Apr 1, 2010

Hari yang Hiruk Pikuk..Semalam

Semalam bermula dari pagi..
banyak agenda..yang perlu diselesaikan .
dan along minggu ni bz kerja lebih masa..
dan aku terpaksa amik alih ..utk antar fir ke sekolah .

Nasib bos kasi balik awal semalam ..12.30..
balik je ..terus g ambil fir kat umah nenek ..terus ke TNB..
dalam kete tanya dia.dah kunci pintu ke belum..sekali dia cakap..pintu je tekan , pagar tak kunci..adoooi..kena lah .pusing balik ..utk kunci pagar..dan amil botol air fir yang tertinggal.

Terus ke sekolah antar fir..dan tunggu akak ..
sebab nak pegi cimb buat buku dan card atm..(cubaan kali ke dua..)
dulu takleh nak buat sebab..finger print kat ic takleh baca ..pulok..
nasib ..dpt no awal..tu pun ambil masa 1/2 jam gak..dah lah aku nak cepat
sebab ade appointment ngn doc ..pukul 2 ptg..
sampai spital pukul 2.15. ..nak cari parking punya lah susah..
sampai je..spital ujan turun dengan selebat-lebatnya ..

dari pukul 2.15..sampai lah 4.40 camtu baru settle..check up ..
lepas tu tanya sesuatu..kat doc..doc salah info..lain treatment aku patut buat ..
lain lak di kasi..

nasib makcik nurse..tu ..walupun berumur.tp cukup peka..
dia aturkan segalanya utk next appointment aku ..7/5/2010 pukul 8.am..

Kelakar pun ade ..masa doc salah infomation
tapi doc pun bagus..makcik nurse pun bagus..walupun lambat..
tapi service yang di kasi berbaloi utk aku tunggu ..

settle..pk2 nak pegi mana ..nak ke alamanda ke
ujan lebat..rasanya tak dpt..terus ke celcom bayar bil kat sg chua
area situ banjir, kena angkat kain sampai peha...ekekekeke..

settle bayar.. bil..
terus ajak akak makan..sian akak..dr balik sek tak makan ..
sama gak ngn aku dari pagi tak makan ..tp sebab terlalu penat ke hulu hilir jadik tak lalu makan ..

settle makan .. terai g mydin sek 7 ...cari barang..tapi takde..nampaknya kena pusing balik kajang..
terus
singgah billion bangi utk beli beberapa barang..tp ade satu barang lak lupa nak beli kat kajang

lepas ambil fir dari sek ..terus ke kajang
jalan jem giler..dengan ujan lebat..sampai kajang pukul 7.15 am ..beli barang
siap packinging.semua dalam ujan ..nasib akak ada..tolong..payungkan ..tapi still kena ujan ..terus ke pos laju ..ingat sempat...tapi tak sempat..2-3 tmpt pegi semua dah tutup..

Balik umah ..makan .apa semua ..budak2 dengan aktiviti memasing..
buat kerja rumah ...iron baju tuk esok..basuh kain ..tgk kerja sekolah firdaus.
akhirnya pukul 12.30 am ..baru selesai..baru dapat tido..
Nasib tak penin kepala..satu ari bermandikan ujan ..

10 comments:

Yan said...

kakty...
yan baca entri kakty terase yan plak yg ade kat tempat kakty.. rase cam kelam kelibut heheheh...

samela yan pun berujan semalam.. REDAH JERKKK! tak pakai payungpn.. pasal payungnye takde huhuu

Nurhayati said...

yati baca entry ni pun dah terasa kelam kelibut nye.. huhuhu

Dee said...

busynya ko kty..aku x busy pun balik semlm pengsan terus..hehehe..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..pack btl ari k.ty....ke sana ke mari..

~Eila @ Along~ said...

kakty,
dok kalut sana sini jgn lupa jaga kesihatan ye...

the kecik said...

kak atty the wonderwoman = D

POSH76 said...

busy betul kita pun bz gak takde masa nak update blog huhu

CaMaRPuTiH said...

aih... cha baca pun terasa penat. tp apa yg kak ty buat ble settle kira ok la. jgn penat jek lebih keje x settle2 tu lg penatkan kak.

asal asyik gi check-up? anything yg cha x tau ke?

Hezesuze said...

idup sorang istri, wanita & ibu ahaks!

psstt..angkat kain smpai peha tu...mihahaha

[-suziey-] said...

bznyaaaaaaa...letih baca..