Jan 5, 2010

Regency Tanjung Tuan-Percutian Di Awal Tahun 2010


2 January 2010
Selesai urusan persekolah firdaus..
kami bersiap2 utk Ke PortDickson..
Kami menginap di Apartment Regency Tanjung Tuan..

Anak-anak aku ..semua memang suka mandi laut.. sebenarnya termasuk lah mama dia sekali . kalo dah masuk laut..kami leh berjam2 mandi .tak ingat nak naik . Aku suka apartment nie , sebab dekat ngn laut .. dan ade kolam renang..tapi aku mandi laut je..

Apartmentnya memang sangat luas.. ade 3 bilik ke semuanya ..semua peralatan dapur..lengkap.. piuk belanga..kuali..peti ais ..dapur gas.. Rajin tak rajin lah kalau nak memasak..
kiranya duduk di Apartment nie seolah-olah macam duduk kat rumah sendiri feeling-feeling duk umah dekat ngn pantai gitu..
Pemandangan dari balcony ..apartment..

fir mandi kolam ..sampai tak ingat nak naik ..
berendam je ..kejenya sampai naik legam..badan..
Mandi laut ..kalo ade award.. family attyfir..mmg leh menang. hari ahad ..3 january .seawal pukul 7 pagi .gitu .kami dah terjun laut.. itu pun kira lambat ..sebab ujan gerimis pagi tu .. kalo tak lepas solat subuh .dah nak terjah laut.. berendam sampai pukul 10.00 am gitu ..sampai tak larat nak angkat kaki tangan
Naik apartment..memasing ..cont tido balik.kepenatan..


Memang seronok percutian kali nie .. sebab ade mysis @ mak ucu bebudak nie .sekali .tq ucu.. next holiday Melaka..tunggu kami ...nak mandi laut lagi ,..

p/s: malas nak upload gambo sesatu...kat fb ado..

25 comments:

CaMaRPuTiH said...

sekali-sekala bersantai dengan keluarga syiok kan kak...

POSH76 said...

bessla tmpt ni pastu dekat dgn laut lagi ler bess...me too pantang tngk laut...mau tak naik2 hehe

Cik Wanie said...

bestkan kalau dpt berkumpul sesama....
btw,
kakak potong rambut ker kak tty???
hurm

Softtouch [Hanim] said...

bestya kak ty...pg laut...sukalah anak2 kak ty tu

neezareef said...

tu arr wpn tg tuan ni npk buruk skit apartmentnye tp complete fasilitinya...

JIVEBUMZ said...

sonok kan g bercuti bersama kuarga cam gini

bintangku said...

sonoknya.... best kalo cuti ramai2 camnie... meriah!

[-suziey-] said...

syioknya mandi manda..

nURmALa mAZLan said...

wahhhhh
percutian terakhir sebelum buka sekolah lah ni eh

rasp said...

bestnya start2 tahun dah berhoye2 :)
apartment dia nampak selesa sgt...
bebila nak gak terai kat sini lah...

momguess said...

wah ko
awal2 tahun dh g cuti2 yer

Me, Mrs Taj said...

canteq apartment nih..

Dee said...

bestnya kty..cantik gak eh apartment ni..leh ar tuju nti..

adenium said...

wahhh regency...penah ada kenangan kat sini dolu2....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahhh...sonok tgk k.ty bcuti 1 family...cik abe nyerr x de pic ke k.ty..

ita cutevirus said...

bestnyer mandi kolam biru....

eheheh... tu ayat anak ita... anyway kak atty... name akak same ngan name kakak saye...

name kakak saye ATTY AZURA...

p/s: saya follower akak yang baru... jom ziarah blog saye...

farish H said...

wahh shioknyaa

☆ lieya latif ☆ said...

seronoknye kakti....cantik tempat tu..selesa plak tu....wah awal2 tahun dah cuti2 malaysia nie heheeheheh.....

lieya hujung bulan satu ni baru rasmi cuti2 malaysia kak....

tigrismalaya said...

sonot betul bercuti...kak ty ngan anak2 cam adik kakak jer...

sueanne said...

cantik gak apartment tue kty..lengkap bagai lak tue..mmg syokkk..

Liza said...

harga ok tak atty, dah lama liza tak gi holiday lah

honeylanz said...

besh mandi laut ni..bila lagi la dpt bercuti-cuti msia ;)

PerantauSepi1306 said...

Bestnye kan bercuti-cuti ni... melaka ke mana plak? a famosa ka?

Umi_Aliesha said...

luasnya apartment...brp bilik la tu?

Mama_Aqish said...

wah...bestnyer awal2 tahun dah pi bercuti gitu....