Oct 12, 2009

surat cinta budak umur 6 tahun

Kejadian berlaku minggu lepas..memula..fir lukis gambar.
aku ingat aku ngn along ke..
sekali aku cakap lah ..ini mama ngn ayah ke firdaus..
sekalinya firdaus cakap bukan lah ..ini firdaus ngn awek dia Saripah ..
ingat setakat itu saja..sekali dia masuk bilik..tak lama kedian dia kuar balik..
tunjuk lak lagi surat tu ..siap ada lak ..
word saya cinta dekat awak..
.aiyorrk..anak sapa tu..keciik2 lagi dah tau tulis surat cinta..

kan main lagi anak2 sekarang..faham ke apa erti cinta itu ..
esoknya ..dia kata dia dah pass surat tu kat awek ..nama saripah tu ..
abis ler kalo mak bapak saripah dpt nie..
nie lak last week .kuar g beli buku akak..

36 comments:

Anie said...

heee...heee....fir dah ada makwe...nih namanyer cinta monyet...he..he...

Ietams said...

hihihi,
pandai lak cintan cintun..
siap lukis gambar love lagi

Wan Anis Sorfina said...

perghhhh!

Cik Wanie said...

Wah wah wah kak tty,
awl sungguh akk nak terima bakal menantu,
hik hik hik..

gatai sungguh no dak fir nie kan,
hik hik hik

atty's said...

wanie ~tu ar..apa nak jadi ngn anak buah ko sorang tu..

anie ~ kecik2 dah pandai nak bercinta..

[-suziey-] said...

hahahaa..lawak la kty..pndai btol fir yek..saripah lagi..ekeke:p

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

ha ha ha ha
bebdk sekarang nie advance ler kak....

teringat ler plak time sekolah2 dulu kak
zana bercinta pun time sekolah rendah..siap tukar2 nama lagi...ha ha ha...kelakar ok

~Eila @ Along~ said...

kak..gitule budak zaman skang...ok le tu..normal kak..hehe..jgn over sudah...tu motivasi p sekolah tu..hehe

Dee said...

alahai fir..ntah2 apa itu cinta pun dia x tau..ikut2 je tu kty..oh..saripah..lalala..

Ms.Lilies said...

aiyokkkk...
ahahahaha....budak2 kan...

rosesrosz said...

hihihi..kiut jek

Na Shari said...

Wah...Sweetnya Fir!

Boleh jadi pakwe romantik ni... :)

atty's said...

mimi ~ tu ar budak2

na ~ harap gitu lah kan deqna..leh jadik pakwe ..yg sweet gitu ..

roses ~ kuit ek..tu gatai ..

cHeRyNa PiReS said...

bestnye...ada admire la pulak. dah merisik belum kt?:)

atty's said...

sha ~ fir tgh kumpul kan duit..rm0.20sen sehari

ArPeGGiOS said...

wahhhhh.... berani gak fir. tak pendam-pendam. terus luahkan...

akak kenal ker saripah tu ?

nURmALa mAZLan said...

wakkkkk...
muda² kty dah nak dapat menantu ni camno?/
ahahaha~

rasp said...

hahahahahaha...lawak la fir nie..
duit bekalan & duit raya simpan tau..
leh le belikan saripah bunga aiskrim & cekelat hehehehehe
steadylah fir!!!

ZARA 札拉 said...

mak aii~

saya cinta awak juga~

eehhh..nama ku sharifah~

☆ lieya latif ☆ said...

hah...ye ke kakty...auuwww....dah pandai anak bujang akak nie...dahtu die tak malu2 ke bile akak tau....hihihihi

ibu_umairah said...

dasyat sekarang budak2 ini.....bole dah tulis perkataan cinta2 hee.hee

mamaadam said...

alahai fir cayang.. dah ada buah ati upenye.. rasanya skrg ni kan kak, tv pun bnyk bagi pengaruh tau kak.. adam tu pun suka nengok tv jadi kengkadang ayat2 dia tu kita takleh jangka la

zh-ena said...

hehehehehhe kecik2 dh pandai bercinta

mama double A said...

huhu cptla kak ty dpt menantu hik3

adenium said...

huishhh fir.... sudah ada aweks yeeee....

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. pandai fir ya.. tecit2 lagi dah bercinta cintun..

[z@ck] said...

hahaha..
bdak2 sekarang dah pndai da..
cintan cintun

Softtouch [Hanim] said...

amboi fir..main cinta2 yer...budak2 kan dia manalah tau erti cinta tu...agaknya dia suka kat kwn dia tu kot, saripah..he he he..so cute

Nana said...

wah..wah...tecik2 lagi dah pandai cinta2 ek..hehehe

Wawa_Nadwa said...

akk, mereka pun ado hati dan perasan.
hahhaa.
=P

ikiqzana said...

la.. adik fir.. dah ada awek ye.. xpe la.. ni cinta monyet je kan..

kin hashim said...

hahha..lawak la fir. Budak2 sekarang memang advance kan? ada anak kawan saya siap cakap nak kawen lagi. Dia suka budak sekelas. Bukan sorang ..kawen 3 tuh! katanya, sorang pegi keje, sorang jaga baby, sorang lagi nak kena gi shopping!alahai budak2 sekarang..

@--- Sueanne ----@ said...

cute je fir ni..hahahah

:: p R i n c E s S _ N :: said...

comel r fir.....

FazidElias said...

ahahahha...budak skrang mmg advance...tgk kartun pun cukup :D

Ena Qalinsya said...

wakakaka gatei tol dak fir tp anak aku pun camtu gak kty.. stiap kali tanye sape pakwe dia, tak penah tak berubah nama pakwe2 dia ampeh tolll...