Oct 5, 2009

kANAK-Kanak riang beraya


fir bersama-sama..pakcik2 & makcik..serta atok..
kiranya fir adalah pangkat anak buah,.
sebab itu semua adalah sepupu aku ..


Bila balik kampung ..yang paling happy mesti lah kanak2..
kanak2 itu adalah Muhammad Firdaus lah palin happy.
tinggal kat Bandar ..susah nak jejak tanah ..
balik kampung.jumpa ayam..itik..lembu..
walupun kampung aku ..yang palin banyak ikan dalam kolam lah ..
fir sampai lupa nak makan..happy sangat2..


23 comments:

CINTAMANISZ Lite said...

Biarkan fir tu jadi kampung boy masa kat kampung tu. MEsti akan jadi kenangan Fir masa dah besar2 nanti..

Bkn apa..ada ler jugak org bandar balik kampung..larang anak2 main kejar2, main nyorok..
Pegang ayam nenek dia pun tak kasi..leceh ler org camtu. Mesti nenek dia terasa hati aje, kan???

mEiZ SHA said...

hehhehe
ninie pon da besar ni bile lik kg jd budakkecik kak..;)

seronok sgt!!!
:P

joegrimjow said...

nak jadi kanak2 jugakk

mummysyafie said...

salam aidilfitri kak..

seronok tengok budak² berhari raya kan. kiter yang tua ni tumpang hepi je

syanis said...

betul tu kak ty.... syazana balik kpg mmg seronok... bebas nak kemana mana... cuma kena perati jgn main kat parit... depan umah ku parit.....

ate kat sini mana la ada peluang nak lepas bebas camtu.. bahye

[-suziey-] said...

waa bestnya kg camni kty..umah tu tantek..syioknya suasana kmpung..

atty's said...

ain ~ tu ar..fir tu pun kty kena tgk selalu ..takut masuk kolam je.sbb banyak kolam ..

suziey ~ umah tu dah tua..banget..

neezareef said...

sonot la bebudak jmpa sepupu sepapat

||| PöJìé PööH ||| said...

best kan jadik kanak²..
xpayah pk masalah..
missing my old lil time..

UnGu VioLet said...

bestnye balik kampung yer.. tgk gmbr2 tue.. dah terasa kemeriahan di kampung..

ZARA 札拉 said...

comelnya yg pakai kaler merah tu~

zh-ena said...

suka la ngan suasana kg kan..aman dan nyaman ajer suasana di kg

Izan said...

bestnyer suasana kampung. tetiba teringat kampung halaman... =(

Dee said...

mmglah seronok blk kg..especially budak2..

Cikgu Ayu said...

betul3...seronok beraya kt kg, walaupun beraya kt bandar ni sebulan lamanya tp kek kg jugak yg seronok hehehhe (kt kelantan raya merianya stakat seminggu jer lah, lps2 tu dah xder open2 house dah)

p'na mama oja said...

sama la oja..
main x henti².. lari sana sini...
smpai semput² la.. sehari sebelum raya dah kena bwk p klinik..

sib baik klinik still buka lg..klu x mana nak gagau nebulizer..huhuh

rasp said...

mmg sronots dpt balik kampung..
i pun soka balik kampung :D

@--- Sueanne ----@ said...

wahhh bestnye balik kampunggggg..
sob sob sob..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

dkt dgn sungai ke kg tu? gosh! best hokey! ke lecak hujan tuh? =D

:: p R i n c E s S _ N :: said...

windu zmn kanak2 kt kg..

Wawa_Nadwa said...

raya ni bdk2 la paling sonok sekali.
lagi2 dapat jumpe sepupu sepapat dorng.
=P

CuTeMiUt78 said...

budak2 cenggitu la kan kak... memang happy bila dah bekawan ni.. sampi lupa makan semua

PerantauSepi1306 said...

budak-budak memang suka balik kg kan sebab bebas lepas nak main di laman rumah yang luas :D