May 31, 2010

Cuti 3 hari ..asik perabiskan duit jer..

2
Cuti 3 hari dari hari jumaat..
awal pagi dah bangun ..pergi sarapan apa semua ..
balik dari kilang coklat.
 sopink kat nilai 3 
nasib bukan aku yang sopink ..mak je yang sopink .
dok membizi beli barang untuk hantaran 
cuma aku ade beli beg murah je
tapi bukan beli kat nilai 3..aku beli kat warta ..
masa balik dari nilai 3 singgah mamak kat warta 
makan nasi beriani ...

sabtunya pulok .
awal pagi ..dah kuar pergi sarapan 
lepas tu terus pergi alamanda 
cari barang-barang untuk aku dan akak macam-macam aku beli 
dah ada anak dara..dah tau berlawa nie ..
pokai mama dia.mana nak beli losyen, bedak , krim muka ..pencuci ..abis kat situ je ..dah makan ratus.
nasib aku dan akak share semua barang-barang tu
balik dari alamanda ..aku pergi Warta lak .ingat nak cari barang lain ..sekali .
barang lain lak terbeli

Aku terbeli 2 pasang baju .ye lah musim kenduri sudah sampai 
banyak kenduri nak pergi ..mana kenduri adik ipar aku .cousin aku ..jiran-jiran .kawan2.. 
.jadik terbekenan ..terus aku rembat 2 pasang..nampaknya raya ..tak yah beli dah 

Ahad pulak aku ngn akak pergi Mines..
aku ingat nak cari sandal atau kasut..yang berkenan di mata aku 
tapi lepas tu ..kitaorg tergunting rambut pulak ..akak potong pendek ..rambut dia .
aku pun sama potong rambut ..
seksi tak minah tukang gunting nie .
kejap je gunting..lepas tu yang besh ..tade banyak songeh .

lepas gunting rambut..kitaorang sambung sopink 
akak beli baju satu ..aku lak beli kasut je..
aku pilih kaler gold + coklat 
sesuai ngn baju aku nak pakai utk kenduri kawin 6 june ni di Palong..
lepas tu nanti on 13 june leh pakai lak ngn baju kaler oren ..
kot ye nak pakai kasut satu ari dari pagi hingga ke petang..tade nya tu .
mana nak layan orang..nak kehulu hilir..tah2 time kenduri pakai selipar jamban je..

16 comments:

NURUL said...
This comment has been removed by the author.
NURUL said...

lama tak komen kat blog akak nie. hai kak

honeylanz said...

time cuti if bjln mmg duit laju aja..cam air..

El-Zaffril said...

Kak Ty, lawa kasut itu... hua hua hua... meriahuol

Aleeya said...

sakan soping turrr, salu gak gi warta turr, ske beli tudung kt situ hehehe

[-suziey-] said...

wohooo bestnye perabih duit:p

Atie Yusup said...

hahahha mmg abis duit... x pe dh abis cucuk je kat atm ye...

sI tEDI said...

mmg shopping sakan!

sweetie2010.blogspot said...

Memang perabih duit tu Atty...seronokkan shopping..hehe

POSH76 said...

bessnyer soping anak beranakkan....hehe

murah ker mahal ke tak penting janji cantik hehe

zue @ annaleeya said...

mak aihh... mmg perabih duit.. soping sakan nih... heheh...

Nurhayati said...

wah cuti akak sangat best.. sopinggg2x

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha.....tu bestnyer ada anak dara besar kak....leh share2.....shopping pun boleh sesama...ada kawan...

SyimaSyaz said...

btl la kak...duit gaji saya ni macam dh nak settle je....bila time cuti kaki pun gatal nak kuar...bkn beli hape pn tp byk habis kat parking, makan, minum, jajan...adeh...

||| PöJìé PööH ||| said...

Amboiiii sakan naaa!

Love,
PojiePooh Abdullah

FazidElias said...

fuhhh kakty sopink sakan eehh...cantik aa kasut tu :D