Jan 13, 2010

TQ LAH PADA YG LETAK KERUSI SEBAGAI TANDA

Pagi tadi masa nak pegi hantar akak & fir..
lalu area umah tu ..
Tetiba ..aku macam terperanjat ..tgk ade kerusi tgh jalan ..

Tapi ..sebab .berfikiran waras..tak terus marah .di awal pagi .
baru tau kenapa kerusi tu diletakkan disitu ..
kalo takde kerusi tu .semua kete yang lalu kt situ ..naya je tayar kete masuk lubang..

Tq lah pada org yang meletak kan kerusi ..tu ye..dapat selamat kan banyak tayar kete .dan tak merabakkan poket..jiran2 ..tak pasal je kena repair ..kete ..kalo dah termasuk dalam lubang yang dalam tuh, dah le duit dah banyak abis ..anak2 masuk sekolah ..sampai terlewat bayar asteruk..sampai kena potong..ate leh lak gaji lambat bulan lepas..(aku lah tu..).
hanya allah je yg dapat membalas kebaikan..org ituh

Tapi lepas turun dari kawasan tu..
sampai ke kawasan rumah teres..
rumah lot tepi tgh buat renovation ..sepatutnya letak lah kon ..sebelom simpang..merbahaya..ye lah masuk je simpang..terus ade batu bata..pasir..tempat sampah MPKJ..naya je..kalo org masuk je simpang yg terlindung tu .terus masuk dlm tempat sampah tu ..

Harap penduduk kawasan dpt mengambil perhatian ..

p/s : aku tau ramai jiran aku baca blog aku ..sbb pondok penduduk kan ade wifi..lepas tu kete aku kan ade link blog aku ..harap persatuan penduduk dpt amik tindakan ye..!!







21 comments:

daela said...

aah...betul tu kak atty...n thanks sbb wish kat blog dila..dila ari tu nyaris2 masuk lopak kat jln moto..seb baik ada org letak kayu..dlm hati marah gak..tp..ia telah menyelamatkan sy, & poket sy juga...heeeeee...

neezareef said...

mmg bahaya...baik yg prihatin tu taruk kusi kan...

nza said...

betul tu atty...dok kt kejiranan kena le lbh brtanggung jwb ckit..nnti susahkn ramai org...

Sham Ummi Echa said...

baik jiran akak tu..prihatin sgguh.. kalo dia x buat cm2 harus ramai yg jd mangsa lubang tu

[-suziey-] said...

hahha bgs kty..bole buat pengumuman penduduk dlm blog..ekekek:p

Dee said...

pondok penduduk ko ada wifi kty? kelas siot!! hahaha..aku mula2 ingat org letak kerusi book parking..sib baik org tu prihatin..bagus2!!

atty's said...

dee ~ aah ade wifi ko ..aku pun tau ..adik kasi tau ..tgk kalo aku lalu situ ..diaorg semua bermuka buku..

marinahunny said...

kty,
wiindunya kty, lama x bc blog akak..

Hezesuze said...

haha ingatkan ada sekatan jln raya kekdahnye kan rupe2nye ada lubang kt situ....

bgus si polan yg letakkan kerusi kt situ kan...sah2 ler kete dia da terlanggar lubang tu...ahaks!

sweethOneY said...

wah kak ty.. mna nak tempah nk buat sticker nama blog tu ek? nak gak tampal nama blog kt keta :D

Nana said...

hehe ts mula2 sy baca tajuk tu ingatkan ada org ltk kosi sebab nk cop parking.ekeke...

penah gak mengalami mcm tu ada insan2 yg baik ati ltk la apa2 kt jln yg berlubang so that pengguna2 jlnraya ygxlain xmsk lobang tu.

tigrismalaya said...

hmm..seb baik ader gak jiran yang prihatin...

Liza said...

nasib baik ler yer, kalau tak, byk gak suit nak kene kluar tu

Nazz@Purple said...

Alhamdulillah..ade org2 yg prihatin dgn org lain..yg selalu jmpe.nasib ko la..bukn masalah aku.hal ko..bukan hal aku.kan..kan..

zh-ena said...

kat area opis ena nie pun byk kontena2 tepi jln..sama gak klu tak berhati2 confirm boleh langgar bahagian hujung kontena tu

bahaya tu

rasp said...

dpt pahla org yg tolong letak kerusi tu....

PerantauSepi1306 said...

;D sib baik ado jiran prihatin kan...

POSH76 said...

lubang ni tutop pun lobang balik mana taknyer lori antu nyer keroje...huhu

CintamaniszLite said...

Ha'ah...jalan berlobang besar ni..ada yg letak batang pokok pisang, letak ranting yg berdaun...
Cuma susahnya pada pemandu atau pembonceng moto yg baru terperasan ada mende kat tengah2 jalan time dh dekat2 tu yg susah sket...hehe..

Ena Qalinsya said...

perghhhh kless ko.. satu taman baca blog ko ek.. siap letak kat keta lg... nk wt gak r tp takut plak kena kejo sbb drang nk mintak otograp ahaks

CuTeMiUt78 said...

wah bagus la jiran2 kty kan.. prihatin..