Jul 20, 2010

Facebook Status

Pagi nie aku dengar kat radio Hot fm
pasal Status Fb ,...apa yang korang selalu hapdet..
aku jarang hapdet status..
kalau aku hapdet pun ari cuti .atau aku ada buat sesuatu ..pegi makan tempat baru ke..
kadang bukan niat ..nak bangga ke apa ..just nak kasi tau ada tempat or kedai baru .
atau kadang kita teringin nak makan apa2.kita tulis status..mana tau ..ade orang leh suggest kat mana ..yang sedap ke apa .

bagi aku tak salah nak tulis apa pun status .
cuma kena agak-agak ..jangan terlalu personel 
lagi pun kat wall fb sendiri tertulis 
what's on your mind..jadik terpulanglah .kan pada memasing .nak tulis ada kat mana ke..
cuma jangan sampai ko pegi toilet..
ko nak kasi tau semua orang..tu melampau ..
kadang bagus gak kalau ada yg tulis dia kat mana ke apa ke ..
mana tau .kita pun ada kat situ leh jumpa .secara tak sengaja .
atau kadang .ada kawan ada hal nak cari kita.
sedara mara..kalau kita tulis kita kat sekian2..
makna diaorg tau kita sekarang sibuk ..

cuma aku tak berapa suka status berkisar personel sangat
maki-maki orang..kalau orang tu ade kt list friend tu okeh lagi
kalau takde..ponek jari .je tulis .
tapi aku suka gak baca status kawan2..samada kawan sedih ke .aku dapat tau 
kadang melalui status kawan2 , aku rasa makin rapat ..
walupun kita tak bertanya kabar antara satu sama lain .
dengan facebook ianya mendekatkan kita semua ..

36 comments:

Cik Wanie said...

alamak,
x dgr pulak pagi nie,
hurm...

adoilah,
kalau nak g toilet pun nak tulis kat status,
rasa kelakar lah plak,
hahahaha...

apapun FB merapatkan sesebuah hubungan kan,
hihihihi:)

apapun selamat berfb:)

honeylanz said...

kalu boleh status fb tu tak mau la yg blh undang kontroversi... hehehe

atty's said...

wanie@ besh pagi nie..topik hot fm

has @ betui tu..jgn yg leh mengundang kontroversi

*ayu the sun* said...

setuju kak ty..
tapi kadang2 kita kalau geram or marah tak brfikir secara rasional... manusia kan..biasa lah.. kang dah reda ok la..
huhuhuhu...
:)

atty's said...

ayu@ tu ar kan ..marah skit2 leh .lagi ..

☆ lieya latif ☆ said...

lieya setuju ngan ape yg kakty ckp nie...sbb lieya pun cam kak ty hehehhehheh

lieya mmg dengar hotfm kak....kat kete ke kat opis ke tetap bukak radio heheeheh

*Miss Geli^ said...

kak ty,
aku tulis kat fb status "saya nak makan kek cis"

tapi takde plak ada orang antar kek kat aku kak??
jadi, apa fungsi fb ni sebenarnya selain dari menemukan bf bf, gf gf lama?

MrS. F!zA said...

status fb blh tahan lg kak, ni apdet blog dh mcm status fb yg tak tahan tu.. hahaha

akak dtg floria tak ckp kalo tak blh jumpa..heheh

atty's said...

lieya@kty skrg dah beralih ..ke hot fm

atty's said...

miss geli @ mesti ko lupa kasi address tu sbb takde sapa antor tu .wahahhaha..

atty's said...

fiza @ tu betui gak ..kalau update.blog ..sikit2 baik tulis kt fb je..setuju!!!

tu lah .camne leh tak jumpa aritu

juelee said...

betol la kak.. kekadang tu kiter lak naik jelik baca huhu

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

yup.. mie dengar jugak... part maki maki tuh tak bagus lah.. tapi yg part buat apa tuh.. n status ringan2 ok la kot... takut ada stalker pun payah jugak... huhuhu

atty's said...

jue & mimie ~ betui tu ..bahaya..kena kontrol gak kan ..

