Dec 10, 2009

streamyx 512 -384-512kbps

Hari ni aku adalah sangat bz..
mengira keuntungan syarikat...huhuhu.syarikat untung..aku untung....

sedang dalam kesibukan aku bekerja..
tetiba dapat panggilan dari Telekom Malaysia Kuala Lumpur..

Bertanya kan aku perihal line Internet aku ..iaitu Streamyx ..yg dulunya aku ambik packages rm90++(512kbps) plus ngn antivirus..rm100 gak lah sebulan ..tp masa raya puasa aritu dalam 26/9 ,aku downgrade ke 384kbps ..yg hanya memerlukan rm60 jew sebulan ..

jadinya customer service yg bernama Rini tu , telah menawarkan aku ..
packages Streamyx 512kbps dengan hanya rm65..sahaja..yakni aku perlu tambah rm5 hengget..itupun setelah 4 bulan baru aku kena tambah rm5 tu.dalam bulan 3 tahun depan lah ..kalo betui kiraan aku .tiada caj tersembunyi gitu..

Senarnya aku adalah tidak berminat ..dan dengar dalam tak dengar je..
dia tanya pun aku jawab acuh tak acuh je..tak kose acik ..
tapi sebab nya dia berbudi bahasa..dan sopan santun ..amalan mulia..
dia terangkan aku byk kali ..

Akhirnya aku setuju..kerana hanya memerlukan aku tambah rm5 hengget sahaja..
dalam perkiraan aku kira okeh lah ..
walupun di ajukan soalan berulang kali kenapa aku downgrade..
kalo ikut hati aku ...kalo ikut kata syaiton nak je aku jawab .."suka ati den lah ..lu apa hal..."
tapi berkat ..tak ikut kata hati ..nanti badan binasa..
aku jawab ngn berhemah .."jarang pakai ..huhuhuh.penipu..padahal berebut2 ngn anak2"

senarnya pc kat umah tu rosak...dan humban dlm lombong..buat tukun ikan talapia.(tinggai lp seketui tu jew) jdk buat pe nak buai laju2...
tp aku suka cara Cik Rini tu ..sabar je.walaupun aku kuar ngn tak sore menjawab telefon..dan senarnya memula aku tak pahe..dan akhirnya baru aku faham dan berminat ..

p/s: entry merapu di ptg hari ..

28 comments:

★Dakjaat™ ☆ said...

mwahahahaha! kak atty oh kak atty ... lu apa hal? hahahaha! :p sian dia ....

ije said...

bagusnya rini tu. ije mmg fail jd promoter.. melayan karenah customer. erkk. bukan karenah kak atty tau. =P

atty's said...

dakjaat ~ tu tak ckp lagi ..

ije ~ kalo kty tak tau lah ..huhuhuh

Ena Qalinsya said...

kalo dia tak sabar kompom dia tak dpt komisyen atty oi.. ko igt dia tu ramah sgt ke? dia pun cam ko gak muahaha (erk! jaatnye aku berprasangka padanye huhuhuhu)

neezareef said...

mmg arr kty kdg kita x berminat...nk dengo bebelan diorg..ofer itu ini kan..tp klu last2 cam besh leh arr amek kan..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. eh.. lu apa hal.. ahaakksss.. agak la kan.. klu kty ckp camtu.. mau terkujat badak rini tu.. eemmm berbaloi2 la si rini tu.. duk terang kan kat kty smpi kty pun minat nak tukar

Dee said...

aritu ada org TM call opis dee pun sora lemak merdu je..suruh tukar pakej tipon opis..hak yg xde sewa talian tu..lum tukar lagi..

cHeRyNa PiReS said...

rini baik....wani yang jahat...hehehe...

Sitisifir10 said...

hihi...diorng memang dibayar utk bersabo... :P

catz said...

tersenyum eden membaca entry ko ni atty..
hehhehehe..

Ms.Lilies said...

kalo org camni cakap elok2 kat phone kita pun sejuk hati...
kot ada yg jenis mulut puaka...huh!tak pasal2 kita pun terpalit sama ekekekeke

sI tEDI said...

selalunya org yg buat promosi ni suara di ammg cool jek.. muak x tau lagi lah..

aku pernah gak 'belasah' org CIMB dok promosi. aku tgh kerja masa tu. rasa mcam dia x faham bahasa jek..

tapi cakap still lembut je walau aku dah naik angin
ha ha ha

sueanne said...

slalunye klu dpt call camni, sue terus ckp i'm not interested..byk kali gak..tp die still nak promote gak..

rase cam nk letak je tipon tp cam kureng ajor la plak..hehehe

Nana said...

hehe..slalu gak dpt call gini/penah tu kan dia ckp nk survey apa ntah kata 5 mnt skali amik ko..lebeh 20 mnt tros ltk tipon & off hehe

ritu nk amik streamyx gak.dah beria2 g telekom skali xjadik amik brokband

joegrimjow said...

xley nak log in blog!!!!

Hezesuze said...

alah nape xde kastemer service TM tu tepon ze...nk gak tuko cam kty...

now abg pomen bayo about RM100 jugakler....huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mummy & daughter blogger ok..

ct rahani said...

ok la tu kak.. bgus gak tawarannya.. cuma tambah rm5.. x la terasa sgtkan.. hehehe..

Pocket said...

pocket dgr!
pocket dgr!
tingin jgak, tp tak cukup umur lg,

tp bayangkan...
facebook cafe world tak yah nak hang,
bukak u tube, tak yah nak buffering time,
bukak apa apa tube yg lain, lajuuu jer.

download lagu?
huiyooo...
tp pocket tak cukup umur lg :(

[-suziey-] said...

adeiii lawak kty..tp seb bek la kty ikt budi bhsa..untung gk kty amik offer dia tu..hehe

Cik Wanie said...

hik hik hik,
nasib baik tel tue x blh nampak muka akk kan,
kalau tidakkkk,
wakakakakakakaka:)

kak ty kak ty,
ada2 saja tau...

rindu sama kamoo...
(nanti kita jumpa ok)

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

budi bahasa budaya kita kan? heheheh bagus la kak ty ni

adenium said...

manyak untung nampak kakty...jom banjer sid..hahahah

POSH76 said...

tu ler kekadang kt ni kalu org berbudi bahasa cam gitu leh cair gak hehe

CT NORAMIZA said...

tu namanya berkat sabar, last2 akak korban gak RM5 :) heheheh

honeylanz said...

pandai cik rini ayat akak yea...tp betul kalu org ckp baik lemah lembut..sedappp je telingan dgr kan...

PerantauSepi1306 said...

hehe... layan streamyx yg high end ni rasanya lagi berbalui dari berukband... dah compare maxis BB100MB ngan streamyx FL 100MB... idup streamyx lalalalalala... (eh iklan telekom ke nie ;p) jangan marah ye atty.. saja je kaco2 sket sambil lalu :D

ikiqzana said...

klu berbaloi apa salah nyer kita mencuba.. ok ker sis pki streamyx ni.. ni tgh pikir nk msk line kt umh plak...