Mar 25, 2010

kucing..sangat lah comey..




rasanya mesti ramai kan suka kucing..
sayang kucing..ye lah comey kan ..

satu ketika..sewaktu usia ku 9 tahun
aku adalah pencinta kucing..
di usia yang muda itu ..aku bela lebih kurang
10 ekor kucing + 2 ekor kucing kesayangan aku ..
namanya acuk dan si putih

sampai mak marah ..aku terpaksa sorok semua kucing2 tu dalam almari..
siap pasangkan lilin..udah terbakar bulu kucin..kejam kan..
tapi ..masa tu aku kanak2..mana aku tau..
Akhirnya rahsia aku..mak tau.
..mak aku masukkan kucing tu dalam guni ..buang jauh-jauh..

andai kucing aku mati ..siap ade upacara pengkebumian lagi tau ..siap usung mayat kucing..
baca al fatihah , talkin bagai..disaksikan beberapa orang sahabat..
kalo diingatkan memang kelakarlah ..zaman kanak-kanaklah kata kan ..
Tapi sejak semua kucing aku dibuang..
dan mati ..(ye lah budak2 bela kucing..tak reti .matilah kan ..)
sampailah sekarang..aku tak penah bela kucing..dan tak penah pegang kucing..
tak takut..tapi ntah lah ..cuma taknak pegang..jerrr..

tak salah sayang kucing..atau bela kucing
tapi salah kalo dah bela..lepas tu ..bior dia berak merata-rata..
tu memang SALAH..

Jiran aku lah ..suka bela kucing..
lepas tu bior kucing berak depan pintu umah orang..(orang tu aku lah ..)
dah tak tahan dah aku nak bau taik kucing ari-ari..

semalam balik je keje..lagi sikit nak terpijak taik kucing
betui2 depan pintu umah aku taik kucingnya ..
kang aku tegur merajuk..tak tegur melampau ..

Ari ni aku nak buat note..tampal kat dinding..
No Taik Kucing At Here...(dalam omputeh+bm ..sopan sikit kot...)
kalo in Malay ...

oooOOii..Taik kucing sapa nie,
leh tak jangan sepah-sepah..depan pintu umah aku ..
bela kucing pandai ..kucing berak bersepah2..aku tak salahkan kucing
tapi salahkan tuan punya kucing..tak reti ajor kucing..
dulu aku bela kucing banyak..semua aku ajo berak kat toilet tau..!!

(kalo in malay ,otomatik panjang berjela..sbb BM..masa spm ..A1..
Kalo in english ..english masa spm c5 ke c6..ntah2 f9..rasanya tak sampai camtu..



Wahai semua jiran2 Blok 5..
Kalo nak bela kucing..aku tak kesah ..
tapi jangan lah bior taik nya sepah-sepah..

rasanya diaorg baca blog aku ..sebab kami ade pondok rukun bertangga-tangga
ade wi-fi gitu..yang tade...mamak buat teh tarik je..kalo ade ..mau lah abang2 @ suami2 tak ingat nak balik rumah ..

picture credit to google


dapat award Top Blogger
Top ke aku ..ekekeke
senarnya aku baru ade ati nak STOP blogging.
nak stop semua aktiviti cyber aku ..
tapi ..bila pikir-pikir..aku keje .banyak free
kalo tak blogging..tak fesbuk..
apa yang aku nak buat ..jadik teruskan jugaklah ..

Thanks utk Momguess@Malina.
sudi kasi Top Blogger kat aku .
blog dia ..memang wajib aku masuk..hari-hari..dah rutin..

utk semua kawan-kawan..kamu semua adalah Top..
jadik leh amik award nie .ye .

12 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

salam kenal2..

suhaidasupalio.blogspot.com

zh-ena said...

hehehehhehe mak ena pun tak suka kucing sbb klu kucing jantan klu dh tua suka kencing merata
tu yg angin jea 1 bdn hehehehe

☆ lieya latif ☆ said...

KAK , aku tegelak2 bace tang pasang lilin tu....keh keh keh ...comel jek kak....oo ko cat lover la kak yeak

lieya plak penakut kucing....haahahaha

lily lotus said...

eee kalau bab kucing berak merata mmg anginlah. dahlah bau mmg tak enak..jln pun nak kena lompat2 nak elak dari terkena..duh

rasp said...

hehehehe nak tergelak part sembunyi kucing dlm lemari,
then pasang lilin....hehehe
w'ouls peminat kucing...
tapi takat nak bela...
lum sanggup lagik kot...

Nurhayati said...

suka kucing jua.. yati dulu bela 3 kitty.. tapi skang idak lagi sejak ada zara..

hmm ada kucing ni kita kena la rajin jaga.. make sure tak kotorkan jiran2..

Mak Su said...

pasang lilin sbb takut kucing rabun ayam ker? hihihi

maksu tak suka kucen, sbb kucen suka gesel2 kat kaki orang, hehehe, maksu ni penggeli.

tahniah utk top blogger award :)

@juera said...

org tua2 kate bela kucing murah rezeki..nth laaa..tp kn klu bela kucing x pndai jg..berak merata2..aku pon bengang beb!!

p/s: kucing ak pndai..nk buang air g toilet..miahahaha..

POSH76 said...

me dari kecik sampai besar mesti idup nak ada kucing hehe

tuceng tk salah tuan dia yg salah kalu nak bela...belala betul2 jgn ler biar dia membuang merata2

hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N takot gn kucing..sgtt takot..tp Za suke kucing..siap bela sekor...NENENG namenyer..lucah x lucah..hahahaha

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

anak saya suka benor ngan kucing, pantang nampak kucing

Liza said...

liza tak minat nak bela kucing, bela anak nie pun dah penat, tak larat