Nov 17, 2009

Kejar Pakai troly

Kejadian ..berlaku ari jumaat petang.
aku ke Jaya Jusco Cheras Selatan ngn akak ..
nak dptkan tiket citer 2012 tu lah ..
masa nak naik tangga tuh ..ade lah budak ni dok follow kami
sambil promote..dapur..kat aku ..
tercungap2 dia jalan ngekor aku ngn akak..
lepas tu dia kata ..mak aii kak ..lajunya jalan ..

sampai kat kaunter tiket..
tgk fullhouse..hampa disitu ,
terus turun balik ..sambil tu potpetpotpet..tanya kat mana lak nak tgk ni kak .?
akak cdg kat mines..tapi aku tak sedap ati disitu .mesti full gak ..
sambil nak turun tu ..

tgk2 adik yang kejor aku tadi ..tgh standby ..ngn troly mcm kat gambar tu nak follow kami ..wakakakakaka..aku punyalah tergelak..buat lawak lah pulok adik nie..sambil dia guna troly tu sambil promote dapur..
tapi tak berjaya gak .kami jalan adalah sangat laju ..adik tu sampai tercungap2..
last2..surrender.dan aku sempat ckp ngn adik tu ..i'm sorry dik..akak tak guna dapur canggih mcm ko jual..aku guna dapur kayu..huhuuh..kejam sungguh statement aku ,

akhirnya ..aku cadang kat akak ...kami tgk kat kajang..jew..
tawakal je tah ade ke tak lagi tiket..sbb dah nak dkt kol 8.15
aku turun kan akak depan Metro Point akak g beli aku cari Parking..

Dapat parking depan Mcd Kajang ..kol akak .tanya ade ke tak..
sebab kalo tak de..aku terus je amik akak kt depan Metro ..alhamdulillah akak cakap ade..lagi 15 min nak start..

kelam kabut lah aku ..jalan ..dan aku memang adalah seorang yg berjalan sgt laju ..

review 2012 klik sini

34 comments:

neezareef said...

masak pkai dapo kayu..kwkakakaka...

sama arr kty..aku pn jln laju..mcm nk kejar sesuatu je..klu masuk kuiz sopink2 kt ca4 ke msti menang punyoo..kahkahkah

atty's said...

wakakakka ..za..kita leh jadik geng..

Dee said...

kalo aku lumba jln kaki ngan ko kty..sure kalah..hahaha..aku jln laju gak..tp aku rasalah..x selaju ko kot..dh byk lemak tepu ni..

Cikgu Ayu said...

tahniah kak kty coz dpt larikan diri dr promoter tu n dapat tgk gak wayang hehehe..

atty's said...

dee ~ aku rasa ..kalo kita berlumba ..mesti ko menang..

ayu ~ heheehe ..

adenium said...

memang hot 2012 nih... very very fast selling kan...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah...punye la jln laju2 tuk tgk citer 2012 nih yew?

best x? citer la skt..

honeylanz said...

hehehe..musim hujan kayu api mudah basah.. hehehe

rasp said...

tercapai gak niat tgk crite 2012 tu ek sis....berbaloi2 tak dgn tahap cunggap u tu :D

lily lotus said...

bestnya..dpt gak tgk kak ekk..

ikiqzana said...

kelakar tul bdk jurujual tu seboleh2 nk promote brg dia.

baru ari sabtu zana g negok citer 2012 tu. best..

leadleedeea said...

2012 mmg best gilos kan kak? hehehehee~!!!

kejar pakai trolley? mmg lawak laaa..tapikan, rimas tau ngn org camnih..even dia just buat keje dia tp lead rimassss...

CuTeMiUt78 said...

wah.. smpi kejo ngan trolly pe kes... heh..heh..heh.. kty, statement guna dapor kayu blh pkai gak erk

POSH76 said...

mesti tergamam budak tu....tragis tul dia nak dapatkan sales...hehe

Nana said...

hahah..lawak2..bez kan citu tu

Kaseh said...

laarr kak ty...ari jumaat tu kaseh ngan mama ngan amy pun g jj cheras selatan nak tgk 2012 gak... mmg fullhouse pun tiket tapi kitaorg bodek2 adik kaunter tuh..dapat la tiket duk bersepah2.. heheh tapi sib baik kakty tak tgk kat situ.sebab separuh jalanciter tuh.. filem jammed.. terhenti 10 minit.. ahahha kaseh pun dapat duk seat depan nak mampus.. nyesal gak hehe

yg pasal budak troley tuh.kita org kena kejar gak tapi dia tak bawak troley...hahaha

Lina said...

budak tuh ingat klu kak ty jd beli terus dia masukkan dapo tu dlm troley la kiranya heheheh tp jangkaan dia meleset hahahah... pula tuh x dpt menandingi kelajuan kak ty

:: p R i n c E s S _ N :: said...

akhirnye...cite tu bp bintang k.ty??

Hezesuze said...

wah clust ko kak masak kai dapur kayu katenye....muhahahahaah

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ramai betul dah tengok 2012 ni. best ke kak

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ramai betul dah tengok 2012 ni. best ke kak

[-suziey-] said...

hahhaha lawak la kty..bersungguh2 btl dia nk kejo customer..ekeke:P
ade gk rejeki tgk wayang yek..hehe..
xsngka kty seorg pjln kaki yg berjaya..ekek:p

CT NORAMIZA said...

kak, jealousnya waaaa, best x itu 2012? nak tgk gakkkkk

Mrs Taj said...

akak dapat nengok ke? best tak? mesti gempaq kn?

bintangku said...

dia b'minat ngan akak tu... sanggup dia tunggu... hi hi hi

mamaadam said...

kty apekata kty kejo dia balik..mesti dia yang lari hahaha

*ayu the sun* said...

dapo kayu katanya!
hahahahahahaaaa

Alimaz-Kembara Terasing said...

agak2 dia percaya tak atty cakap guna dapoq kayu tu.....

MaMaQaYPo FaMiLy said...

lama nye takmai singgah... huhuhuh

streamyx BODOH kejap aritu..

Atty: Jom Marathon.... kelakar citer ni... hehehe

julie^beth said...

sungguh tak putus asa tapi kalo approach kat orang yang memang tak minat, buang masa n tenaga promoter tu je kan kak..

zh-ena said...

lawak la jawapan balas kak atty

CaMaRPuTiH said...

lajunyer kak ty jalan. kalo la gi soping dgn kak ty sure la kita kete pakai kasut roller blade tu.. ai jalan sgt slow melow ble buat org lelap separuh jalan dulu baru ia sampe... hihihi... nasib hubby dah terbiasa. :p

mummysya said...

lawaklah kak Ty nie....
akak pon pakai dapur kayu okeh!!

Luna said...

betul! saya pun jalan laju. kalo jln dgn sy, kene org lain start dulu, nnt sy potong je..hehehe