Apr 30, 2010

Nasi goreng apa nie.???



Lunch tadi aku dengan akak ..makan kat kedai hassan Cafe..

tapi aku dah agak 5 minit..(ceh baru 5 min..kepochi)
mamak tu tak amik2 order..aku panggey ..
anney ..amik order lah ..
lepas tu anney tanya ..lom order lagi ke kakak..
aku cakap.sudah satu taun saya duduk sini ..awak tarak nampak kah..
senyum je anne..

aku order nasi goreng kampung..tak lama dalam 10 min..sampai nasi goreng aku
tapi bukan macam nasi goreng yang aku order je..sebab aku order kan nasi goreng kampung..apsal ini nasi goreng ade udang..malas aku nak bising aku balun je..( ye lah sedap balun.lah kan,cuba tak sedap dah kena maki mamak tu kot..)


tapi dalam diam..rupanya abis jugak lah nasi ..tu ..
leh tahan gak..sodap gak ..tah sapa yg order dapat kat aku ..
lantak ko lah mamak ..bukan aku yang salah ..mamak yang salah
nasib lah sedap

nasi goreng tak tau nama tu berharga rm4.90
berbaloi tak..memang berbaloi..licin pinggan.

26 comments:

Ms.Lilies said...

wahhhh..betul2 sedap tu kak

nasazfrog... said...

nampak pun sedap kak,, tapi payah jugak nak makan kat kedai yang betul2 sodap kak.. lawak la akak ni ,, 1 taun yo dok situ.. hihihihi.. :)

Queen said...

mamak nye menu nie kadang tu kelakar..

kita order maggi sup ayam...maksudnya nak perencah ayam...
bila tanya kata ada...

sekali sampai..maggie kari sup..pastu dia letak ayam goreng kat atas dia..ahahaha

memang lawak...
tapi asal sedap ok la tu kak....kan..hihi

POSH76 said...

sedapnya nasi goreng tu...

Aida a.k.a Beardot said...

wah sedap sgt smapi licin pinggan akak...

SyuQ said...

kita namakan nasi gorang tu "nasi goreng apa nie" sempena ngn entry kak tty. ok x?

he he he

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu..bole try nti..licin tu tnda sedap..

atty's said...

@Ms.Lilies
memang sedap ..

atty's said...

@nasazfrog...
tapi kan nasaz n.grg tu sedap oooo.

atty's said...

@Queen
itulah ..nasib lah sedap queen..
queen napa kty nak msk blog takleh.?

atty's said...

@SyuQ
wakakakkaa..syuq..pjg banget

atty's said...

@:: p R i n c E s S _ N ::
N hassan cafe sek 3 tau ..kty selalu ade sana ..

Dee said...

sedap gak xpelah kty..jgn x sodap lak..hangen..

rasp said...

satu tahun punya penantian berbaloi-baloi kesedapan ek sis hehehehe

Yan said...

nasi goreng USA kot..
tp tu ns goreng kg resepi mamak..

sweetfiza said...

mmg btul2 sedap tu ..
sampai licin pnggan ...

mrs.ecam said...

ke sbb lapo 2 yg licin pnggn 2??? kui3 btol2 mamak ke yg msk or besenyer die amik org siam or klate msk2 ala carte cam 2 kn??? heeeee

ct rahani said...

kalau dah licin tuh mmg berbaloi2 la kak.. ekeke..

Pocket said...

ada cabai melaka,
ada udang krin,(Ker bawang goren?)
ada kangkong..

sah la nasi goreng kampung tu..
ada ikan bilis lagi la konpom:D

JuJue said...

ehh betull lahh ni nasi goreng kampong! dia ikut style kampong dia lah..!

Ruziawati Bukhari said...

salam.. sedap tu kak.. klu makan spi habis tentu sedap tu.. hehe..

FazidElias said...

fuhhh... bukak je blog kakty terbau nasi goreng tu...ahahahha.... nasi goreng kampung versi mamak kot kakty...kampung dia banyak udang, tu yg letak udang tu...yg ponting podeh...

Abang Long said...

Di kawasan Shah Alam, ada jual Nasi Goreng Public Phone. RM6 sepinggan.

Liza said...

kdg2 apa yg kita order, tak mcm dalam gambar, liza pun slalu gak rasa mcm atty

SHULALA STOP SHOP, KUALA LUMPUR said...

salam ziarah. nice blog. terliur kot tgk sume menu :P hee

SyimaSyaz said...

hahahahaha...bertuah badan dpt makan sedap!saya blum ada selera lagi