Sep 11, 2009

Tak Posa

nie masa kami makan kat restoran pelita
selera je fir kan..senarnya nie bukan masa bersahur tau .
tapi seawal pukul 10 mlm..

Ari nie aku nak citer pasal firdaus ..
kalau hari sekolah ..ade ler firdaus dpt posa dalam 3 ari je gitu ..selebihnya kantoi..

itu pun fir buka posa lepas balik dari sekolah dalam pukul 1 gitu .
alasan fir..sebab cousin dia makan depan dia..

tapi kalo ari cuti alhamdulillah ..fir posa..penuh..
tp kelmarin aku bising..sbb dia buka posa..dan semalam dia posa..
aku cakap lah mana leh ..ikut orang..orang tak posa..fir pun tak posa..berdosa tau kalo kita tak posa..tapi kalo dia tak tahan..takpelah ..sekurang2 nya dia cuba..banyak sangat kot godaan..hehehehhehe..

24 comments:

Mak Su said...

tabah, tabah, be strong :)

||| PöJìé PööH ||| said...

alah biasa la kak budak²..
bapak budak pun kdg² ada yg kantoi..
sbb xtahan ngn rokok..
kikiki..

cHeRyNa PiReS said...

ada incentive tak fir berpuasa nie?

Mama_Aqish said...

tengok dari air muka cam sedap je makanan tu ek...nyam2...

Anie said...

baru nak mula...kena slow2 sikit kty..

honeylanz said...

ac sejak sekolah bukak. langsung x tahan pose dah... sabtu ahad je. tu pun x penuh dah gak. sahur bgn!!hehehe

ZARA 札拉 said...

alahai~

comelnya dia~

takpe2~ suruh dia usaha lagi~

IEYNA said...

rajin gak fir pose :)

kat sek bnyk dugaan tu....hihii

Izan said...

kt sekolah mmg byk dugaan. masa sy kecik2 dulu pun sellau ponteng. tp saya tak ingt la plak. tu pun kawan yang bgtau bab kitorang sama2 mkn kat kantin skolah. hahahahh

Uncle Dol said...

ha! tak pose! nanti uncle dol tinggalkan kat tempat gelap.. hahaha...

FIESYAH said...

x pe lah kak! asal akak dah jalankan tanggugjawab utk suh die puase...

pade fir tahun depan x mau kantoi g tau..

asna cute said...

anak2 banyak ragam~ ;)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

xpe..xpe...fir blaja slow2 dlu..nxt year pose penuh..

Dee said...

mmg kena train betul2kan kty..susah bila jumpa kawan sebaya yg x posa..x tahan kot si fir tu..

neezareef said...

yelah budak2 mane tahan godaan..heheh sian fir...nnti dah beso dia tau la tu kty nk pose penuh..dah malu kan

Zura said...

sodapnye roti canai tue

Mrs Taj said...

berselera nengok fir mkn...

Wawa_Nadwa said...

hehee.
sian dia kak.
tgk dia mkn tu cam lapoo sgt.
heee..

wawa ni pun tergoda gak dgn gambo2 makanan kt blog masing2..
adehh!
=P

[-suziey-] said...

aisey..time ni tgk roti canai fir tu pn bole trliur abis..adeiiii

Kaseh said...

kesian fir hehe tak tahan eh.. anak sedara kaseh ni pun dah baper ari ponteng pose..sbb nampak kawna2 dia makan kat sini..balik2 umah terus nak berbuka..pastu dah buka bukan mkn sgt pun..takat minum air nga mkn icecream jek..heheh

rasp said...

kids mmg cengitu lah sis...slow and steady lelama dpt lah dia posa sebulan penuh nanti...

Lina said...

cam anak sedara saya bile tgk qistina makan dia pun nak makan jg lupa yg dia tu pose

CuTeMiUt78 said...

biasa la kan kty.. budak baru nak belajar.. emmm sok2 ok la kot

adenium said...

bleh tahan jugak fir pausa kan....

haziq kalau tanya...dia jawab puasa... tapi haziq minum air...hahahaha