ckp cmtu...
try time sedang bercakap...tersasul 'aku' pon die dh pandang daring...