Nov 13, 2009

Caller Bangang

Semalam aku dpt panggilan dari No: 018xxxxxxx
tetiba je kedengaran suara yg direcord kan ...
lepas tu speak in english..mencarut apa2 tah ..
lebih kurang bengini lah ..nasib ler aku paham gak .

dia kol kononnya dari HSBC..cakap aku ade outstanding payment..rm5k+++
belom sore record tu abis cakap ..aku bongok kan ..

lepas tu aku kol balik no tu ..
masuk dalam voice mail ..aku cakap ar..aku takde kaitan ngn bank HSBC..pun ..tak penah guna cc ke ..kad atm ke..loan ke..apa pun ..jgn main2 ..nanti aku report polis..

tak sampai brp saat..ade org kol...balik lepas tu letak ..
lepas tu aku kol balik..maki2 kan ..ckp ..aku ade rakam apa yg dia ckp tadi..dan aku akan bawa..utk police report..lepas tu aku asik kol.walaupun masuk voicemail..selama selebih kurang 10 minit...amik ko ..mesti tak tentu arah ..org tu dibuat..dapat..org mcm aku ..
padan muka..

apa punya sindiket lah ni .mesti sindiket nak tipu duit org..
malam tadi aku terai kol no tu ..nan ado sapa yg jawab ..takutlah tu..
kalo org bank ..dia org akan cakap sendiri ..tak pakai nya mesin2..nie..rakam2 nie..

22 comments:

CT NORAMIZA said...

eee silap org lah org tu nak tipu kan akak, siap kena maki lg mesin tu :) hehehehe...

honeylanz said...

mcm² cara dorang guna. kita be alert ajakan...

ratna said...

panjang betul akal diaorang nak menipu org kan kakkk..

momguess said...

japs lagik aku cal ko
aku dari 'KAK LONG'
lalalla

suhaila-ab said...

LANUN LA TUH...

Dee said...

ni lanun di siang hari ni kty..kalo dia kaco lg..report polis je..

♥Hernee Nazir♥ said...

bhye ek kalau yg main ikut je arhn..

Nurhayati said...

giler ar..taktik baru nak tipu orang ke.. jahat betul

Dj Epoi said...

Hebat ar akak aku yg sorang nih....dah macam felem James Bond dah hehhheeh

atty's said...

alona ~ aku tak kira..machine ke apa..aku maki..sbb lanun tu mesti dengarnya

ratna & has ~ tu lah tak kose..mcm2 cara nak tipu org..

momguess ~ ekekeke ..tak kose aku nak layan eh ..

suhaila ` itu ar..pelik gak memula .bior benar..mana penah jadik customer HSBC

atty's said...

dee ~ tu ar , kalo ade lagi ..aku buat report polis..aku rakam betui2

hernee ~ tu ar..tah ade ke tak yg ikut arahan diaorg nie

yatie ~ tu ar ..mcm2 hal ar skrg..

dj epoi ~ ekeekkee ..mana leh bior je..lanun2 itu ..harus sakit dan takut kan lanun2 itu ..

neezareef said...

ade plak camtuu..

nasazfrog... said...

uhhh ada kes camtu ke kak.. bahaya tu... ngok betul org cenggitu kan... ha ada nom dia senang nak buatan siasatan...

ibu_umairah said...

ooo..selalu gak kena macam itu????itu sebab sekarang ini mcam was-was je kalau nak angkat yg tak bernama

Lina said...

fuhhh kak ty ni mmg ganehh hehehe... chaiyunk... chaiyunk

rasp said...

padan muka org tu....
silap org lah nak kacau....

CuTeMiUt78 said...

eemmm bagus kty.. ko buat camtu.. biar padan muka org tu kan..
apa la kan.. nak menipu pun agak2 la.. ada ke guna mesin..

bintangku said...

tu jenis main tangkap muat jer tu... saper yg mmg cust HSBC, terkene ler..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tu r..skg tlalu byk sindiket2 ni...jgn pcaya sgtt..

CINTAMANISZ Lite said...

uii...zaman skang ni mcm2 cara org nak tipu org.
Tp...caya laa ngan tindakan kty...tunjukkan keberanian..srikandi, pergh!!!

Ernie said...

jangan dilayan kak orang macam tu..
buat sakit hati je.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mcm tuh pun ada kak kan?

adesss....

suka2 je nak tipu owg!!

adesss...