Jan 29, 2010

Ke Dentist Lagi


Malam tadi masa tengah sama-sama nonton tv
aku terperasan ..gigi atas fir..ade gigi baru kuar..
sedangkan gigi susunya lom tanggal.

takleh jadik nie..mesti kena jumpa doc..
tahun lepas pun camtu jugak .

firdaus yang ..senang je nak jumpa doc..
terus je setuju dengan cadangan aku ..demi tak mau jadi macam Halimah Jongang

Seawal pukul 7.30 pagi .kami dah sampai klinik kesihatan pergigian Bangi
Kami adalah pesakit yang pertama..
Doctor..cabut ke 2 -2 gigi depan belah atas fir.
yang sebenornya saat fir jumpa doc..tu aku yang gelabah , rasa nak meraung , nak menangis..semua perasaan ada pada aku ..

Tapi firdaus cool je..elok je..tak sakit ke apa..
doc cabut 2 batang sekali .
Bangga aku dengan anak aku ..sorang tu .tapi semua anak aku .adalah sangat berani .
dan sangat membanggakan aku .

Doc kasi mc utk hari nie.
tapi saat ini ..fir ade kat sekolah ..excited..pergi sekolah
sebab ari ni 1st day kelas belajar solat ..akan diadakan ..
dia taknak ketinggalan..
dah 2 x dah fir jumpa dentist..
dah 4 btg gigi kena korban..

Teringat aku macamana doc cabut gigi tadi..
uiit ngeri ..nya lebih pada aku ..dari org yg giginya kena cabut..

34 comments:

miezrina said...

oooo bangga weh.... berani giler...... caya lah fir

Fara_Adura said...

Wohohoho.. sakitnye cabot gg.. huu.. mama yg takot yer..hehe.

neezareef said...

aduiii..tp btl gak kang dah belapis payah lak kang...

honeylanz said...

seram la dgn dentist...

Sham Ummi Echa said...

uihh mesti la mama dia bangga.. mmg la fir ni berani kan.. sy pon paling tkt nk jmpa dentist

Hezesuze said...

ekekek halimah jongang katenye...

alah xpe gg susu kan...nnti tumbuh arr gg baru...huhu

ratna said...

wahhh.. bagus fir..tak nangis tak apa pun kena cabut gigi. bagus..bagus.. itu la namanya anak lelaki.

nak tau tak kakk.. dulu masa saya kecik.. saya pun mcm fir gak.. gigi susu belum tanggal tp gigi kekal dah tumbuh. ayah dpt tau terus bawak pi jumpa doktor. nak tau tak kak cam ner rasanya bila kena cabut tu.. rasa doktor cabut tu mcm rasa kain kena koyak.. hik hik.. paham2 jer la kak.. saya pun dah rasa ngilu ni. so.. skrg ni gigi saya tak cantik.. berlapis.

atty's said...

ratna..tu lah gerunnya tgk .
tpk..camne lah doc rembat itu gg..
kty nov thn lepas pegi cuci pun mengigil lutut ..

eya said...

kuat ye fir. kite yg tua ni pon nk jmpe dentist pon ketaq2 pale ltt

ita cutevirus said...

jongang jongang jongang
jongang jongang jongang
jongang jongang jongang
Halimah gigi jongang....

suke pulok lagu nieh... pepe pun fir memang berani la..

bagus anak kat atty ni.. berani..

POSH76 said...

eee tngk firdaus pun dah kecut perut berani tul laa...i takutttt sesangat

ct rahani said...

wah bagus la fir berani betul.. klu sy pun ngeri bab2 cabut gigi nih.. rasa seram sejuk jer.. huhuhu..

UnGu VioLet said...

ala.. cian nyer kat die.. tapi, memang berani hero akak yg sorang ni yer.. dah namanya hero kan kak.. kecik2 pun dah berani..

ije said...

haha. cool je muka dia. kalau orang lain, meraung tak hengat! syabas!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu....N tako g dentist..kagum gn fir y brani...

Liza said...

liza paling tak suka kalau pegi dentist, nie kan pulak kalau bawak bebudak

~Eila @ Along~ said...

wahhh bagus anak teruna akak...berani owwhh..eila yg jenis thn sakit ni pun kalo ke dentist alahaii jantung dup dap dup dap..hehe

ikiqzana said...

sama gan anak zana sis.. iqbal pun gigi dia bertindih sedangkn gigi susu x tanggal..

caya la fir berani...

zh-ena said...

klu ena dh meraung tepi dr tu hehehehhe

AiNnUr FaRihAh said...

waaahhh..

ainnur dulu cabut sendiri...

takut2 berani..=)

Alimaz-Kembara Terasing said...

bahaya tuh kalau tak buang mmg jadi jongang..

FazidElias said...

betul2 berani fir...yaya nie kena carik alternatif lain nak cabut giginye. dah berlapis-lapis dah nie.

adenium said...

gud boi lah fir... dulu masa kekecik..cukup takut nak gi dentist... :D

Me, Mrs Taj said...

grrrr mmg ngeri laa...

Mama_Aqish said...

tidak!!!!kiter paling takut cabut gigi....bagus la firdaus tak rasa sakit langsung...kiter paling takut masa nak kena cucuk tu...tapi pastu kebas....pernah cabut gigi geraham...memang sakit gile2...tapi lebih baik cabut dari menahan sakit tiap2 hari kan

Anie said...

bagus fir..

nURmALa mAZLan said...

hahahaha
penangan televisyen kepada kana2
x nak jadi cam halimah jongang..ok gak kan kekadang tv nih

☆ lieya latif ☆ said...

bagus fir berani kak....ikutkan, lieya pun ketaq lutut kalo pi jumpe dentist heheheeheh

Moralle said...

Brave boy..........:):)

*ayu the sun* said...

cayalah fir!!!!!
bagus bagus...

Click HERE!

ALoNa [CintamaniszLite] said...

apa ler kty ni..fir takde apa..kty pulak yg risau, hehe.
Fir tu anak jantan ler..ok punya..kan fir??

Ena Qalinsya said...

wakaka pe la ko ni atty..ade ke cam Halimah Jongang.. tp takut gakkan.. Kakak gtu gak gg dia dulu so suh dia men slalu ngan lidah dia bg longgar gg dia then br cabut.. skang ni aku ske tol nyanyi lagu Halimah Jongang tp laki aku marah sbb takut kena ke Baby muahahaha mudah2an jauh laaa huhuhu

Redbloodsnow said...

whoaaa.solute la kat fir. bani tuee pi dentist. gara² namo jd halimah jonggang ek..kehkehkehkeh

:P

CuTeMiUt78 said...

bagus la fir.. tak takut pun.. tapi mama dia plak yg terlebih