Mar 15, 2010

Kacau Orang je..

Tak suka bila aku makan ..tertiba ..
datang ..terjumpa lak orang yang aku kenali..
bukan tak suka apa..kalo orang tu nak belanje memanglah suka kan ..

tapi tetiba berdiri sebelah kita..
ajak join benda-benda macam mlm ..lah blm lah apa -apa tah ..
lepas tu potpetpotpet amik masa org dalam 10min-15 min
menerangkan benda yg aku sendiri tak paham sepatah haram .

lepas tu paksa-paksa..suh join .meetinglah apalah ..dan-dan ..malam ni mesti join
apa ..aku takde keroje lain ke...

aku pun cakaplah ..aku bz..mana nak antor 3-3 orang anak aku ..ke tuisyen..mengaji bagai .
takde masanya ..
siapleh tanya lah ..kol bapa anto..kol bapa amik .
aku cakap memasing berlainan waktu ..aku ni ibarat teksi tunai ..

pakkal lah .orang tu dah berumur..
kerana aku lebih muda..aku tetap hormatkan orang yg lebih tua pada aku .
tapi orang yg lebih tualah patut faham lah ..ko nak kaya ke.nak jual apa ke..
tengok time..lepas tu jangan paksa-paksa..aku tak suka..rasanya takde pun orang suka.

dan air yg aku order jadi cair mair dah tak sedap
baru lah nak cakap ..eh sila lah abis kan air...tu ..
aiseh ..makcik.....
tp apapun ..kita kena hormatkan orang yg lebih tua dr kita..
jadinya senyum je lah walupun tak suka..

satu je cara nak ngelakkan makcik nie..
lepas ni kita tuko port..lepak kak oooi..
kang kalo dah tuko port gak ade gak makcik nie..sah-sah..makcik ni ...
ade bela hantu raya..ekekekeke..

p/s: seronok lepak ngn akak@anak aku ..dialah ..tempat aku maki orang..citer pasai org yg aku tak suka..ke apa ke .blabla..ooppsss..rahsia..

9 comments:

♥cybermummy♥ said...

ikeen pun tak suka org dok jual barang cara paksa2 . Lain kali kalau ikeen nampak dia , dari jauh ikeen dah cabut lari . muahhahaa

ijad said...

biasalah tu....

☆ lieya latif ☆ said...

tu ar kak...kalo kene kaco time mcm tu....makanan yg kite order time lapar pun kite lehjadi tak lalu kan....

tak kene gaye tu care approach die....

the kecik said...

kak atty..
dah dapat dah text tu. thanks ye.

tp tak sempat reply. dah nak balik baru on simcard tu. btw, thanks ye

momguess said...

den pon paling bonci org cam gini
pastu sms xhenti2 tanye bile blh jumpe
eeeiiiii
tetiba den emo

Nazz@Purple said...

memang tak suka jgk..selalunya nazz buat muka ketat dengar tak dengar..pandang tak pandang.mesti dorang sakit atikan..tp dorang terus gak pot..pet..ish..ish..semangat kental..

rasp said...

a'ah lah sis...
i pun kureng sgt dgn org2 cenggini..
suka paksa2 orgkan...
tapi dorang nie bersemangat sungguh kan...

Dee said...

sama je kty..pastu mtk sedekah..padahal pakai hp..gelang emas berderet..pastu sibuk jual brg..org nk mkn pun x senang..grrr..

Ena Qalinsya said...

aku tak kena cmni...aku kna tang tepon.. sebok kol suh dtg abiskan masa kat sejam ke otel drang dgr drang ckp..
aku penah kena, dhla sejam kita abis masa..memula layanan baik tp bila kita taknak masuk, trus dia wat endah tak endah jek.. siap kita tanye pun dia jawab gitu2 jek.. aku mark muka dia sampai ler ni!!!