Oct 23, 2009

Order utk esok

Di suatu pagi ...tiga beranak sedang sedap bersarapan ..
sarapan roti canai ,...memang sedap sungguh rotinya ..
sampaikan ari-ari mesti nak ke kedai tuh..(ltk pelaris ke apa ..)
kalo sehari taK pekena ..mesti tergigau-gigau ..

selesai makan ..tangan pun dah basuh .
tertiba datang waiter ..nak amik order lagik..
aiik..dah abis makan pun..napa nak amik order lagi..
mentang2 lah badan aku gebus...mesti ko tgk muka aku ni kelaparan ..

lepas tu aku cakap ...ar ..dah selesai makan pun.
dah bayar pun .nak amik order apa lagi..
kalo nak gak amik order..
meh amik order siap2 utk esok ...hehehehehe..

terus ar mamat tak ensem ngn tak macho tu tersenyum tersimpul2..
sambil berlalu ...pergi...




gambar takde kaitan ngn cerita..
kuewtiaw nie yang aku selalu makan
kt foodcourt cempaka ..Billion Pkns..
sapa nak banjer ...aku ..sila tinggalkan email..

20 comments:

Nurhayati said...

waiter tu perli ke ape nak order lagi huhuh hampeh tul

ikiqzana said...

la.. mesti mamat tu malu gila kan kty.. hehehe

klu zana dh gelak kt situ dh..

mama iqa said...

ade letak kas-kas kot kak..hehe..tu yg ari2 kena dok pekena gak..lawak je kak..jgn mrh ye..

zh-ena said...

mamat tu ingat k.atty nak order tuk tapau kot hehehehehe

rasp said...

nghehehehe....lawak la u sis...
tapi leh tolong orderkan utk i skali tak :)

momguess said...

hahaha
aku tingalkan ko email
sbb nk ko
BELANJE aku
lalalala

ZARA 札拉 said...

hahaha~

aku ingat tinggalkan email sebab kak mau belanja~

mamaadam said...

huk3 kak dont judge the book by its cover

lily lotus said...

ekekke..siut jer org tu

ratna said...

hik hik.. cam ner dia bole tak perasan k.ty dari awal.. dah abis mkn baru nak amik order.

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. kot dia ingat muka kty tu duk makn situ hari2.. tu yg nak ambil order tuk esok..

adenium said...

kalau nak suh kakty banjer bleh tinggal email gak ker..hhehehe

sitekateki | dD said...

makannannnnnnnnnnnnn...
cedapnya nampak kuewtiaw nie...
pekena plak ngan cili jerukkk..
perghhhhh...melantooooonnnn...

IEYNA said...

hihihi...lawak gile mamat tu...tetiba tnya order lagi..

ieyna pun dh tinggalkan email ieyna...
kak aty lah yg blnja ieyna ek... :)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..sejak bilerr ade signboard tu..?? wahh..da maju daa..

Pocket said...

mamat tu baru masuk shift tu,
skali ada satu kakak ni atas mejenyer kosong,

tu yg dia tanya tuu..:D
(Amat stretnyer komen)

shafa said...

hahahah..ntah ape2 ok mamat tuh..
xpe mgkn die xterperasan kot...almaklumlah ramai org kt kedai tuh...

genny da bomb said...

kak ti..cempaka rimba la..jangan lupa..hihihi..siap kat siling ada awan2 lagik..hehe..

pegi baru ni tgk kat tmpt bersila tu dah baru! hehehe.meja pun dah lain..suka aitu sbb cepat dapat makanan takyah tunggu lama

neezareef said...

waakakakaka..yelah kty dah regular customer kan alang2 siap2 order sok smpai terus serve..keekekkeke

Dee said...

cedapnya kty..