Oct 27, 2009

Akhirnya Cik siti bergelar Puan CT..pernikahan sedikit kontroversi....

Alhamdullillah ..akhirnya..cousin aku ct..
selamat diijabkabulkan ...
walupun pada awal majlis pernikahan..dugaan melanda..
hampir cik ct kita nak menangis..tapi control ayu ..kalo tak ..abis make up ..

berkat doa ..semua..pernikahan berjaya juga dilaksana kan
semasa majlis pernikahan ade sedikit kontroversi melanda
yang mana ..tuan kadi ..adalah sangat kerek..

kerek tang mana..
tok kadi tidak mengizinkan kami ..mengambil sebarang gambar didalam masjid..
pelik tapi benar..

sedih masa nie..
ct tgh bersabar....ehhehehehe


ct yang tenang ..walupun atinya panas
ngn peel tok kadi

udahnya tok kadi suh bernikah di balai tepi masjid..
kami pun pelik..tah mana ..hukum tok kadi nie..amik .
ok lah .kalo takleh nak snap gambo cium dahi masa batal air sembahyang..kami leh terima lagi ..ini satu gambar pun takleh .

setelah dibawa berbincang..tah kena sogok ngn pak perantin atau pengantin lelaki ..
kami pun yg dah 2-3 kali berulang alik..jap masjid..jap balai ..
akhir..nya tok kadi pun izin kan lah kami buat majlis nikah di masjid..tapi takleh dibuat acara cium dahi batal air sembahyang tu(takde hal lah..janji leh snap acaara majlisnya )..just snap gambar masa nikah jew..(ada aku kesah ..dulik aku degil snap gak..)

azean ,atty,purp@my sis

wit my cousin ..
yang sebelah aku tu ..coming soon tis dec


tak faham aku ngn tok kadi tu ..bikin kecoh jew..kita nak buat benda baik..
islam kan mudah ..tapi dia bikin kecoh ..
apa pun ..akhirnya ..selamat jugak..

selesai majlis nikah ..apa lagi .drama air mata ....huhhuuhuh..

39 comments:

adenium said...

selamat pengantin baru siti...

ArPeGGiOS said...

cantik kazen kty. saya pun pelik nape tok kadi tu camtu. bukan majlis tak elok berlansung. orang nak dirikan masjid.

momguess said...

slamt pgantin baru ct

meh cni tok kadi tu
aku seligi kepala die!!!!
lalalala

xbaek woooo aku marah2 tok kadi nie
kang turn aku tok kadi xnk nikah kan
sobsobsob

Gieyana said...

ada gak tok kadi cam tue yer..kesian pengantin psl x der gambar kenangan majlis akak nikah..huhu

aperpon..selamat pengantin baru yer but pengantin..

aRe_uDear said...

Ragam tuk Kadi.. btul2 bikin panas yer dak kak atty.. pape yg wajid dah disempurnakan.. alhamdulillah.. Selmt pngantin baru for ct n pasangan k.. ;)

oli said...

tok kadi sudah gila?
ataupun semalam bini dia tak kasi
tulah yang dia jeles dengan pengantin baru!!!
ampun tok kadi
[takut kena petir]

Tabib Haji Norjae said...

Alhamdulillah semuanya selamat. Semoga pengantin bertambah hebat melayari bahtera rumahtangga.

oli said...

kak atty,
tok kadi tu negeri mana?

MATQI said...

Salam Perkenalan dan Salam Persaudaraan.

POSH76 said...

ingatkan CT nurhaliza tawen lagi...santek penganten tu...

selamat pengantin baru yer...hehe

atty's said...

oli ..pahang..ekekekkee

Queen said...

juru nikah saya nanti adalah bapak saya...dan awal2 die warning....tiada adegan cium2 dahi ke hape ke...kalau nak amik jugak, tunggu semua org takde baru boleh amik......walaupun akad nikah di rumah

lagi la tensennya...

takde gambar posing2 landing2 atas laki ko...

haaa.....lagi azab kan...

tapi takpe..saya cakap kat bapak saya..
nanti dah habis nikah mah suruh semua org keluar...pastu bolehla mah amik gambar.....

so, sape2 t datang kenduri saya..kalau kene suruh keluar dek pengantin redha jerla..itu adalah kerana tanda protes kepada bapak saya..........


nota : jgn risau..cakap je nak suruh keluar..itu tandanya walaupun bapak saya nak larang..saya tetap nak buat..hehehehe...dan harap2 semua tetamu support supaya bapak saya tak boleh nak kata apa...weeeeeeee

shinawawa eyenie said...

mungkin da hkmh dsbliknya

asna cute said...

umur tok kadi tue berapa? mcm mengelabah jer apesal..

yatie said...

mungkin ada sbb musabab dia...

yang penting yang wajib dah settle... :)

Sidratul Muntaha said...

selamat pengantin baru ct
buat tok kadi tu
awak cume penolong pendaftar nikah saje
bukanyer kadi betul2
so..
jgn sesuka nak buat hukum karut marut
eii
nak ku sepak jer tok kadi tu..
ntah2 cume imam masjid kg jer...
bagero!!
eii...
geram ayu kak ty oii
mmg lanc## ler kadi tu!!!
babin!!!!
to ct..
sib baik ko dpt nikah
klu dia kata takleh
ko fire jer muke tok kadi tu!!!!

