Apr 27, 2010

Bersunat

Pagi tadi masa nak hantar fir pergi umah nenek
dia cakap ngn aku
fir:sabtu nie boleh tak mama hantar fir pergi hospital
aku tanya lah : kenapa ?
fir:fir nak bersunat!
aku: aiik..tak cuti sekolah mana leh bersunat
fir:boleh je lah mama..
aku: tak takut ke nak sunat.?
fir: apa nak takut..gigi 4 batang fir leh cabut kt spital..lagi lah bersunat..


nampaknya firdaus dah beriyer -iyer sangat nak bersunat..tapi aku dengan along bercadang dia masuk  tahun 2 nanti .cuti sekolah akhir tahun nanti baru nak sunatkan ..sabar eh fir..bukan firdaus ..nak kawin pun kan ..sekarang..ekekkeke..

22 comments:

[-suziey-] said...

cewah beraninya fir..hope berkekalan:D

rasp said...

pergghhh macholah fir...
tapi u kelakar sis, "bukan fir nak kawin skarang" hahahahaha

CaMaRPuTiH said...

good boy! jgn sok dh smp masa tetiba mood berubah. :)

princeduyong said...

rase cam nak sunat lagi skali je...

Aleeya said...

perkghhh bani nye fir, cayalah..baru la macho cam ni kan fir kan ..leh la jadik calon menantu auntie camnehh ahahah

joegrimjow said...

bile dah bersunat
baru bleh kawen?
hehehe
gud point

POSH76 said...

bagusla fir ni...berani betul baru leh jadi bodyguard mamakan hehe

Dee said...

org tua2 kata..time budak nak bersunat bg je..tp yelahkan...ni time sekolah x cuti..susah nti..hahaha..

atty's said...

itu lah dee..selalu org cakap camtu kan .kalo dia nak kasi..

mamaadam said...

kikiki sabo jela ayat mak dia

mrs.ecam said...

wah bezanyer bdk skang ngan dl ek...skang ni ank plak yg x sabo nk b;sunat...dl2 siap kne kjor kliling kg br nk bsunat...kui3

AiZ said...

hikhik... mai sini abg sunatkan... :P




komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>CARA MEMBUAT LINK DARI RUANGAN KOMEN KE ENTRY U ALL.... BOLEHLAH KITA BERBALAS KOMEN KAN?..HIKHIK



ct rahani said...

sunggauh berani fir nih.. caya la.. selalunya bdk lelaki nih dengar perkataan sunat je dh takut.. hehe..

nuRuLain_zAiNi said...

adeh...fir yg mntk sndiri...bran nye die

Prince said...

salam...
new comer here

wah3x mcm tu la anak lelaki kena berani
anak lelak mcm tu la bole lindungi family dia...
berani n tak gentar...
papepn ikut ckp mak ye...
jgn gopoh2.
bkn nk kawen pn heheheh

a-as said...

bagusnya anak bujang akak ni..berani.
Sy pun kalau boleh nak sunatkan umair kecik2 ni.. :)

♥Hernee Nazir♥ said...

bukn snang nk cari budk yg rela disunat ni k.ty..bgus la fir..

the kecik said...

hee... if fir dah sunat.. welcome to the club la kak atty = D

ingat lagi muka fir bila cakap saufi dah sunat. muka tak percaya. hee

Izan said...

huh... bgs tu bukan senang budak2 nak offerkan diri. =)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

gelak besau N k.ty....bace ayat last tu.."bkn nk kawen pon skrg.."...ahahahahhaha

Me, Mrs Taj said...

wahhh berani tol fir ni..siap mntk nk bersunat lagik...huhuh

ALoNa Cintamaniszlite said...

kty..sementara dia tgh berani nak bersunat ni..wat je ler dlm cuti sekolah terdekat (yg takde aktiviti penting ler..hehe)

psst; konpius ler kty..along tu sape, akak tu sape? 2-2 anak kty kan??