Nov 3, 2009

Asal Tipu..???????????

Sabtu ingat lepas subuh leh ke tido balik..
tidak bagi diri ku ..

sejak dari ari selasa 27 oct ..
firdaus berulang kali kasi tau ..
ari sabtu dia ade tuisyen ..
jadinya aku dah set ..minda ku .

jadiknya dalam pukul 6.45 pagi ..sabtu .
aku kejutkan akak solat subuh .lepas tu bangun kan firdaus suruh mandi .
pagi tu ujan agak lebat ..
memang besh kalo golek2 kat katil .sambil layan mimpi indah .

dalam pukul 7.15 ..kami terus gerak ke sekolah ..tapi ku lihat
pagar sekolah tutup..singgah umah mak jap ..tgk persiapan mak ...
utk hari ahad..(ahad ade majlis makan2 kecil..sempena nak antar perantin)

lepas tu jam menunjukkan ke pukul 8..
terus aku,firdaus dan akak..pegi semula ke sekolah
pintu pagar sekolah masih lagi lom dibuka..berulang kali aku .tanya fir..betui ke sekolah ari nie..firdaus pulak berulang kali meng iyakan .

jadinya aku cadangkan kami pegi sarapan pagi dulu ..
usai kami sarapan pagi ..aku terus memandu
ke sekolah semula.masih lagi pintu sekolah belum di buka..malah pintu pagar sekolah pun berkunci rapi ..aku nak telefon cikgu ..aku tak mau mengganggu ..takut cikgu tgh berehat2 bersama family ..jadi sampai 8.35 am aku tunggu ..

lepas tu aku buat keputusan ..
terus balik ke rumah ..sambil tu aku cakap ngn fir...
fir tipu mama ke..? huhhuuuh..
fir cakap ..dia tak tipu maybe tersalah dengar..takpe lah wahai firdaus..
mama faham .firdaus ..tak sengaja menyusahkan mama..fir masih kecil..
tak faham apa yg cikgu cakapkan ..di saat dirimu ..tengah melasak bersama rakan2 mu ..
jangan diulangi lagi ye......................

32 comments:

Cik Wanie said...

maybe fir salahh dgr kot akk,
ala biasa lah budak2,
wanie yg besar nie pun kadang2 salah dgr jugak,
tue yg kena marah ngn mama,
hik hik hik...

pssssttt,
mama kim salam kat akk,
dia tanya akk pagi td:)

cHeRyNa PiReS said...

maybe time tgh main2 tuh dia dengar macam ada tapi takde...takpelah, jangan diulang sudahlah, kty:)

Ms.Lilies said...

ehehehe...cam anak saya aritu la..
tersalah dgr...

POSH76 said...

budak la ni tak tiponyer mereka dah pandai utk berterus terang

mesti salah dgr ni...i pun dulu2 bese cam gini....hehe

Jasfyra said...

hmm, tersalah dengar la tu..fir..fir..hihi

El-Zaffril said...

Kompem angin satu badan

wantie said...

salah dengar kot..
lain kali contact cikgu tuisyen tu terus..

Ataupun tanya parent kengkawan fir utk confirmkan...

sian, kena ulang alik cam gitu..

mamaadam said...

huhu sabar jela kak..dia leka kot masa tu dah salah dgr lak..

TiNiE said...

yerla kakty, salah dgr kot...
sabo jerla fir...

sueanne said...

heheh..biasalah tue..
tersalah dgr..
kite yg besar ni pun kekdg cmtue..
ni kan budak2x..hehehe

♥Hernee Nazir♥ said...

sian fir slh dngr..hehehe

yatie said...

ya allah kak atty dah la hari tuh besh utk sambung tidur kan kan

tersalah dgr kot...

a-as said...

I think dia tersalah faham la sis..kids biasalah..
sometimes memang menguji kesabaran kita..take it easy ya sis! :)

CT NORAMIZA said...

kak, jgn marah fir kak, maybe dia salah kot, budak2, biasalahkan, kita pun kadang2 tersalah dengar x pun terlebih dengar :) huhuhuuuu

Ena Qalinsya said...

jenis aku kalo si Kakak btau pape tang skolah, aku akan kol dulu cikgu dia tanye btol ke idak, takut gak kalo tanpa bertanye..haa jadi cam ko huhuhu

Sham Ummi Echa said...

mebi fir salah dgr kot cikgu dia ckp.. biasa ar bdk2...sy dlu pon cam2 gak...tp kty ni baik la.. kalo sy mau da tarik tinga da.. kekeke...kijam..kijam..

Anie said...

mungkin dia salah dengar tu katy...
biasalah lah tu bebudak...

genny da bomb said...

salah dgr tu kot kak ti..hihihi..tapi kalo saya pun berasap gak leeee..kakakak..dah le ari minggu..kena bangun awal bagai kannnnn

Dee said...

dia salah dgrlah tu kak ty..kty sabar eh..

Mrs Taj said...

mmg dia slh dengar la tu..tgh sronok main kot...sian dia..tp sian lagi kat ibu dia..hehehe

neem said...

fir anak yg baik~ ^^

bersungguh2 dia nak g belajar

Softtouch [Hanim] said...

dia xtipu kak ty..dia salah dgr tu...tiba2 tgk pintu tutup lagi br dia sedar dia tersalah tarikh ke ape kan...

joegrimjow said...

mungkin juga skolah yg menipu?
isshh
xbek tuduh2

CuTeMiUt78 said...

eemmm mungkin fir tersalah dgr or mungkin cikgu fir lupa kot..

Nurhayati said...

maybe fir salah dengar agaknyekan kakty.. atleast dia ke sekolah dari dia tipu blakang2 buat menda lain lagi la bahaya kan.

rasp said...

fir tersalah info kot tu sis...
kids mmg kkdg camtu...
me pun dah berkali gak kena camni..
sabor je le....

e_ja said...

hmm biasalah tu kak..bdk2 mmg mcmtu..kdg2 sbb dia dok leka dgn kwn2 x perasan pun pesanan ckg kat sek..:)

☆ lieya latif ☆ said...

laaaa...sian ko kak....fir salah dengar kot.....kalo ikut kan hangin gak kan kak....tapi takpe nak wat camne....

su said...

cikgu2 lagi suke kalo penjaga call...x mengganggu punye...call je len kali ek :)

mEiZ SHA said...

btol laa tu ye tersalah dengar kak...

jgn laa marah ye ek...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

uhuu....alahai fir...sbtu pon rajen nk g sku ekk...sabau jek k.ty..

[-suziey-] said...

ala fir tersilap dgr kot..bkn nk tipu..sian fir..sian akk jgk..hehe..hmm dugaan..