May 14, 2010

Boleh tolong jangan ganggu saya...saya sangat2 menyampah

Sebenarnya 2-3 minggu nie aku ade dapat sikit gangguan
alkisah bermula , dari akak (my daughter) pinjam hp aku .
anak2 aku mmg suka pakai hp mama dia bersms ngn kawan2 ate mama dia bil tipon pun alor kan byk  ciput jer..jadik diaorg kiranya tolong up kan bil lah ..kasi kaya lagi Celcom ..
setakat diaorg sms ..diaorg pk tak luak ..( yer lah tu kak ..) time mood aku baik..aku bior..
kono mood aku kelaut..dengar je lah bebelan aku 44 malam tak abis.


Satu hari tu akak tersalah sms.
dia nak sms kawan dia ..tapi tersalah kasi ..
terkasi sms dekat no nie ..012***1361
lepas tu no tu reply tanya sapa ..
akak baru tersedar dia tersalah send rupanya
orang tu pun kol lah kan ..ok akak say sorry lah sebab salah orang

tapi tak abis kat situ..rasa nya dah 2 minggu
orang tu asik lah kol..miss kol ..
kadang tengah malam ..hangin tak ..bukan apa .kang aku taknak lah along syakwasangka.
kot tgh tido ko kol ..tak ker suspen .pakwe mana lak kan ..

satu hari aku kol no tu .
cakap kat dia ..kenapa awak kol2 saya..kang saya dah mintak mahap .sebab salah nombor..jadiknya abis citer..

tapi orang tu tak reti2 bahasa.  13 May 2010 yakni semalam
still lagi buat-buat misskol..aku yg tengah free..lagi mamai .sebab mengantuk..ngn takde keroje nak buek
aku kol lah balik ..lama gak nak tunggu baru orang tu angkat..dah lah ari tgh ujan lebat time tu ..tak pasai2 je aku kena sambar petir lak kang..

lepas tu aku cakap .hello ..salam ..saya nak tanya awak .kenapa awak still lagi buat misskol2..
awak nak apa sebenarnya .
untuk pengetahuan awak..anak saya yang tersalah anto ..sms kat awak ..
dan dia pun dah cakap kan salah nombor.abis awak tak faham2 kew..ke awak ni pekak..

dan kalau awak nak tau ..no yang awak kol nie.
no mak budak..takyah lah awak ade niat ..nak ngorat ke apa..buangmasa je..
lagi sekali awak kol..ganggu saya..saya buat report polis ye..budak tu terus je membisu..aku je yang membebel..tapi aku puas hati

nak puaskan hati aku lagi
aku kol pakai tipon ofis..
buat sore serius..sebab sore aku dalam tipon sedap tau macam anak dara..kuangkuang..mampus puji diri sendiri ..tapi kenyataan..nak buek camne

aku pun cakap ..
salam ..saya dari balai polis kajang
saya ade dpt laporan ..awak menganggu ..orang ni ..no tel sekian2..lom sempat aku abis kan lagi ayat aku ..dia dah off hp ..

ha padan muka..kalo ko kol aku lagi ..ko tau lah akibat..nya ..mengganggu hidup orang je.

9 comments:

♥Hernee Nazir♥ said...

waaa..hot mama ni kak ty..hehehe

Wan Anis Sorfina said...

you go, kakkkk!

ita cutevirus said...

ahahahah... klaka la akak nie... sure ade sebab nape budak tu asek miskol akak... apa kandungan sms anak akak tu??/ huhuhu.. ita slalu gak kene dulu.. dah la salah anta... miskol plak.. aisshhh..

atty's said...

ita..kandungan sms yang akak kasi masa tu ..aku ngn mak aku kt jj..nanti balik aku kol ko..tu je..

rasp said...

wuhuuuu syabas sis....
tabik spring polis kat u *toiiinnngg* hahahahahahaha....

Softtouch [Hanim] said...

padan muka org tu kakn kakty..xreti bahasa...susahlahkan..

Ietams said...

hihihi..
bagus la tindakan akak tu..
menyamar kekunun peg. polis..

Dee said...

cayalah kty!! bravo2!!

SyimaSyaz said...

tol tu kak...saya pun penah kena dgn mamat indon.tak habis2 misskol saya mcm syaitan!! (emo)
pastu saya mtk tlg kwn kat maxis trace sape mamat tu,then dapat full name dia sume..saya sms dia n ugut polis akan datang..trus senyap.pastu saya tukar no...malas nak layan!