Feb 1, 2010

Pencil kalo ?

Firdaus ada tanya kat aku ..
kawan dia cakap ..kalo pencil ..kita tinggal takat ibu jari ..je panjangnya
nanti mama meninggal ..betul ke ?

lepas tu aku tanya kat fir..abis suka ke ..kalo mama meninggal ..
dia kata tak suka ar..

gambar masa ari jumaat
29 January ..


aku lak cakap ngn dia ..
kalo kawan cakap camtu lagi ..
cakap kat dia..yeah .kalo gitu ..ayah aku lah untung..dapat bini baru ..ekekekeke...
marah betui fir bila aku cakap camtu ..

lepas tu aku terangkan lah kat dia. .
mana ade apa-apa ..tu semua bohong belaka..

18 comments:

Snowwhite Zone said...

hahhahaha.. ms kecik2 dulu mmg ada ckp gitu,, tp takut... huhuhuhu

Alimaz-Kembara Terasing said...

dulu masa sekolah kawan ada la jugak cakap cenggitu.....

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

hehehe..kelakarla kak fir ckp cmtu..
bdk zaman skrg mmg pandai buat siklan n tanya balikkt mak bapak kan.. hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hoho..time kecik pon ade gk dgr cmtu...sape laa y reka tu kan...

kojah said...

adoiii tros lapar tgk makanan

Nazz@Purple said...

Hehehe..mcm2 lagi sebenarnya cite mengarut yg nazz penah dgr mase skolah dulu..salah satu nye..yg firdaus gi tau tu..

atty's said...

itu lah uosl..memacam citer ngarut kita dgr..

Syima Syaz said...

karut.sian bdk tu...sib baik fir tanya mama dia

ZaiY said...

pelik kan..kpercayaan mcm ni dr dulu smpai skrg duk ada lg. zmn sy dulu plak, klu asah pensel dua2 hujung tu mak meninggal..sapalah yg reka tu..hihi..tp mmg ada tujuan di sebaliknya.

Sidratul Muntaha said...

kak atty ni
sengal tol ler
ade ker dgn fir ckp gitu?!!
ekeke..
tpi i like!!!
sayang no si fir dgn akak yerk?
ekekee..
tapikan aku pelik tol ler...
camner ade lagi budak2 parents or dia sendiri percaya superticous di zaman moden2 ni?
klu time kita sekoalh dulu mmg adelah kot?
tpi ade algi ghupenyer yg ngajo2 gitu?!!

atty's said...

ayu tu lah ...masa fir tanya..dlm hati kty .ade lagi org citer benda cengini

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.heh.. teringat masa zaman sekolah dulu.. ada gak yg beritahu cam tu.. eemmm tapi tul la kan kak.. budak2 ni.. kadang2 soklan2 dia maut habis

Nana said...

kah...kah...kah ye la dolu2 time kecik pon gitu klw pakai pensil pendek2 sependek jari kecik (haha ,,jari ujung org panggil apa dah?) mak kita meninggal ntah pape la kan..xde kena mengena pon

atty's said...

nana..ekekekee..

Liza said...

anak liza pun pernah tanyer pasal hal pensel tu, jenuh gak nak explain

Me, Mrs Taj said...

lawakla akak ni..

Ena Qalinsya said...

wakakakak pandai ko ek wat statement adeh r

rasp said...

hahahahaha kids nie,
ntah apa2 yg dorang reka kan...
u pun lawak gak sis!