Dec 29, 2009

Melawat Warga Emas Di Langkawi


umah nenek nie sgt lah besar .
tinggal berdua je laki bini

Balik dari Dataran Lang kami ade agenda..ke satu kampung di Langkawi.
tapi aku lupalah nama kampungnya ,dari Pekan Kuah ke Kampung tu dalam 30 minit..
pegi balik naik teksivan tu kami di kenakan bayaran rm70 hengget..
kami melawat sepasang suami isteri yg sgt romantik walupun dah berusia lanjut.

Balik Dari Melawat Nenek ngn atuk tu ..
Kami terus balik ke bilik ..nak packing barang utk esok..
awal pagi kami dah nak gerak balik ..

Tak sangka lak masa balik tu ..aku terjumpa lah
adik blogger yang cantik manis ni ..tak sangka betui aku .
masa tu aku tgh tunggu beg aku .yg seketui tu ..dah le itu je beg yg aku bawak ke Langkawi..dan itulah jugak beg aku nak bawak balik ..

picture credit to niza
berbeza sungguh size ku ngn niza..ekekekke

Nasiblah dpt beg aku ituh ..masa sedang terpacak sorang2..tu lah ..
ade adik ni tegur aku ...nasib lah kami penah berjumpakan ..jadi ..aku memang kenal lah ..ngn niza nie ..lawa orgnya ..kalo jumpa live lagi lawa..adik2 eh pun semua comey2 ..ensem2 belaka..nasib ko tegur kty,niza..

kalo kty lah ..kan nampak org dah ..kalut kat negeri org ..ekekke..
sapa nak butiran lengkap pasai langkawi ..tmpt2 menarik ..g blog niza..byk tmpt menarik kat langkawi ..yg niza dan familynya pegi..kty ni lebih kepada lepaking di Pekan Kuah ..hehhehe..

tamat sudah kisah ku di Langkawi..

22 comments:

Dee said...

x sangka jumpa kt tmpt org ye kty..hehehe..

niza said...

sib baikla suar aku tak terkoyak kak...muahahahaha.....thanks for the compliment...:D

masa kat feri tuh nak tegur takut slh orang...sbb kat blog akak masa ari rabu tu tulis akak akan flight to somewhere...tak mentioned ke mana...kali kedua terjumpa ku cam yakin jek tu kty...trusla tegur...hehehe...sib baik ko cam aku kak...ngeh ngeh ngeh...

[-suziey-] said...

heheehe..dh agk dh..terkata gk dlm hati kty ni xtrjmpa niza ke..eekek:p

Nurhayati said...

kakty rasa besar kat sebelah niza kan.. kalau sebelah yati ni tak tau la nak kata ape.. yati ni lagi kecik kemetot huhuhu

CuTeMiUt78 said...

ahhhaakksss.. sempat jumpa gak sebelum nak blk ya kak

POSH76 said...

keciknyer dunia ni mmg taw niza ni pun gi langkawi femes gitu sis ni hehe

kalu terjumpa kita pun tegur2 yer hehe

Mak Su said...

ada juga angan2, tapi belum sampai seru.... :)

mamaadam said...

la kecik je dunia ek kty, leh terjumpe lak...wah sonok akak jenjalan

Ernie said...

kite last pergi langkawi cuti bulan 12 tahun 2008
itupun hubby menang peraduan hehe.
kalau ditanya nak pergi lagi tak???? saya orang pertama angkat tangan sebab best sangat.

atty's said...

ernie ~ tu ar..kty pun pegi tak diplan ..tu rasa cam nak terbang je pegi lagi..

finee ~ tu ar tak sangka ..

maksu ~ insyallah ade rezeki leh sampai

posh ~ andai terjumpa kty ..tegurlah ye.kty ni tak bapa cam org sgt..tp kalo tegur.kty tegur balik

atty's said...

dee & suziey ~ tu ar tak sangka

yatie ~ loh semua comey2 ye ..kty je besau gabak

rina ~ tu ar rejeki nak jumpa

Nana said...

wah bole plak jumpe kwn blog ek ehehe..

Ena Qalinsya said...

cehhh aku igt ko p lawat umah org2 tua.. terfikir gak aku ko ni p rombongan pe ni hehehe

atty's said...

nana tu ar rejeki

ena ~ ekekeke ..wakakakka .ko nie .

kakyong said...

sonoknya kakty g jalan2..
sempat lagi ziarah warga emas...

miEz haNeM said...

kak atty:) BeSt tU Gi JALAN2..
kiTA PoN nak Pi LANGKAWI..
MARcH..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N tringin nk mlawat uma org2 tua k.ty..

dilaOHdila said...

salam atty
wah shoppink kat langkawi erk best tuh.....

Gieyana said...

bestnyer Kak Ty p langkwi..siap jumpa niza lagi tue..:)

nza said...

cam jejak kasih lak....sronok!

ikiqzana said...

seronok jmpe member blogger kt sana..

neezareef said...

x sangka pn kan dpt jmpa tu..msti sama2 tekejut..seb niza nk tegur kty