Apr 23, 2010

Jiwa tak kacau ..lagi



Nie jalan masuk ke kawasan tempat aku bekerja
Setiap kali nak masuk sini mesti jiwa kacau..
sebab keadaannya ..yang berlubang sana sini
lubang nya bukan kecik..besar gabak..
bayangkan kalau kita drive kereta hari2
dengan keadaan jalan raya berlubang-lubang

Rasanya dah lama benda nie berlaku dari tahun lepas..
tapi tiap kali repair pun ..memang akan jadi balik lubang-lubangnya
sebab banyak lori keluar masukkan ..kawasan industri biasalah kan ..

Semalam balik kerja..tengok ade dah orang repair..alhamdulillah
kalau tak..payah benor..nak lepas..kena bawa selow..nak elak lubang-lubang tu semua ..

Pagi nie pun aku lalu ..dah okeh jalan nya ..senang ati je..aku drive..
tapi tah berapa lama ler eloknya jalan tu .

dapat award dari KuE
aku pernah jumpa Kue sekali
masa gathering portluck redmummy
Gigih orangnya sanggup datang dari jauh
untuk join apa2 event..
bila ye kue kita dpt jumpa lagi



ok..kty kasi semua pengunjung blog kty award nie .sila ar amik ..

8 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam hari jumaat kak ty

tu ar kan..tak syok nak bw kereta kalau jalan lubang2...cepat ler rosak spot rim..

hubby zana salalu membebel kalau drive kat KL....jalan KL teruk arr kak ty.....hik hikh ik

rasp said...

mmg tak suka kalo jln tu lubang sana sini...
nak nak kalo jln yg kita kena lalu tiap2 hari kan....

SUZIE APAI said...

thanks...jengah blog kita!

ingat jiwa kacau naper tadi...tp btul la tu....jalan berlubang ni mmg bahayaaa.....

SyuQ said...

sakit jiwa klu jln berlubang

ct rahani said...

mmg siksa kan kak bwk kete ngan jln berlubang nih.. cam sy otw nk gi kje byk bonggol lak.. lalu kwsn perumahan.. tensen gak tuh x leh nk speed.. hehe..

POSH76 said...

Ni mmg bese sis tak sampai seminggu tambus...pastu lobang balik saper punyer keje lorilaaaaaa huhu

Zaidah said...

paling susah klu musim hujan kekadang tak nampak ade lubang...langgar aje...rosak keta...

Aleeya said...

huish ati2 kty, bahayeee masok lobang nehh