Jul 17, 2010

Asyik Nasi

Tempat Marrybrown Melaka Mall
ari kejadian 11 Julai 2010 
masa : 2 pm

Lepas check out dari hotel 
kami terus antar mak ke umah Pakngah di durian tunggal
mak nak repair brg antaran bagai 
tapi kami malas memang dasar pemalas nak tolong..bertuahnya anak buah.tau makan ..jer..
kami antar mak lepas tu cont jalan-jalan .
tapi sebab tak nak kena panas ate kami semua dah vogue.lagi anggun

kami cuci mata kat dalam sopink kompleks..nak berkaraoke..yang tak oke..ekekeke
window soping..bagai .terus lepak Marry brown.
aku lama dah tak makan marrybrown.sejak branch kt Bintang Sg Chua dah tade nie.
palin dekat rasanya Nilai 3..sebabnya kat South City Pun dah takde..
tapi bagus gak tu .kalau tak sebab dkt ngn opis aku ..situ je ari2 lunch .sampai tak sedar badan makin bulat.

Pendapat aku ..MB..nie okeh . sedap je..
jadi aritu kitaorg lepak santai ..sambil layan menu memasing.
firdaus macam bese..apa pun menu mesti nasi ..kfc pun mesti nasi 
nasib mcd takde nasi .memang lidah melayu .budak tu.

memula gambar atty & fir = attyfir
aku pakai baju baru kira baju raya..
apa motif kasi tau .hehehee..

menu yang aku order ,sedap

menu fir
menu akak ngn adik lupa nak snap ..
akak pun baju raya ..yang telah dipakai 2 kali..

ari ni ari sabtu nak ajak along g putrajaya .
jalan2 tgk pesta flora..ar..

16 comments:

honeylanz said...

pernah mkn MB ms kt seremban aja dulu...long time ago ;)

Softtouch [Hanim] said...

skrg ni MB dkt ngan umah sy iaitu di Jusco kepong. Sy pun suka jgk mkn MBnie..paling suka yg kak ty order tu..sedap!

Cikgu Ayu said...

sedapnya nasi fir..cam nk g MB gak ler hehe

SyimaSyaz said...

dulu masa study kat uitm, MB ni bawah je kolej kenanga...hari2 mkn MB.tiap minggu mak bagi rm150 habis kat situ je...hehehehe

zino said...

rasa macam tak pernah masuk MB ni.. ye ke..

mummysyafie said...

kak ti punye menu nampak sedap..teringin lak

Ruziawati Bukhari said...

Salam kak ty.. berjalan saja dia.. suka tgk family kak ty..

t jarang makan mb.. sedap ye kak? katanya x lama lagi nak bina mb kat temerloh ni.. tahun2 depan la kalu siap pun..

fir makin hensem nampak? kak ty pun muka berseri2.. apa cer kak ty? :-)

cikbedahlaser said...

pernah sekali je rasa nye try marrybrown.. masa tu thun bile tah..baru bukak kat tampin...
skrg... dh xde dah marrybrown...
nak gak rasa... sbb dh x ingt dah rasa die...
org ckp sedap.. tgk akak nye ni..mcm sedap... kena cri la nih...

atty's said...

t ~ kty alhamdulillah sht

pidah ~ MB..nie sedap gak .burger dia set yang kty order tu portion banyak .tp sokmo tutup sudah kt sg chua nie .

sweethOneY said...

hehe. tekak melayu eh fir.. mcm sy lak, klo lunch klo boleh nak cari nasik lah.. klo dinner takpe

Liza said...

anak2 liza suka makan kat merry brown kalau balik batu pahat, suka duduk seat yg buaian tu

adenium said...

lama tak jejak kaki kat marrybrown... dah banyak pilihan erk skang...

atty's said...

@sweethOneY fir kan dinner pun nasi ..

atty's said...

@Liza
sama ar liza..sonok duk kat buai

atty's said...

@adenium aah sid..mcm2 menu ade skrg.

CuTeMiUt78 said...

amboi kty dah melaram ngan baju raya nampak