Jun 10, 2010

Bila Saatnya Semakin Hampir.......

Sekarang keadaan umah mak aku agak kelam kabut
ini belum lagi ..hari sabtu 
agaknya tade ruang nanti nak lalu .
yang besh part kenduri ..
bila berkumpul bersama sanak saudara..
hamper untuk sanak sedara ..sebagai tanda terimakasih

Hari nie mak aku dan maklong tengah kemas umah 
nak siapkan bilik pengantin , pintu gerbang bagai .
kami yang muda2 nie tak dapat nak tolong sebab ..kami semua bekerja.

lagi pun mak memang tak suka kalo time dia buat kerja ..kami kacau ..
kalau kami ada pun menyibuk je nanti ..hehehhee ..alasan kan ..!

25 comments:

ita cutevirus said...

bestnyer la berkampung kan?? tp, nanti bile abes kenduri je sumenyer flat...

Dee said...

letih sebenarnya kenduri ni..tp seronok..hopefully sumanya berjalan lancar kty..

mrs.ecam said...

btol...pnat sbb kne ngemas umh...tp best sbb leh kumpul2 ngan adk badik n sanak saudara...dh mcm rye la pulokkkk hekhek

☆ lieya latif ☆ said...

penat kak berkenduri kendara nie, tapi seronok sebab sedare mare sume turun ...

harap majlis nanti okey yeak kakty...

Queen said...

nak sediakan barang tuyang penat...nanti kalau dah habis kenduri memang flat..tp kejap je rasa dah kemas....percayalaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh

Alimaz-Kembara Terasing said...

Tuan rumah mmg penatkan kalau bab kenduri kendara nih...tapi banyak save duit kalau semuanya boleh buat sendiri...

catz said...

tiba-tiba teringin nak makan nasi minyak..
:)

Aleeya said...

vavvaavaaaaaaaaaaaa meriahhhh tapi pastu mesti lepekkk ..ponat kan..hehhe

Nurhayati said...

woweee berkotak2.. tapi bestkan meriah.. bila dah nak dekat tu.. seronok sangat. ngan sedara mara meriah la.

Atie Yusup said...

hope semua berjln dgn baik... nanti kena minta cuti rehat ek...

sI tEDI said...

kat mana majlis ni?

mrs shaifull said...

bestnya nak kenduri, mesti meriah je umah kan :)

mrs shaifull said...

bestnya nak kenduri, mesti meriah je umah kan :)

Amri Bahruji matPuisi said...

sape y kawen tu?...

Mak Su said...

mmg penat ni, tapi tak per... untuk tujuan baik :)

El-Zaffril said...

Mesti sibuk kan kak ty

atty's said...

@ita cutevirus
itulah kan ita..lepas kenduri penat..

atty's said...

@Dee
itulah dee..harap semuanya berjalan lancar..tq dee

atty's said...

@mrs.ecam
tu ar mcm hari raya kalo dpt berkumpul

atty's said...

@☆ lieya latif ☆
tq lieya..

atty's said...

@Queen
tu lah queen.tp nasib kitaorg pakai catering ..

atty's said...

@Alimaz-Kembara Terasing
tu lah kan alimaz...buat sendiri save ,.

atty's said...

@catz
mai ler umah ..catz..

atty's said...

@Aleeya tu lah yaya lepas kenduri mesti penat..

atty's said...

@Nurhayati
tu lah tie..sonok sebab ade sanak sedara