Oct 1, 2009

Suprise di Raya Ke 2

Selepas kami balik dari merisik..
kami antor mak aku dan maklong , fir ngn adik ke otel..
kedian ..aku dan cousin aku serta akak ..
bersiap2 utk keluar lagi ..
sebab kami ade suprise nak buat.

dah ler kami idak tau sangat jalan area Sg Petani ..
jenuh pusing..cari kedai kek di tgh malam ..
udahnya kami sampai ke Village Mall
nampak SeCRET Recepies..tapi kek elek..
puas cari kedai kek..semua kek dah abis .
laku benor kedai kek di Hari raya
udahnya di akhir pencarian kami..
kami bertemu jodoh ngn kedai roti ..dan kedai kek..nie..
kedai ni pun keknya dah abis..ngn kedai pun nak tutup dah ..

puas kami merayu..tolonglah buatkan kami kek.
dan kerana..taukeh kedai pun kebetulan masa tu tgh buat kek utk kawan dia
dia pun kata ok lah ..tapi kena tunggu about 1 hour .gitu ..
kami tak kesah .janji ade keknya..

nie lah kedai tu..

sambil tunggu ,cousin aku pun ..
layan kopi dulu ..
semua tercengang nengok taukeh
buat kopi..

tekun siapkan kek kami..

yeah..suprise..
happy birthday to maklong..
semoga murah rezeki selalu..sehat selalu amin ..
21 September..

maklong senarnya dah tido..hehehhe..
masa ni maklong bukak pintu hotel..

walawei lah kek from kedah nie

sangat lew shedap tau..

26 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh k.ty...mak long kne appreciate lebey tu..ssh payah cr cake..

JIVEBUMZ said...

wow best tu kak ty.. supriseeee

kek tu nampak sangat menyelerakan laaa

ZARA 札拉 said...

hehhe~

best amat tu~

nURmALa mAZLan said...

wah!!! gigih ko kty tgu 1 jam nak kek tu..ahahaha~ caiyok

atty's said...

mala ~ tu ar suprise punya psal..ekekkeke ..

LotsOfLove-Pearls said...

Happy Birthday Mak Long..

Moga baik2 saja ya..

atty's said...

lol ~ tq

zh-ena said...

bestnya dpt kek yg baru jea siap di bakar..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. sib baik tuan punya kedai nak buatkan... eemmmm best la tgk kek tu.. :D

Nana said...

sedap je tgk kek tu, buah kiwi penuh

rasp said...

sib baik tokey tu baik kan...
dpt gak buat surprise tu...
surprise!!!! hepi b'day to mak long!

[-suziey-] said...

uiks..kek abis di hari raya..hmm dasat nih.,.hehee..seb bek dpt gk kek tu yek..

neezareef said...

sodap gak kek buah2an gitu kan

mEiZ SHA said...

heapy besday mak long..:)

Softtouch [Hanim] said...

gigih oo kak ty cr kek...boleh abis plak kek yer di hari raya...mesti terharu mak long tau..bertuah mak cik kak ty

nasazfrog... said...

bertambah lawa anak dara kak t tu,,,, beso2 dah anak... sejuk perut ibunya... kak selamat hari raya yer.. klu turun jb jemput la ke rumah. :)

cHeRyNa PiReS said...

lawanye kek! teringat plak kat kes si suami dan kek tuh...huuhuhu...sha suka kek buah...lawa dan best:)

nza said...

First nk wish hepi besdy kt mak long atty tu....Moga brbhgia slalu.
2nd- xthn tgk kek tu....Rasa cam nk join gak ...

ibu_umairah said...

ok la itu dapat kek fresh lagi!!!baru buat kan......tapi memang cantik kek...org sungai petani hari raaya makan kek ke tak makan ketupat kut...hee.heee

Redbloodsnow said...

whoaa!!! terliur tgk kek tuh. geram giler zie nk ngappp kiwi kat kek tuh weh..hehe

Zura said...

suke surprise2 nie...biar keras org tue terkejut...

atty's said...

zie ~ kek tu sedap banget ..

zura ~ jom kita suprise..memasing nak

ibu umairah ..ramai kot celebrate besday

Queen said...

my fav cake....

royal fruit cake...waaa...yummy....

memang sedap....last year smeua celebration saya beli kek itu..haha...tahun nie boston cheesecake...

next year maybe ade keluaran baru..leh cuba..

Mrs Taj said...

mcm best je kek tuh!

julie^beth said...

sronoknya swiming..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kopi ajaib dan kek buah sgt menyelerakan...hihihihi... =D