Feb 11, 2010

Evening Primrose Oil (EPO)

Evening Primrose Oil (EPO) berkualiti untuk kesihatan dan kecantikan. Sejenis bunga liar berwarna kuning, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. EPO yang diperah daripada biji, kaya dengan Asid Gamma - Linolenik (GLA), sejenis asid lemak diperlukan kulit.

Antara khasiat minyak EPO:
>> Membantu mengawal atur kitaran haid.
>> Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS) - iritasi, sakit kepala, sakit payudara dan senggugut.
>> Mengurangkan simptom putus haid - panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj.

>> Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri - bermanfaat kepada kulit yang kering, berumur atau berminyak. Melegakan ekzema dan alergi kulit.

>> Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
>> Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah.

16 comments:

rasp said...

thx for the info sis...EPO nie mmg elok kan...

Mak Su said...

maksu penah mkn gaks, tapi rasanya mcm tak serasi ngan maksu... huhuhu

Hezesuze said...

uik camne bentuknye kty??
bukan ape nk try tp tkot xserasi gtew...hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pnh nk try...tp x try2 ag...tkt x seswai laks..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam kakty.... macam2 guna ya

momguess said...

elok utk umur2 mcm kite ni kan
maklum lah umur kite ni zaman abik srp gitu

ALoNa [CintamaniszLite] said...

Evening Primrose ni mmg elok utk org pempuan kan??

Kty pengamal nya ke??

Zura said...

salam kak atty...maner leh dapat produk ni..huhu~~

POSH76 said...

mmg teruja tapi tak tau bila nak beli nyer...hehe

CT NORAMIZA said...

akak ni mcm tau2 je, org baru cadang2 nak beli EPO utk mak, thanks kak.

Anonymous said...

suggesting almaty monthly poverty attaches bushs lalfkku holton phosphate janak grove
lolikneri havaqatsu

Nurhayati said...

mmg elok epo no.. yati period tak pernah ok..bila makan alhamdulillah. sangat rekemen ya kawan2!

Vee Violet said...

Love this entry...
=)
Sangat informative. Memang terbukti keberkesannya (wah... mcm tvc pulak)...
=)

Diarihatiku1976 said...

saya pun tgh makan..
bagus utk regulerkan hormon piyet

Ann GreenStrawberry said...

yes! EPO ni mmg bagus makan.. ann dah makan almost 2 years.. but last month dah stop cuz since kawen keep continue but last2 kesannya berat badan semakin bertambah.. now dah ok sket... tapi mmg elok nak betulkan kitaran haid,senggugut dan lain2..

those nak cuba boleh... especially yang period ala2 tak regular tu kan.. but good for that..

PerantauSepi1306 said...

atty, me oso take epo everyday.. dah dekat 3 bulan amik.. sbb nak settlekan masalah rahim dulu.. recomended by my gynae kat An Nur.. alhamdulillah... now ni period dah regular dan badan pun rasa sihat.. nak try switch to EPO + Fish Oil... sbb minyak ikan code pun elok gak utk imunisasi badan...