Jan 12, 2010

Rileks sikit ..

Minggu nie along keje shift pagi ...
Jadik..kalo time fir balik sekolah ..
Along lah yang ambik fir..
aku leh tumpukan sepenuhnya perhatian ..masak utk dinner..
( atau layan citer Balqis yg menyakitkan hati tu ...je ..hehehehhehehe )

Hari Isnin,Selasa dan Jumaat ..Firdaus akan balik pukul 6.30 petang..
Hari rabu & khamis lak fir akan balik pukul 6.00 ptg..tp selalunya aku akan
ambil fir lewat dalam 10 minit..sebab nak biar jalan lengang dulu ..

Alhamdullilah ..fir dah biasa ngn rutin hariannya ..
kalo balik..je sekolah .kadang ..akak dia saja je gurau ..cakap mama tak masak ..
memang fir hangin ..ye lah ..dia balik kalo leh nak terus makan jew..

Semalam hari isnin ade perhimpunan ..
semua mak bapak pun masing2 menyibuk nak join gak perhimpunan .
sampai cikgu besar pun minta tolong mak bapak..supaya tunggu di tempat menunggu..
Aku nak tergelak pun ada..sebab mak bapa yang over excited..termasuk lah aku ..wahahhahaha..

14 comments:

Hezesuze said...

anak ze pn da ok da kt skolah...cuma xmo nek bas skolah katenye....dera ummi dia suh anto n amik....huhu

atty's said...

ze ~ selim ar ze lepas nie ..jeles.nieh..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam t...ringan sikit kan ...

atty's said...

ALIMAZ ~ TU AR..RILEK SIKIT..TAKYAH AMIK ARI2.

Ernie said...

kalau saya selang seminggu ngan hubby.. sebab kalau hubby stanby meang balik lewat.
memang penat nak tunggu sebab nak kejar masa lagi-lagi time nak masak.

[-suziey-] said...

waaa kty balik keje rushing memasak ke..dasat..hehe..
lawak la..mak bapak yg over excited dr anak kan.ekek:p

CintamaniszLite said...

kty mmg ibu yg baik dan prihatin..
Sy harap semua anak2 kty berjaya dgn kehidupan mereka.

ikiqzana said...

senang la sikitkn sis ada along jmpt fir balik sek. dpt la rilex tuk memasak...

mmg la kita ni makbapak excited bila anak2 baru msk sek.. bkn apa seronok negok... terkenang dulu2 kita msk sek.

atty's said...

ernie ~ tu ar..kty pun selang seli gak ngn along ..

suziey ~ mmg kena masak awal .sbb dah bese makan seblom 7pm
alona ~ tq ...sgt2..

zana ~ itulah ..termalu pun ado ..sbb over excited..ekekeke..

Dee said...

hahaha..biasalah tu kty..makpak yg over..anak2 maintain cool je..

xyahlah ko riso bila along ada kan..lgpun fir dh besar..dh pandai bwk diri..

rasp said...

hahahahha...
mak bapak teringat zaman persekolahan dorang la tu...
tingin nak buat perhimpunan gak :D

Mak Su said...

penat agaknya kan.. budak2 lelaki ni mmg aktif, balik rumah jer lapar, rindu kat masakan mamanya :)

Softtouch [Hanim] said...

betul kak ty, kalu budak br balik sekolah tu kesian sgt..lapar dia tau..penat sekolah nie..kesian kan..fir gud boy lah..dah pndai berdikari...

mummYaeesh said...

tau takpe.. weols pun sama k.ty siap kena halau dgn principle..tu anak baru kat kindy..da sekolah sok tak tau lah..hahahah