May 24, 2010

Akad Nikah

Pengantin diNikahkan di Masjid Felda Teloi Timur
sekitar pukul 5 petang..
acara nikah dimulakan dengan tok kadi menyoal siasat pengantin lelaki 
pengantin lelaki harus menjawab beberapa soalan dari tok kadi .
dan membaca beberapa surah yang diminta oleh tok kadi 
panjang-panjang jugak surah yang pengantin lelaki kena baca 


nasib lah memang cousin aku tu sememang nya teror bab-bab baca surah nie 
sedangkan kalau ada majlis doa selamat atau tahlil..dia lah yang akan menjadi ketuanya ..
lagi pun bila tok kadi tengok ..pengantin lelaki kerja kat majlis agama ..tu yang kena lagi teruk .tapi 
mudah lah bagi pengantin .alhamdulillah .majlis pernikahan berjalan lancar.

Sijil nikah terus dapat lepas akad nikah 
aku suka tengok sijil nikah negeri kedah ..sebab tulisan jawi ..dan kertas pun special sikit
aku punya .pakai kertas A4  jer..

pengantin perempuan menerima mas kawin

selepas acara batal air sembahyang 
pengantin perempuan menerima seutas gelang tangan 
pengantin lelaki menerima sebentuk cincin

selamat pengantin baru kty ucapkan 
kepada Ismail dan Nuruls 
semoga kalian berdua berbahagia sehingga akhir hayat..amin

16 comments:

miss hav0c said...

cantiknya pengantin!!


nak kawen jugak..



alahai mak kawenkan aku..

Dee said...

kty..pengantin cantik..surat nikah pun cantik..laki aku kalo kena soal gini masa nikah dulu..x taulah aku leh ke idak dia jwb..hahaha..

FIESYAH said...

cantik ar pengantin...

betuah btl pengantin kat kedah siap terus sijil kawen, kite kat cni kene tunggu 2 @ 3 hari baru nak siap...menjimatkan mase...

zue @ annaleeya said...

tahniah!!!
cantik pengantin... sama cantik same padan kan???

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

MUBARAK, Cute wajah pengantin perempuan tu ayu je menjadi raja sehari.

sI tEDI said...

comel pengantin perempuan.
Selamat pengantin baru

ALoNa Cintamaniszlite said...

kiutnya pengantinnnn...

El-Zaffril said...

Nak nikah gakk... tapi tanak kene soal... huwaaa

atty's said...

@miss hav0c
kawin lah ..jgn lupa tau jemput

atty's said...

@Dee
itulah kan dee..kono laki den ..mampus 10 x angkat nikahnya

atty's said...

@FIESYAH
itulah kan jimat masa.

atty's said...

@zue @ annaleeya
thanks

atty's said...

@sweetie2010.blogspot
wasalam ..pengantin nya ayu je kan

atty's said...

@sI tEDI
thanks tedi

atty's said...

@ALoNa Cintamaniszlite
thanks alona

atty's said...

@El-Zaffril
kalo kena org kedah byk tau soal jawab ..