Nov 11, 2009

Sakit gigi

Sejak semalam aku rasa gigi aku ..mcm berdenyut2..
ari ni lak rasa mcm nak demam...
adeh..nie yg tak besh ..ni .kalo gigi sakit..
dah ler berkurun lama..aku tak jumpa doc gigi..(jumpa gak..masa teman akak ngn fir)

nampaknya ..aku lak lah yang kena dating ngn dentist nie..
adoi..badan nak demam bila gigi sakit..tak beshnya ..

picture credit to google..

37 comments:

Ernie said...

memang tak best kalau sakit gigikan.. rasa nak marah je semua orang...
ape pun cepat akak gi jumpa dr.. kalau tak lagi merebak.

zh-ena said...

memang seksa kan klu sakit gigi nie..boleh buat kita nak marah ajer

momguess said...

sobsobsob
dah lah sakit sebelum cabut
nak cabut pon sakit
lepas cabut pon sakit
adoiiiii

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...x suke jmpe dentist...

ikiqzana said...

ala sian nyer dia.. xpe pe nnti lepas jmpe doktor gigi.. ok la tu..

jgn lupa mkn ubat tau.

eya said...

sakitnye kak..tensi kan kalo skt gg.

g cpt2 jumpe dokte.

farish H said...

cian akk

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. memang kak.. klu time sakit tu. rasanya seluruh badan sakit kan

rasp said...

cian kat u sis...
cepat2lah gi dating dgn dentist tu..
mmg tak suka kalo sakit gigi...
serba tak kena jadiknya...

Dee said...

gi lah cek kty..nti melarat..

Iera said...

kesian, atty..

CT NORAMIZA said...

kak, pegilah 'dating' ngan dentist kak, walaupun x suka, tp kalau dah kritikal denyut2, mana boleh tahan :)

wantie said...

pada pendapat check la... sakit gigi la sakit yg teramat sangat compare ngan demam atau pening kepala..

Kalau dah sakit gigi bunyi benda bergetar pun dah tak leh nak tahan...

rasa cam nak cabut jer gigi bila dia dah start sakit .

cikdinz said...

wife baru je ok sakit gigi. hari tu seksanya...

hans said...

fobia dengan dentist

TiNiE said...

laaa penakut jugak jumpa dentist upernyer...tinie pun sama..hahahaha

atie said...

Ha pergi dating dengan dentist cepat yer atty. Sakit gigi nih memang tak tahan tul ...

fndrocka said...

alhamdulilah gigi aku tak pernah2 nak sakit..hehe

Abang Long said...

Cuba bayangkan kalau sakit gigi hari Ahad malam ...

p'na said...

sy sakit kepala skrg, awai eh.. musim org diserang penyakit kot.. huhuh

sabar ye ker.. sama² kita tabah menghadapi dugaan nie.. hihih

p'na said...

ayat salah..

Sabar ye kak...
tgk nak eja pun dah x betol.. bila kepala dah weengg.. huhuhu

naz ilyn said...

salam... belum pernah kena sakit gigi tapi sejak dua menjak ni dah mula rasa milu bila makan benda yang sejuk rasanya dah lama tak gi jumpa doktor nak cuci atau servis...

UnGu VioLet said...

mar boleh bayangkan klu sakit gigi nie.. harap cepat sembuh yer kak..

IEYNA said...

ciannye kak aty...sakit tu...cpt2 g jumpe doct...

klu sakit gg nk wat keje pun sume xkene..huhuhu

NURUL said...

seksa gak sakit gigi nie. dulu pernah sakit gigi pastu letak penadol dgn kapas then baru jumpa doctor.

PinQib said...

Takutnye, gigi kita pun rosak gak ni
p x ada lah sampai sakit gg

duapulolapansen said...

eh..musim ker???kiter pun sakit gigi..tp takut jumpa dentist..haha

Pocket said...

sakit gigi memang sakit yg amat sangat ok,
pocket pun ari tu pernah sabo jgak ngan sakit gigi ni,
lash lash, kalah n gi jumpa doktor,
cabut jer lah doc...

dah tak cukup satu gigi dah skrg..
boring boring...

sweethOneY said...

x penah lagi rasa saket gigi smpi mc sme tu.. hopefully taknak la.. sbb org kata one of the saket yg paling saket, saket gigi.

klo x okay lg, g jmp doc ye akak!

LORD ZARA 札拉 said...

dah lama tak gi dentist~

hehhee~

Ms AiReEn MoHd said...

hadoi gigi wat hal mmg payah la kak ty oiyy tergagngu sistem melantak..

Syima Syaz said...

saya pun dah nak masuk 1 abad tak jmp dentist ni.rasa kalau jmp dentist mesti kene bebel2 atau paling ngeri kalau dentist pengsan ke tgk gigi horror...hahahaha

takut dentist!! tgk signboard KLINIK PERGIGIAN pun dah mengigil...adui!

zino said...

aduhhh sakitnya ...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

sakit gigi ni, sakit paling sakit, seksa tul, paling tak suka adalah sakit gigi, sebab sakit sebatang gigi aje tapi satu badan jadi sakit

cik EPAL said...

dah lama tak jumpa doktor gigi..hehe..

btw, i klik ur nuffnang ;)

kin hashim said...

memang derita bila sakit gigi ni, kan kak ty?

Anie said...

sakit gigi paling seksa...pegi klinik cepat2 yer kty..