Sidratul Muntaha said...

betul ka..betul..
ayu selalu baca kwn2 yg update thru mobile.
kdg2 tak online fb tpi kita thulah dia kat mana n kesihatan dia camne.

atty's said...

ayu@ tu lah kan ..tak perlu lagi kita nak sms..situ je kita tau dah dia sht ke idak

Dee said...

hehehe..kdg2 kty..FB tmpt kitorang meroyan..alah..biasalah..dulu aku malas nk update status..tp sejak kwn2 sekolah aku menggila kt FB..aku pun join sama..gelak2 je..happy2..xde niat nk sakitkan hati sapa2 pun..

aku pun dgr hotfm pg tadi..

sI tEDI said...

update status sebulan sekali :))

POSH76 said...

mmg tak minat facebook...suker blogging jer...hehe
kekadang pelik mende remeh temeh pun mau citer dlm facebook hehe
ada bende leh citer ada gak yg tak leh hehe

[-suziey-] said...

suka letak status berkaitan insang rasa..ekkekeke:P

Hezesuze said...

betul tu kty...kekadang bila kita letak status pastu ramai org komen...jiwa nurani tersentuh kan...rasa cam talian persahabatan tu bergitu erat wlpon ada yg kita belum jumpa lagik....

frenz alam maya gtew...huhu

Softtouch [Hanim] said...

sebenarnya terpulang pd individu tu nk buat status mcm mana pun..tp agak2lah kan..kene lah guna otak jgk bila buat status tu...

廖珮秋廖珮秋 said...

來給你加油打氣!!!保重!!!..................................................................

mya said...

sy pun tgh meminimakan tulis status kt fb kty..
mcm akak ckp kalau gi tmpt mkn tu ok la kot kan..

atty's said...

@sI tEDILAGI TERUK TEDI HAH sebulan sekali ..ekekekekekke

atty's said...

@POSH76 owh posh takde eh ..

atty's said...

@[-suziey-]ekekekeke..ze

atty's said...

@Hezesuze betui kan ze..suka kalo ade kwn kasi support

atty's said...

@Softtouch [Hanim] betui tu kan hanim ..kena pk gak apa yg nak tulis ..

atty's said...

@mya
sama ar mya ..takut gak orang kata bukan2 pasal status kita kan ..kty pun tgh belajar gak meminimakan apa yg patut.

FazidElias said...

betul tu kakty, mmg terpulang pada kita kan nak letak ape pun kat status tu, tapi kena beringat2 juga laaa... hmm benda nie kalau bincang takkan abisnye...sangat2 subjektif..

tapi saya paling tak suke kalau baca status orang yang tersangat kasar bahasanya, nak maki hamun orang sampai mencarut bagai...walhal orang tu bukan ada dlm friendlist dia. hmm kalau ada dlm list, berani ke dia maki hamun hahahhahah... pulak tu ada kengkawan yang tuang minyak pulak..kasi berapi...hmmmm ramai betul PHD skrang nie :D

atty's said...

Fazid @ tu ar ..topik ni kalau bincang jenuh sampai bila tak abis kan ..kena pikir2 gak ..seblom tulis..

ikiqzana said...

zana pon sekali sekala jer update status..

ALoNa Cintamaniszlite said...

status FB? hmm..
sy pun jarang apdet..
tp kalo nampak nama sy tu...selalunya psl sekebun cinta di Farmville tu ler, hahaha..

Cikgu Ayu said...

betul tu kak kty, ngan status FB kekwn ni leh tau perkembangan mereka. Tau mereka sedih walaupun xngadu ngan kita..kadang2 leh buat mini reunion bila tau kt mana kawan tu nk lepak2 hehehe. Setiap sesuatu tu ada baik buruknya.. terpulang pada indidvidu tuk menilai n membuat pilih :)

CuTeMiUt78 said...

my fb dah lama berbungkus kty.. tak berhapdet langsung.. bukan apa.. malas aaaarrr