Jul 29, 2010

Cara menggunakan Public Phone

Hari Sabtu ..minggu lepas
firdaus kan ada kelas tarian zapin 
masa aku nak hantar dia.
aku cakap kat dia nanti mama jemput.
lepas tu dia kata tak payah ..dia nak balik jalan kaki je sendiri ..

Tapi aku pesan ..
kalau tukar fikiran ..kol lah mama ...nanti mama ambil ..
rupanya firdaus..dah terai kol ..tapi ..tak dapat..
aku pelik ..kenapa..public phone tu rosak ke apa.
nasib hari tu .aku ada suruh along pergi jenguk firdaus..
jadinya hari tu .along lah jemput firdaus balik dari sekolah .

Petangnya ..aku jalan-jalan area sekolah 
suruh kakak cek public Phone tu betui ke rosak 
lepas tu suruh firdaus tunjuk macamaner dia guna .
rupanya firdaus tak reti ..nak guna .
ade ke masuk kan duit dulu baru angkat gagang..patutlah duit tu asyik je keluar



Jadiknya kakak dah ajarkan 
firdaus cara guna Public Phone dengan betul..
bagi aku penting gak ..kalau ada emergency kes..
firdaus boleh kol aku ..

32 comments:

Softtouch [Hanim] said...

betul tu kak ty..kalu ade emergency senang dia nk kol guna public fon tu..

comel jer fir f=guna fon tu..asuk duit asyiklah kuar yer..

Hezesuze said...

wah siap tunjuk skil balik camne guna tepon tu ye fir...hehehe

since dah zaman teknologi nie dan sumenye kai hp makenye Ze dah xtau nk guna public camne...hehehe

[-suziey-] said...

hmmm bgs kakak ajr fir guna..btl poenting di saat kecemasan..tp bdk skang byk dh pkaai henpon:D

honeylanz said...

sy pun x ajar lg ac cam ne nk guna public phone...kn ajar gak ni

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

huhu,...dah lame tak gune public phone ni ...

mrs.ecam said...

hahhaha klako la firdaus nih...msk duit dl br angkt ganggang ek...tp xpe...at least skang die dh tau kn...nk bg enpong kang die lg advance pd kite ye x k.ty...bhye2

cheqna said...

alahai fir....
bagus gak kty ajar...
senang..
=)

munna said...

betullah kena ajar budak pakai public phone.. klu ada emergency senang kan

Yan said...

heheh takpela kak... pasni dah belajar taula tu dia guna..

SyuQ said...

hurmmm

apa kata kak atty belikan fir hp jer. cr yg murah2...

KSWSK said...

kita dl kena ajar pakai enpon..bdk2 skang kena ajar pakai public phone...

Dee said...

oh..x reti rupanya..sib baik kakak dh ajar..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

eh bagus tu kak atty.. memang elok ajar anak2 dari kecik.. kalau ada apa2 hal, senang nanti

atty's said...

@Softtouch [Hanim] itu ler..risau kot dia ada apa hal.

atty's said...

@Hezesuze itu lah .lama gak dah tak guna public phone..nie

lily lotus said...

sgt berguna entry ni. sian fir call tak dapat2..comel jer

atty's said...

@[-suziey-] itu ler rata2 semua dah pakai hp .tp mcm fir..takleh pakai kecik lagi.

atty's said...

@honeylanz itulah has.kena ajar gak ac...

atty's said...

@❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ sama jugak..

atty's said...

@mrs.ecam takleh bawa hp kat sekolah ..

atty's said...

@cheqna tu ar risau kot ade apa2 na..

atty's said...

@munna ye lah utk emergency ..dia tau camne..nak guna

atty's said...

@Yan
aah yan ..dah reti dah dia guna.

atty's said...

@SyuQ
takleh pakai hp kt sekolah ..

atty's said...

@KSWSK itu ar wawa..kalo ..leh bawak hp g sek.kasi je pakai hp..

atty's said...

@Dee
itu lah dee..dia tak reti .kena ajo ar..

atty's said...

@˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ tu lah mimi .risau kot ade apa ..yg penting je..

.:Mrs. Engineer:. said...

mmg penting gk ajar anak pki public phone... :)

Cik Wanie said...

oklah tue kakak ajar si fir guna public phone,
kalau ada apa2 kecemasan,
bole terus call akk kan,
hurm...

ikiqzana said...

mmg patut pon sis kena ajar ank2 kita guna public phone.

nasib ler iqbal tahu guna public phone masa dia sakit perut kt sekolah aritu.

mummysyafie said...

patut la duit tak masuk fir..alolo..salah cara rupanya.

takpe..lepas ni fir dah boleh guna dengan cara yang betul.

rumah ngan sekolah tak jauh ke kak ti?

CuTeMiUt78 said...

yup betul tu kty.. kena ajar cara mengggunakan public tu ngan betul mana la tau klu ada kecemasan kan..