May 18, 2010

Nilai Mas Kahwin


Beshnya kalau aku yang dapat ..Bunga Mas Kawin nie .
ini adalah Mas Kawin Cousin aku yang akan menikah Jumaat ini .untuk isteri dia.
Hasil Gubahan mak aku , maklong dan cousin aku yan
sampai 3 orang buat nie sebabnya ..nak gulung2 duit tu kan ..
time aku dulu takde ..mas kawin cenggini..kasi je dalam sampul.takpun dalam frame..
untung bakal-bakal pengantin sekarang ye..

52 comments:

White Bird said...

cantikla sis.. berbaek ni.. nk jugak la mcm ni

atoyis said...

tp nnti nk membukak duit tu satu keje la pulak

a d r e y n i e e l i s y a said...

leceh la pulak yg blipa2 segala neyh..
nk mbuka 1 hal tuh...
nnt koyak..
adui...

but nice laaa

honeylanz said...

lawa..mesti syg nk guna duit ni nnt..zaman Has dulu hb bg coins emas seringgit tu...kono mcm bg duit emas la rm55 aje ;)

rasp said...

nak gak bunga gitu...
gubahkan i sejambangan leh tak...
hehehehehe

Nur -al- Ain said...

tapi kalau cenggini, sayang nnt nk gune. rugiiii. hehee

mEiZ SHA said...

eeeeeeeeee cantiknyer kak atty..:)
sgt kreatif laa mak kak atty..pandai ye buat...

mummysyafie said...

iyer la kak t, zaman nor dulu pun letak kat frame je. skrg ni macam2 ada

FIESYAH said...

isshhhh...lawo nye kak gubahannye...
rse nak kawen blk je suh hubby wat mcm tu..he...he...

Aleeya said...

kreatif tol org zaman skang, yaya dulu dlm album jew hantaran neh, damia nnt nak kawen nak wat duit maskawen rekabentuk kapal tobang le..dia ske aeroplane huhuuu

Cikgu Ayu said...

cantik2 :) .... sukerrrrr

*Miss Geli^ said...

aku punya mas kawen tu ari, yang siap digubah mana pegi tah...22.50 tu..lawa, ingat nak framekan..tetiba ilang..tak guna tol..

ita cutevirus said...

kreatif nyer....
tp, kan kak, bahaya tau bawak hantaran duit cenggitu.. sebab kan jiran mak ita penah rombongan pengantin yg pegang duit kene rompak kt tengah jalan... sian die..

LORD ZARA 札拉 said...

bila tiba saatku ini?

FazidElias said...

cantiknye kakty...kite dulu letak dlm frame aje :D

Redbloodsnow said...

wahhyh cantik ahhh. kreatip sungguh!!!

mrs.ecam said...

sye pong msk dlm sampul jek kak...heeeeeeee org skang len sume nmpk grand kn

fantaghirolynn said...

sebelum kawen nengok bunga tangan noRJuma isteri kepada adik pak Najib.. terus terpikat.. kebetulan lagi sebulan nak kawen, terus ckp kat husbn nak duit hantaran buat bunga tangan cam gitu..

☆ lieya latif ☆ said...

cantik kak ty...lieya punye dulu dlm frame jek tau huhuhu...ini mcm mmg siap2 gantung jek kat kepale katil..sayang nak bukak wei....

Nurhayati said...

cantiknye gubahan mas kawin tu..

El-Zaffril said...

Kak Ty... nikah le lagi... boleh dapat mas kawen lagi

Mak Su said...

wow! kreatifnya tangan.... kalu nak guna, kena sterikakan duitnya dulu tak?

Cho Zila said...

nak satu gak..
memang berseniler..

Snowwhite Zone said...

cantik la... kali ni nak kawin boleh buat yg pelik2 sket hehehehe

Alyssa Villamor said...

wahh! cun seyh! nk gak cmni...hehe
tapi lagi 5 tahun lagi la kot ;p

Izan said...

cantiknya... kalau saya yang dpt mesti sayang nak guna., heheheheh

atty's said...

@White Bird nanti kawin suh hubby buat satu ye

atty's said...

@atoyis tu yg bagus ..nanti leh buka sesama..tgk kesabaran ..

atty's said...

@a d r e y n i e e l i s y a
kena buka selow..

atty's said...

@honeylanz
has nya lagi mesti cantik ..

atty's said...

@rasp
itulah ..aty pun nak satu sis..

atty's said...

@Nur -al- Ain
sayang nak guna mmg rugi ..kena lah guna .byk tu.

atty's said...

@mEiZ SHA
ninie ..mak kty kreatif..kty tak hehehe

atty's said...

@mummysyafie
tu lah kan nor..skrg mcm2 dah ..pesyennya

atty's said...

@FIESYAH
tu lah kan ..lawa..

atty's said...

@Aleeya
aah ..gud idea gak tu ..aeorplane..canggih

atty's said...

@Cikgu Ayu
nanti ayu buek satu ye .

atty's said...

@*Miss Geli^
sapa lah yg curi tu nora..

atty's said...

@ita cutevirus
uit..harap takde apa2 ..

atty's said...

@LORD ZARA 札拉
insyallah ade nanti zara..

atty's said...

@Redbloodsnow
nanti zie ..pun mesti lagi cantik

atty's said...

@mrs.ecam
itulah kan skrg semua grand

atty's said...

@fantaghirolynn
mesti lagi cantik kan

atty's said...

@☆ lieya latif ☆
rugi kalau tak bukak lieya.

atty's said...

@Nurhayati
cantik kan yatie..

atty's said...

@El-Zaffril
uit..mana leh ar..

atty's said...

@Mak Su
lipat je ..urut2 skit..ekekke

atty's said...

@Cho Zila
kty pun nak satu gak .

atty's said...

@Snowwhite Zone
itu lah kan ..buat tau ..

atty's said...

@Alyssa Villamor
5 tahun dr skrg..lagi cantik2

atty's said...

@Izan
kalau tak guna ..sayang izan.

.:Mrs. Engineer:. said...

cntik nye k.ty....