Jan 11, 2010

Ujian

Minggu nie Firdaus ade ujian..
harap fir dapat buat dengan baik...
Ujian ini adalah untuk menentukan ..
samada seseorang pelajar itu lembap ..atau tidak ..
separuh sekolah ujian ini sudah dibuat awal-awal lagi..

Minggu ni masuk minggu ke 2 fir bersekolah
alhamdullillah ..fir ..dah semakin ..boleh membawa dirinya ..
Bila time rehat ..fir kata ..dia dah boleh beli nasi lemak .
dah pandai ke toilet..
Kalo hantar dia ke sekolah pun ..aku hanya ..stop kan kereta..
dan dia akan jalan sendiri ke kantin..
Balik pun ..dia akan tunggu aku di tempat menunggu
sambil dia beli eskerem malaysia..

Setiap Hari Isnin ..Fir ade Pendidikan Jasmani .
aku dah ajar cara tuko baju ..
dan palin penting ..aku sentiasa ingatkan ..
baju dan seluar sekolah ..masukkan kembali ke dalam beg..
risau ..dia tinggalkan lak kat mana2..kang naya ..acik nak kena beli uniform sekolah je..

17 comments:

Nana said...

good luck utk fir chaiyoK2!

catz said...

good luck fir..!
mesti emaknya yg berdebar.
:)

Ernie said...

samela ngan anak saya no2. tapi ujian bulan 2 nanti.
sekarang masih minggu suai kenal selama 2 minggu

atty's said...

nana ~ tq

catz ~ tq

atty's said...

ernie ~ semoga semuanya berjalan lancar..anak2 kita dpt jawab soalan ye..

El-Zaffril said...

Rindunya nak ada anak... tak sabar nak tengok anak el besar cepat2....

atty's said...

el ~ takpe..taklama lagi ..kawin ar..ekekeke ..

bintangku said...

Harap najmi dah besar nanti, dpt ler belajar berdikari camnie.. :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

good luck fir..debar nya..

Gina said...

Kak Ty,
Ujian kelatakan tu yer. Gina rasa anak kak ty boleh berjaya dengan cemerlang

Alimaz-Kembara Terasing said...

anak saya pun dah pandai beli makanan sendiri.....ujian dia dah buat minggu pertama...

atty's said...

bintangku ..najmi mesti boleh ..

yana ~ tq

gina ~ tq gina

alimaz ~ cepat ye ..

ita cutevirus said...

tiba² berdebar la plak.. hehehehe... anak akak yang amek ujian, ita pulak berdebar²... over la plak ita nih..

rasp said...

gud luck fir!!!!!!!!
dah big boy dia, dah leh berdikari :D

danishahumaira said...

good luck for fir, hu hu hu kak atty anak sy baru seminggu sekolah dah hilangkan baju PJ dgn track suit

atty's said...

ita ~ ekekeke ..

rasp ~ tq sis

danishumaira ~ lor..tu yg risau tu ..

CintamaniszLite said...

Ujian utk tentukan kelas kot kty??

InsyaAllah...fir mesti hepi kan mama dia punya...

Bagus ler kty ajar cenggitu. Kan elok semua ibubapa ajar anak baru masuk sekolah camni...tp ada tu mmg mengharapkan cikgu aje...hmm