Oct 21, 2009

Nak Lalu sangat ..lalu lah..

Dari semalam sampai lah ke pagi nie ..
aku berjumpa ngn banyak ragam pemandu ..
lelagi ..kalo kita lalu..laluan yang sempit..
kdg dia jauh lagi..kita dah masuk lorong tu..
tetiba je..dia leh pecut..konon ..nak gak masuk,..
lepas tu stuck...padan muka...ko..
ingat kan terror sangat ..
udahnya terkial2..takut lak kete scratches..

kan senang kalo dari tadi ..sabar skit..kasi laluan pada org yg dah
memang lalu kat lorong tu ..
kadang nak tergelak gak nengok ..kebodohan..pemandu yang tak reti bersabar..
sebab tu bior lambat..asal selamat
ingatlah orang yang tersayang ..

28 comments:

mamaadam said...

betul kak..memang sakit ati ngan org cenggini

zura@iwan said...

mmg sakit hati lyn org2 gini....eee

asna cute said...

pemandu yg gopoh mmg gitu. Biler kita xnk bg dia masuk.. sibuk jeling2 ada pulak yg nak marah kita lak.. pdhal dia yg salah..

lain la klu Emergency tue boley la dimaafkan~

Deqna said...

org cam tu memang jenis yg tak reti menyabar.. fikir diri sendiri jer..
saya pun tak suka kalau org yg suka potong q nie..

CuTeMiUt78 said...

ha'ah betul tu kty...

yatie said...

tulah ada gak yang mcm tak sabar....... potong q... kalau yatie kena mood tak baik... memang kekadang kena sound ....

leadleedeea said...

kak ty angkat ibu jari n then tnjuk kat driver mengong tuh...hehehee~!!

lead penah buat~! ahahaha~!!!

ZARA 札拉 said...

hehehe~

betul2~

dari tersekat~

lagi teruk~

nURmALa mAZLan said...

agaknyer la kan kak
setiap kali kita memandu..ntah berapa banyak kali ktia maki kan org agak nyer
astagfirullah..
kita ni mmg x reti nak menyabar tau kty..

Dee said...

pesanan khidmat masyarakat eh kty..hihihi..betul tu kty..biarlah depa nk cepat..lmbt pun smpi jugakkan..

momguess said...

aku kalo drive
mmg dosa jer dpt
ater mulut nie sumpah seranah org

neezareef said...

kdg kan penah doakan yg x baik pd pemandu sebegini..

julie^beth said...

itu namanya nak tunjuk terel tapi tak kene tempat.. hehe

kak ina kl said...

salam atty's..kalau lambat sangat pun akak tak sabar..hendak-hendak masa nak hantar anak gi sekolah belah pagi..mulut pepagi ashik menyumpah ajer..mcm siput sape yang tahan..

Sidratul Muntaha said...

tahu takper kak ty
kdg2 cam seyall jer
dah thu lambat
menyusahkn org plak
klu keta tu takper arr
yg naik motor cam ayu ni pun kena mengalah
lama2 esok lusa klu geram
ayu baling batu kasi PECAH cermin keta baru thu!!!

Ms.Lilies said...

org2 camni kanmmg suka carik masalah..dia suka tersangkut2 camtu hahahaha

Syima Syaz said...

kalau saya kan kak atty... jgn harap saya nak bg jalan.dia degil...saya laaaagggggiiiii degil.saya tak pedulik keta saya calar ke apa.calar,dia cat balik la.sape suh tak sabar kan...huh benci driver camtu!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

btl k.ty..bia lmbt jnji slamat kn...

Wawa_Nadwa said...

tu la kdng2 sakit hati gak.
nk gelak guling2 pon ado.
laju dan tak sabo tu tak pikir org lain, pastu ko stuck gak.
padan mukoo..
huhuhu!!

cHeRyNa PiReS said...

tiap2 ari berdepan ngan double parking...adoiii...sedih!:(

sabarlah kty...biasalah kat mana2 pon mmg prob nieh ada dan kita tak dpt nak lari dari sikap manusia!:(

rasp said...

tul tu sis, memandu zaman skarang kena byk bersabar kan...

LotsOfLove-Pearls said...

Banyak kes mcm tue..
paling tak best siap berhon-hon lagi..
memang merbahaya ar..

Nana said...

mmg menyirap klw jumpe org mcm tu
aih..tension bawa kete lama2 tua dalam kete je

[-suziey-] said...

sy kalu bab kt jalan raya mmg jadi pendengki sket..ekekk:p

zh-ena said...

itu antara pemandu yg mmg tak sabar2

♥Hernee Nazir♥ said...

btl la kak..mmg gram ngn org yg cam ni..

kin hashim said...

mentaliti kebanyakan pemandu2 kita kat malaysia mmg gitu kan, byk yg tak sabar. Pengalaman saya tgk gaya pemandu mat saleh kat Ireland nih, diorang ni kebanyakannya sabar kat jalan raya,drive dgn penuh berhemah, hon susah sekali nak kedengaran, selalu bg jalan kat kenderaan lain.

Nurhayati said...

betol2 bodoh kan.. yati pun pernah ada driver camni.. ada ke nak nyelit gak.padahal kat depan tu jam.. bukan leh gi mana pun huhuhu