May 20, 2010

SuriBakaWali


citer ni setiap Isnin, 9.30 mlm, tv9 

ade Jehan Miskin, Farahdiya, Kartina Aziz, Rashidah Jaafar, Khaty Azean, Kamal Faridz, Mozalfa Faisa, Shahrul Aminur Leman, Delimawaty dan Sasqia.

Sinopsis
Genre  - Seram / Misteri

Suri Bakawali, seorang wanita cantik yang berdepan dengan pelbagai cabaran dalam kehidupannya. Berkahwin dengan Safri, Suri dikurniakan seorang anak lelaki.
Walaupun begitu ..yang sebenarnya safri ada mempunyai seorang lagi isteri di kota.
Namun, Safri terpaksa berkahwin dengan Mira atas permintaan ibunya. Rahsia Safri terbongkar yang membuatkan dia berasa marah dan cemburu. Maka, 
dia menggunakan ilmu hitam untuk menghancurkan hidup Suri.

minggu nie kalau tak silap dah episode ke 3..aku terlayan masa episode pertama., macam besh je pulok.

nie bunga bakawali kalau sapa yang tak kenal
berkembang hanya di waktu malam.

picture credit to google

12 comments:

zue @ annaleeya said...

tak pnah tgk pon.. kak ty dah pomot nih, mcm best jerk... kene tgk gak la mggu dpn.. hehe..

Yan said...

ni snap dari tv ke kak ty?

~~ciklinn~~ said...

linn pernah nampak bunga bakawali ni..... ada kat umah makcik.. yg kelakar kata berantu pokok ni kan... habis semua anak buah takutt nak dekat.. kelakar... menagis2 anak buah linn kena usik..

*Miss Geli^ said...

tang mana yang seram citer ni kak?

Dee said...

oh..aku nk tgk ar kty...anak2 aku suka citer antu nih..

rasp said...

cam menarik je crite nie...
tengoklah kalo sempat,leh follow :)
umah my aunt pun ada pokok bunga nie...
tapi i lum pernah tgk dia kembang...
lagipun dia tak slalu berbunga...
dia kembang pun tgh malam...

En iLham said...

haha.layan gak suri bakawali ni.macam best gak.nak2 bile kiai tu datang.hehe

JIVEBUMZ said...

citer best nie kak ty!
saya pon layannnnnnnn setiap hari isnin dah terpacak kat depan TV hihi

Nur -al- Ain said...

bunge tu kembang kn time malam je, takuttt.. rase cm ade hantu je, sbb mane bunge tu tau tgh mlm? hahaaa.. kat umh ni ade, mama kemain suke kalaubunge tu kembang.. posing bagaii

POSH76 said...

pernah tngk mcm bess gak....nak terai tngk lagila.....bess gak layan citer triller camni hehe

sweetfiza said...

jrang sngt bkk tv9 ni ...huhuhu....

Lydia said...

Hi, nice blog & good post. You have beautifully maintained it, you must try this website which really helps to increase your traffic. hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!