Nurhayati said...

aduhai tok kadi tok kadi.. ape kes la ko ni huhuhu

btw, selamat pengantin baru ct dan pasangan!!! semoga berbahagia dan berkekalan hingga akhir hayat =)

eya said...

ntah pape la tok kadi,ntah2 dia jeles kut org nikah2 ni..hehhe

mama iqa said...

hukum mn la tok kadi tu ikut...ape ke hal la plak tok kadi tu buat peel mcm tu? ish..ish..bikin ati panas je kan..

ape2 pun to ct, slmt pengantin baru..

rasp said...

neway, itu tok kadi very the pelik laaa...tak baik tau menyepoilkan majlis org isk isk isk...takpelah sis, asal dah slamat dinikahkan udahle...

congrats to cik ct, eh puan ct tak lama lagi leh dapat datin ct lak hehehehe

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyoooo!!!
itu tok kadi sgt kekwat!!
dia feeling² diva ker papparazi nk amik pic dia..
feeling la tok kadi tuh!!
tp xpela, janji dpt gak kawen kannn!

nURmALa mAZLan said...

Alhamdulillah..
biasa lah kty..
nak buat benda baik ni mesti ada dugaan!!

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

tahniah & selamat pengantin baru buat ct..

alahai...kecohnyer tok kadi tu kak..1st time tau....ada plak x leh nak amik2 gambar...bukan nyer gambar2 yg bukan2 pun...gambar dah sah jadi suami isteri...buat kenang2an....poyo tul tok kadi tu ....

fazemy said...

lERRR..APESAL TAK BLH PLAK TOK KADI NIH. DIA DENGKI AGAKNYA TIME DIA NIKAH DULU TAKDE GMBR DLM MASJID. HAHA.

Kak Atty..cun arr baju akak. cantik.

@--- Sueanne ----@ said...

mungkin ada kes sblm tue kut kty..
gamaknyela..

hehe..bdw selamat pengantin baru..
cantik nye diee...:p

ilLa said...

ape mslh ngn tok kadi tuh!..
eh lahai...xpenah degar pon xleh amik gamba dlm mesjid!!!

CuTeMiUt78 said...

uiittts... tok kadi negeri mana ni.. yg smpi tak blh ambil gamba la.. tak blh cium dahi la.. eemmm ala2 old fesyen.. hover kerek itu tok kadi.. undang2 mana yg dia pakai tu

CT NORAMIZA said...

kty, tok kadi tu jealous kot, zaman dia dulu mana ada ambik gambar :)

neezareef said...

ha??? mcm2 la plak tok kadi...rules baru ke haperr..ape pun slmt benikah la ct...x pe leh je gambo kiss2 kt umah..

Jasfyra said...

kakty
dia nikah kt mana tu?sampai xleh nk snap2 picca lak..huhu

Dee said...

mcm2 hal eh kty..dee dulu bole je amik gambar..tp majlis batal air sembahyang mmg org tua suruh buat kt umah..katanya x elok di masjid..so, ikutkan je..

LotsOfLove-Pearls said...

sabar jelah..
mcm karenah..

Anonymous said...

mana ada dlm islam batal air semayang...patut lepas nikah kena solat sunat husband jadi imam...
lenkali nak batal air semayang nikah jer dlm bilek tido elok jerr org ckp sah!! terus ler naik katil

saya sokong tok kadi heheheheh

atty's said...

pasal batal air sembahyang tu tak kesah ..annoy ..masalah nya takleh nak snap gambar..tu yg masalah bagi kami ..

PurPle said...

tu lah kn kty... pelik... x leh amik gambar dlm masjid. mcm2. alhamdulillah... wlupun dugaan melanda, yg penting slmt gak acara akad nikah.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

da mule musim kenduri kawen kn k.ty..

IEYNA said...

uiksss agak pelik cara tok kadi ni...

dia riso kot kak aty, muke dia bnyk dlm gmbr nnti...tok kadi malu...hihihi...

tok kadi perasan hensem tu... :)

Ena Qalinsya said...

lawo baju ko ty..ko beli mana?

atty's said...

ena ..baju tu kan lama dah aku beli ..nasib muat ko,,


ieyna..ye le tu kot..sampai tak kasi bawak kamera ..